Си барам друштво за утеха...абер нема од болки освен менструални и така малку непријатност долу немам никакви...40+4 или 5 незнам веќе цела вечност сум бременаДенес сум на контрола па ќе видиме до кај е бебка и како и е планот
Мешиња дали може некој да ми каже кои брисеви се испитуваат 34 недела?Сакам да прашам за реагенси дали има во мојот град ако не да одам за Скопје
Мене ми зедоа 5 бриса. Брис од вагина, брис од цервикс , брис од цервикс за микроплазми, за стрептокока и Chlamydiae trachomatis. Вчера пред спиење имав како болки , башка бебчо мрдаше неверојатно многу ..Имав болки во кичма и долен дел на стомак на одреден временски период.. Ме фати паника малку Како болат лажните контракции? 37+1 сум. Рано ми е ама пак..
Девојки дали некоја од вас носела брисеви во пролеќе или државна сега брзо? Треба ли само упат или е со закажан термин?
За дежавна за микробиологија треба упат од матичен. Нема закажан термин одма ги носиш и резултати за 2 3 дена. Знае и твојот матичен ако има промени
Јас ги носев во пролече, упат ти треба ссмо од матичната и одиш ги оставаш, резултат за два дена .нема гужва супер е
Девојчиња од утре сум 28 недела, малку ме загрижува што оваа недела имам болки (не јаки) доле во стомакот. Дури кога одам имам чуство дека морам да го држам стомакот ко камења да имам таму долу... иато така овие неколку дена бебушко го осекам како клоца ептен доле, кај ластикот на гаките а пред некое време си беше околу папокот... ви се алучува и на вас да е толку доле???
И јас имам непријатна болка долу од левата страна како под стомакот иди и општо левата страна ципата, дел од стомакот долу ме боли. Наредна недела сум на контрола па ќе видиме што како
Микробиологија е со закажување термин. Но бидејќи сега нема гужва, термини има за секој ден. Последно носев брисеви во четвртокот и никој немаше. На Институт за јавно здравје е без термини, само со упат. @anitka-fifa
Za drzavna mikro treba mn porano zosto se zakazuvalo so upat ,prolece ne se zakazuva nosis odma so upat i rez za dva dena ,nosev prosla nedela И јас имам такви болки исто па поминуваат
Да и кај мене постојано, некна и на ехо икаше...обично после јадење обавезно и плус во текот на денот
Ја ги носев тоа по скалите доле што се симнуваш изгледа ги измешав за таму освен упат не бараат друго едино ако смениле скоро
Исто и јас имам приметено дека некогаш после јадење ика. Некој ден помалце ама некој ден и 3-4 пати во денот.