И мене директ не ми помагаа, земав од некоја друга фирма КФД пишува на кутивчето, има магнезиум цитрат, цинк и б6. По две пијам и таман ми се.
Какво убаво добредојде. Ти благодарам Оли. Ептен добра домаќинка си кога ќе си отидеш од темава да ја назначиш @LadyC за заменик @monka_bonbonka, @LadyC навистина лета времево, ви се верува ли? На почетокот колку далеку ми изгледаше
Мешиња, цел живот имам низок притисок 90/60. Денес цел ден ми се спие, глава паѓа. Мерам притисок и 120/65 78 откуцаи. Дали има место за паника?
Нормален притисок е тоа, нема место за паника. Мене ми е секогаш повисок и еве секоја контрола на гинеколог ми е 130/100
Мене ми рече до 35та максимум треба резултат да се знае и ми закажа во 33та недела.Ми рече 5 бриса се зимаат
Денес почнав со припреми за бебето, перење, пеглање и генералка по дома 35+1 сум цела бременост бев кај мајка ми маж ми е шофер на 15ти мај си доаѓа,неможев сама да бидам. Едвај чекам да се запознаам со мојата принцеза.За име се разбравме со мажот ми Ања ќе се вика.
Кога ви клоцаат бебињата од прилика по колку време? Кога го нема го барам, сега клоца ли клоца. Некако долго ми се гледа, можеби дека штотуку се најадов.... Денес ми мереа цервикс ист ми е како пред 5 недели, 33mm.
Луге... мочам на 10 минути и имам притисок (болка) доле во стомакот. Денес бев за брисеви, одкако се вратив ми е вака. Можно е да е некоја реакција од чепкањето внатре или што може да е???? 28 недела сум
Имам алергија некоја, ме чеша стомакот и левата рака и ми се појавија брунчиња. Завчера исто беше па мислев да не е од лененото семе, ама еве денес пак се појави а ленено немам јадено. Не пијам ништо ќе издржам ама ми е страв на бебето да не му смета нешто.... Ако имала некоја алергија, што ве советувал докторот?
Мене ми се појави кога бев само на протеини само, кога бев на кето диета... и оттогаш внесувам барем малку јаглехидрати.