Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    Тоа што мокриш на секои 10 минути е нормално, бебето притиска и на бешика и на мочен меур и кај мене од 28 недела беше така.Докторката ми рече така ќе биде до крај.Ти препорачувам увин чај и брусница ама по 1 на ден не двата во ист ден

На anitka-fifa и Среќичка им се допаѓа ова.
  2. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Кој чај од брусница го пиеш?

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    И јас имав нешто такво пред 2 недели. Ме чешаше цел стомак и рацете. Не открив од што е. Мислев пролетна алергија бидејќи кога излегував на пешачење едвај дишев, кивав и очите ми црвенеа и се затвараа. Се мислам да не беше од кремата за стрии која ја мачкам, ама се мачкам сегде сега и на бутови и на нозе. Утрово пак видов црвенило на стомакот и малку чешање, не знам од што е..

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    36г.н., влегов во 9 месец. Многу се радувам и со нетрпение ја чекам првата средба со бебето. :hug::inlove:

На Peperutka-bt, Alishan30, Kate Rina 93 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Деновиве настинав, многу ми се затна носот и приметив блед исцедок. Во носот наместо капки си капнувам раствор со вода и сол. Ме отпушта и вадам се живо. За исцедокот не знам што да правам...Гинекологот вика да ставам навечер макмирор вагиналети ама кое фајде кога по 4-5 пати станувам за во ВЦ? А како што знам тие се антибиотски, брисевите во 35 недела чисти ми беа, не знам дали да ставам..

6. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.580
    Допаѓања:
    52.605
    Да се пријавам јас
    Од денес 33+1 :D се приближува времето:inlove:
    Бебка не ми делува вака дека е свртена со главчето надолу. На 13ти ќе одиме на преглед,ќе видиме што ќе ни кажат.
    Мака си мачам со стапалата и дланките, ме болат. А и почнаа да ми отекуваат.
    Други проблеми немам. Ни кичма ме боли ни нешто друго:D

Денес и утре ќе ги перам од бебка алиштата, после ќе ги пеглам и ќе си спремам торбица полека:D

На Fallen.Angel, eta, Bebac и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Мене многу ме болат зглобчињата на прстите едвај ги виткам,а болки во стапалата сеуште ми се немат појавено.И отоци на нозете немам (а поради притисокот многу се плашев дека многу порано ке ми отекуваат)само два пати по цел ден бев активна и едната нога ми отече но тоа мислам дека беше поради што ми е кршена пред неколку години и од преоптеретеност беше,а исто и рацете до сега не ми се отечени по прстените си осеќам но кај и да е при крај сум сепак ке ги извадам за да на порагај не ми отечат па да направам некоја беља.
    Инаку цела бременост ниеднаш не повратив,од јадење ни Г од гадење немав,убав апетит цело време си имам,а и немам ниеднаш добиено киселина.За киселините демек ако сум имала ке било со многу коса,а ако сум немала киселини без косичка ке се родело,епа ако е точно моето без ниедно влакненца ќе треба да биде :D иако тоа мислам дека нема врска со киселите не верувам многу во бабини деветини.
    И јас за почеток алиштата што ги купив за бебко денес ги исправ,сега уште да купам некои шпихозни или ќе видам што ќе ми се допадне за излегување од болница (тоа ке одиме со мајка ми демек требало бабата да купи облеката) Па со оглед на тоа што свеќи ништо за купување не спомнува,дури и мене во почетокот ми се мешаше не даваше да купувам ништо додека не се роди,и откога ќе се родело бебето за еден час се ќе се купело |( така да останува мајка ми да купи.Другото се скришно со мм купив.Се ми е купено и мм секоја вечер ме предупредува да спакувам торбици.Ама јас некако не ми се верува дека веќе се наближува време,и секој ден се за утре оставам.Но денес утре ќе се припремам веќе, инаку сум 35+4
    Неможам да издржам едвај ја чекам средбата со ќеркичката да си се запознаеме :inlove:
    Хахаха леле ама си се замуабетив....:$ Сориииии:lol:

На Fallen.Angel, eta, nadenadia и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.580
    Допаѓања:
    52.605
    @Dance27 јас на почеток многу повраќав. За мене најтешко беше првото тромесечие.
    Мерам притисок често ,или ми е нормален или низок. Пијам многу вода не знам зашто ми отечуваат, може од тежина да е.. којзнае.
    Инаку золва ми роди момче со баш големка коса, а немала киселини. Немам ни јас, ваљда нема да е ќелавка мојата:D

За алишта јас се купив. Свекрвата зборуваше исто ко твојата, баш дека зборуваше за инат купував. Да се знае која е мајка на детето. Да знае дека одлуки таа не може да носи за ништо во врска со детето па ете ни за ова:D

И јас уште да ја спремам торбата и готово.
    Ајде ситно броиме. Јас си велам само да влезам во 9ти. После лесно е.:D

На Fallen.Angel, eta, Филотеа и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Ај и јас да се пријавам, немам киселини воопшто, немам ни лажни контракции, ни болки. Облека купив се што треба ама ставена е кај мене во плакар. Треба да нарачам фиоки и да ослободам некоја наша фиока па ќе почнам со перење. Свеки се понуди ќе дојде на крај на мај за генералка да направи. Не ја одбив, не можам сама :D Ние уште не сме нарачале количка и креветче, се некако се предомислувам. Дали да почекам да отворат продавници или да нарачам преку нет. Си земав и мрежести улошки и се што мислев дека ќе ми треба за во болница, сега уште да ги склопам работите во ранцот :)

На eta, Филотеа, elcezelce и 4 други им се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ако се пораѓаш во систина ништо не ти треба освен полнач за моб. и некоја козметика што си користиш ако ти треба ,таму се ти даваат и паста ,четка мрежести влошки се .

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Ај тука ќе пишам,зошто во труднички муабети никој ништо не одговара,до сега 3 пати пишувам за нешто ама никој штама,не е како порано што си беше... :) нвм
    Од вчера навака многу ме боли едната града,така не ми било во предходната бременост,ме боли како да треба да се одмолзам такво чувство и грутки имам а на другата не...
    Дали на некоја и се случило? 31+5 сум
    Немам некои протекувања од градата и на изглед нормално изгледа :( ама мнг боли незнам зошто

12. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Се спремаат градите, секој различно...немој да одмолзуваш...мене ми се појави голема грутка под пазуви-помошна жлезда

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    118.790
    Јас уште не сум во ова тромесечие,но ве шпионирам помалку:)

Не сум те прочитала таму во труднички, ако можеме ке дадеме совет.
    Каналчињата во градите се спремаат за процесот на доење. Не би требало да е ништо страшно.
    Топол туш за да се опушти градата. Грутчињата може да се хормонски, доколку не се смирува ѕвони и на матичниот дали смееш ациди борици да ставаш како облози, но мислам дека нормално е ова што се случува.
    Смееш да се напиеш парацетамол, и да избегнуваш да ја налегнуваш таа града која те боли.
    Со помин да е:hug:

На eta и Bella* им се допаѓа ова.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Кога престана да го доиш претходното? После 6 месеци јас сеуште имам чувство повремено како да надоаѓа, но немам болка. Сепак, не сум ни бремена, може има поврзаност и тоа.
    Имаш правено ехо на гради? Замоли го гинекологот и тој преглед да го направите.

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Немам на изглед ништо само на допир.
    доста јака е болката затоа малку испаничив,сега ќе одам под топол туш па ќе видиме
    @Kitten малку ја доев јас само 2 месеци и ми секна
    Ќе кажам да ми направи ехо ако може гинекологот,не сум правела никогаш.
    Знам дека нормално е да болат градите,ме болеа на почетокот ама ова сега и вака јако мнг чудно

16. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Здраво девојки...
    Јас сим 28+5, до пред 2 дена бебче беше многу активен, ми го мрдаше цел стомак. Овие два дена се јавува само неколку пати на ден и тоа со многу мали нежни удари. Јадев и благо и кафе џабе, је клоцне еднаш и толку...што мислите? Има простор за паника? На скрининг сим на 20ти, да чекам до тогаш или да идам порано?

17. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Имав и јас периоди така кога го немаше по еден два дена. Читав по темиве дека обично кога растат се смируваат

На Maja92@ и anitka-fifa им се допаѓа ова.
  18. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    1.364
    Да така е кога растат може да се потсмират ден два, ама нормално да осетиш дека мрда иако е нежно,немора да боксира :) Моето беше многу мирно бебе,многу ретко знаеше да клоцне често го осеќав нежно како си мрднува и се смирував

На Isabel, anitka-fifa, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    15893243083815676354267507400789.jpg

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Од денес 36та недела :sun:

На kukla21, 0ли, Ivona S и 9 други им се допаѓа ова.