@FallenAngell @Kate Rina 93 само да ве информирам дека градниците за доење мене не ми беа многу комотни, дали дека нон стоп носев од влошките за да не ги валам од млеко, не знам. Некако откопчи, закопчи ме нервираше. За почеток може да си земете по еден, може вам ќе ве бендисаат, не велам не, може да си доземете и од после. Мене ми беше поудобно со беби дол.
Јас го имам на гератерм од зегин 1400 ден покажува баш точно и сум задоволна .Градници за доење и за мене беа непрактични џабе фрлени пари некако се.
Од Еурофарм на Microlife e, околу 2200 мислам беше ама ете ти пишаа и поевтина варијанта. Јас дека и дохрана давам, го бањаме сами со мм, немам никаква помош ни искуство, па многу ми се најде. Иначе, ни дохраната ќе ја спремав на почеток како што треба, а ни водата на осет не знам кога е 37 степени
Јас сум таква проблематична не знам ама никако не можам без градник. Дури и спијам со градник. Некако поприбрано се чувствувам. Планирав да купувам 5-6 ама сега кога вака велиш ќе си земам 2 за секој случај да имам. Потоа ќе докупам ако имам потреба. Едит: Топломерот е од оние инфра ред? Гледав разни не знам кој да го изберам.
Јас не носам сега градник, се ме стега. Ќе земам само еден за доење и еден беби дол. Да ми се најдат. За топломер ќе гледам таков ко на Јана да земам . А за бањање мајка ми што сум ја гледала кога ги бањала внуците проверува со лакт дали е добра водата.. што знам како.. Јас зедов коритце со термометар. Ваљда ќе ми биде од корист термометарот
Едниот брис беше вагинален за Streptokoka , а вториот кожен ,од околу поминуваше со четкицата-рече ова е ако се прави episiotomia -резот па се ставаат конци , треба да е чисто .
Градници за доење има од Нбб, јас си земав еден. Може да ги најдете во Стружанка, Сара Фешн или Памук Пале(може преку фб да нарачате). Јас имам прашање за тие што одите во Систина на цтг дали ви го наплаќаат и колку?
Какви се тие градници за доење? Од Сара Фешн барав поим немаа што барам. Па купив два ,немаат корпи , онака со еластична чипка , без везе ,а само со беби дол сум...
Да сега купив еден, немаше бројчиња, утре ќе одам и во друга продавница уште еден да си купам. Ќе видиме колку ќе бидат практични. Еден куп пари потрошив денес купував некои работи. Утре ќе излезам уште нешто ќе докупам.
Devojki, 28ma nedela sum i do sega ne sum bila na vtoro mislenje za nisto, samo kaj maticnata si odam. Sto mislite dali vredi da odam na obicno eho vo Sistina cisto da bidam sigurna ili da pocekam tret skrining?
Јас сум 37 недела и одам само кај матичниот, единстено сум била неколку пати на преглед во државна болница во Штип кога не сум била во можност да го посетам матичниот. Не знам зошто би одела на друго место ако веруваш на својот доктор.
Јас ги имам и црн и бел и иако не ја доев многу малата мене ептен практични ми беа.. за тие со поголеми гради мислам дека не им се баш нешто погодени.. мене ми беа многу добри за доење а и сега дека не можам да поднеснам никаков друг прслук нив си ги носам. Е само маана е што пупките се познаваат ама со влошките за гради таман си се
Ако ти правела матичната скрининг немаш потреба. И јас не одам на второ мислење. Кај матичната на ниту едно ехо не сум била, само за рецепти кај неа.