Женски јас да ве поздравам ми фалите сите @Kaetana мила ти уште ли си тука? Леле исто бевме а ти си ја дочека и новата година со мешко,ај со лесно ќе биде Уживајте си со мешемцата гушкајте ги ,мене сега ми фалат најубавите труднички денови
Фала жени на поддршка, новости нема... Бев на ехо, дете во ред, плодова вода има доволно, проверивме - не е заматена... Еден прст отворена, ама тоа изгледа онака спортски... Болки немам. Си велам, ај така до кај 5-6 прсти а да не знам... (многу барам, знам). Па ајде, ќе си чекаме и секој ден на цтг ќе си одиме. После Божиќ, во четврток со нови информации... Убави празници...
женски ве молам за мислење вчера сабајлето бев на преглед се беше во ред со бебушко мој но после одручекта прокрвавив а сум 30та недела заминав одма ми дадоја инекции и ми кажаа дека ми е слезено долу денес сабајле имав мн болки во долниот дел од стомакот ми ставија пак инекции но јас сум шремногу исплашенаа нз со ќе биде со бебчо мојј.. одручеква ми кажа докторката дека било поткренато.. аа јас се плашаммм многууу
Ne se plasi mila, ustvari normalno e sekoja trudnica da se plasi, ama stom si 30nedela i si bila te videle lekarite, togas ke bide se vo red, jas sum slusnala deka nekoi zeni cela bremenost prokrvaruvaat i pominuva, toa moze od bilo sto da e, bvazno na eho bebusko da e vo red i da si cuka srcenceto, se drugo ke pomine!!! Potrudi se denovive da miruvas, za da se vratis vo normala, i lezi samo, pa ke vidis kako ke se odvivaat rabotite, i pisi ni tuka obavezno, zasto te mislime! so lesno!
здраво женски денес бев контракци немам демек бебето се поткренало горе и да одмарам... така ми рече .. а јас мн се плашамм и така ....
Epa jas ko sto slusam moras da lezis, samo do wc i nazad. Ajde so lesno i gledaj bez stresovi i nervozi, normalno site se plasime od se i sesto ama samo odmaraj.
Jas i mm sakavme Teo i taka si go zavikav meseto Ama ovoj mesec nekako se predomisluvam, kuznae kako kje go krstime na kraj
Koga ti e termin? i jas sum 27ma ama deka nemav redovna menstruacija ne racunavme spored nea, tuku spored golemina na plodot i sega sekoj pregled razlicen termin imam, no do kaj 10ti April kje se porodam
Mamicki i jas tuka da se prijavam hehe i jas sum tuka nekade so vas mene mi e 12 april kraen termin....ubavo da si se druzime i pomagame do togash, pa i posle toa moze Nie sakame Mihail zdravje da ni se vika
Eve me i mene 14 april znaci si pocnuvame treto tromesecije. Ke si go slavime velikden so bebusi ajde samo so lesno i gospod site da ne cuva
Jas poleka se blizam kon krajot, vsusnost imam uste cel mesec, no bebuska moze i porano da iznenadiOdvaj cekam da dojde slednata kontrola,da vidam kolku porasnala Na site neka vi e so lesno do kraj
Исто и јас,последен термин ми е 28.02 . Едвај чекам да го видам моето синче,да го прегрнам силно и да уживам.. На сите ви посакувам лесен пораѓај.
jas pak bolna,pak so cefaleksin, kaslam mnoooogu, se plasam kontrakcii da ne si predizvikam. Sovet zeni, jas nemam pamet veke
Eleni samo kasljas ili i grloto te boli? ako te boli grlo ke ti pisam lek vo licna samo kazi da znam! A sigurna li si deka smees cefalaksin da pies?pobrgu da ozdravis mila
Samo kaslam grlo me boli na momenti,a cefaleksin po vtor pat mi gi davaat, ginekologot mi rece deka smeam da gi pijam
Јас сум заглавена на труднички муабети и сега за прв пат видов дека има и други теми соодветни Да се пријавам и јас...Во вторник влегувам во 36та недела, крофната си е наместена за излегување, свртена надолу околу 2,5кг и едвај чекам ем да ја видам ем да се олеснам...Се надевам нема да тераме до 40та недела, сакам порано