Форумџика на годината

Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Online tinybaby, babyshopmk, бебешка опрема, софиленд, брендирана облека за возрасни Лондон. А од продавнициве Тритекс, Стружанка, ( со понормални цени ) и Картерс и Окаиди врв бар за мене :l:
    П.с Гледам и вајкики има многу убави ствари, а и памукот им е топ. Али неможам да се пикам во сити мол .. сестра ми беше денес да ми испазари, пред вајкики имало цела колона од народ и и реков да не чека.

Maja92@ and LadyC like this.
  2. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Леле ќути и јас сум 36+4 и пред десетина дена ми излегоа хемороиди. Матичнава ми тврди дека не се надворешни, ама јас на туширање знам да осетам како мало топче. И мене ми ги дадоа апчињава ги пијам и има стварно подобро, ама јас и факту маст мачкам паралелно, па не ми ете тешко, инаку не можев да си седнам убаво.

elcezelce likes this.
  3. Chuchanov

Chuchanov Популарен член

Мене бебето ми заостанува во петокот бев 36+2 а бебето е 34+3, ситна сум многу може да е генецки тоа, али сепак докторката ми рече дека во четврток ако е пак исто ќе одиме на итен царски.

4. Bella*

Bella* Популарен член

Бев денес на депилација жива среќна сум :D последен пат сама се депилирав цркнав се преќичмив |( значи која потреба ми е тоа страшна работа,мразам влакна!
    33та во четврток,ќе одам на ехо баш тогаш и едвај чекам,мада неверувам дека тогаш ќе ми зима брисеви,мора баш во 35та така?

И со првото ме болеа ребрата,ама сега страшно повеќе,мислам ќе ми се скршат од десната страна :doh: последниот преглед ми рече обавезно појас да си купам дека ми било мнг ниско бебето,откако го носам појасот уште толку ми се пика горе во ребра и умирачка...ама никако не си,без појас цервикс ќе ми се скрати,со појас ребра ќинат....што е мајка борец уште од почеток :)
    Се расприкажав..едвај чекам бебе да дојде :hug:

5. monka_bonbonka

Појасот и по дома го носиш или само кога излегуваш?

6. Bella*

Bella* Популарен член

Само кога сум надвор во двор,дека стојам-одам повеќето
    И низ продавница кога ќе појдам
    Дома не

monka_bonbonka likes this.
  7. Филотеа

Филотеа Популарен член

Како ви влијае жешково? :sweat: Јас имам многу отоци и се препотувам постојано, а особено навечер - жива вода сум, се надевам дека ова е нормално...

8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Страшно е, цела се препотувам. Ама на мм му смета климата, почна да кива :D Сеа се мислам дали може трудничкава перница цела да ја перам зашо кој знае колку пот прими деновиве :D Ајде ние уште малце имаме, ќе се олесниме, ќе биде подобро :D

9. Филотеа

Филотеа Популарен член

Добро е, не сум единствена на која жешково лошо и влијае :D И мене ми е страв да ја пуштам сега климава, само правам провев дома па така се ладиме :D
    Хм да, јас навлаката ја перам нон стоп.. Да, уште ситно броиме, тремата и возбудата се големи ^_^

Kate Rina 93, Bebac and Butterfly1107 like this.
  10. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Здраво. Се извинувам што тука го поставувам ова прашање, но групата за која е наменето ова прашање е постара и не пишуваат во неа. Моето прашање е можда глупаво, за 1 недела максимум ќе се породам, па сакам нешто да подарам на гинекологот којшто ќе ме пораѓа. Не знам уште што како да земам па мислев за некој совет/искуство да сподели..
    Доколку згрешив со прашањето, ви се извинувам однапред.

11. Butterfly1107

Навлаката секако, ама од толку пот ова има навлезено длабоко секако хаха :D
    А сакам после за доење да ја користам :)

Филотеа and Kate Rina 93 like this.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

^ секоја вечер легнувам со перницава за трудници, и толку ме поти и ми е жешко и с'клет со неа, така што за 30мин ја фрлам и спијам на раат. Без клима пуштена во дневна не е можно на поткровје да се спие.:sweat:

п.с. не сум уште во третово тромесечие, но од пусти мерак шго ме чека, па ве читкам и вас:D

13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас уште сега тешко ,ама пошто веќе еднаш го имам поминато ова кога бев бремена со син ми пошто горе доле сличен термин имам некако овој пат психички сум спремна полесно да ги поднесам жештиниве :D Инаку по цела ноќ се будам што од жешко што од што станувам за мочање и пред 7 веќе сум на нога ,среќа овој пат сеуште немам отоци за разлика од првата бременост.

Kate Rina 93 likes this.
  14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Мами кога почнавте да купувте работи за бебе? Со првото ич не се замарав уште кога разбрав пол купував, оваа бременост дека критична ми викаат рано ти е, 19 недела сум. А јас пак неќам нормално да мислам на лошо, си викав да причешлам алишта од првото што може да се искористи.

Milkiway likes this.
  15. Bebac

Bebac Популарен член

Наназад неколку дена ептен ми е тешко. Времето жешко, нозе и раце отечени, неможам да спијам. Се разбудив во 04ч. и повеќе не заспав. Ама ќе издржиме. Деновите се ситнат.

16. Butterfly1107

За тие што одат во Систина на прегледи дали знаете што значи
    ПОСТЕЛКА И ОПВ Б.О.?
    Сега гледам дека тоа е пишано, а во претходните листови пишува постелка со уредна конзистенција и опв уредна количина :D Ваљда не е страшно зашо ништо не спомна докторот и ми закажа за две недели :)

Изгледа значи БИОМЕТРИСКИ ОДГОВАРА :D
    Сега гледам и на ГАК исто ми пишале кога бев тогаш кога мислев дека ми истекува плодова вода во 23та недела. Ајде некоја нека потврди :)

Last edited by a moderator: May 20, 2020
    Филотеа likes this.
  17. monka_bonbonka

Опв е плодова вода, б.о биометриски одговара.

Инаку и јас сум ужас деновиве, се потам, не спијам, виткана ми е косава постојано од пот.. перницата не ја користам веќе 7-8 дена од кога почна пеколот!
    Клима нема шанси да уклучам, пуштам вентилатор и имам лепеза :))) не си единствена :)
    @Филотеа

Филотеа, LadyC, eta and 3 others like this.
  18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се потите ли меѓу нозе? Гаќите денес ми беа мокри од памет се извадив.

Филотеа, LadyC, eta and 3 others like this.
  19. Butterfly1107

Да, да уште одамна. Зимото исто ако пешачев малце повеќе доле гаќите испотени ми беа :D

Филотеа, LadyC, eta and 2 others like this.
  20. monka_bonbonka

Дааа и тоа цели кругови ми се прават, буквално кај препоните. Менувај гаќи јас тоа правам по цел ден, превентивно за да не се настине.