И мене ме интересира истото. Ама барам проверен метод. На интернет читам митови и не знам колку помагаат.
Абе термин ми е 11 јуни, ама во петокот ми рече докторкатаддокторката веќе сум била еден прст отворена па не е правило кога ќе почнат болки и самиот процес. инаку на гак ќе се пораѓам. Јас со првото не видов ништо од чепот затоа ми е нов момент, не знам како треба да биде. Ќе си чекам дур не дојдат болки и пукне водењак. Ама многу мачно се осеќам, доле коската ептен ме боли кига одам, бебушко во скут ми седи кога седнувам , ама и некако поретко го осеќам нема веќе место егзибиции здравје само тоа ми е најбитно иако многу сум исплашена А што е со ананасот , кажувајте
Да да нема правило. И мене ми е термин 11 јуни,но Др уште пред два месеци ми кажа дека од 11 мај можно било во секој момент да почне процесот и дека не било страшно бебето веќе било способно за живот.И така си чекаме,на секоја болка,грч ... одма си помислувам дека готово е ќе раѓам дека и прво ми е па се плашам дали ќе ги препознам одма болките Инаку и јас ќе се пораѓам на ГАК
Ете кај некои воопшто немало крв ама кај мене некој ден пред пораѓај беше проѕирен, а неколку саати пред да почнат болките на бришење имав крв. Докторите кога ме проверуваа со рака паѓаше по малку и веќе на последниот преглед падна скроз и беше секрет со доста крв.
Освен движење ништо друго не пробувајте. Мојот голем беше и немаше место да се спушти, чекавме до термин, па се породив со царски. На крај е најтешко, ама ќе биде. Мора да излезе некако
Така да се пораѓаа од ананас и урми, јас као што се удавив во ананас и урми јадење прошлата бременост и прв и втор триместар, ќе се породев у 4 месец.
Прашање до тие што сте породени царски. Денес 2-3 пати имав некое нелагодно чувство под раната од царскиот. Не знам дали е болка или како да притиска нешто. Значи само во тој дел. Дали има место за паника? Стомак не ми се стврднува само ми е страв да не се крати грлото?! На контрола дури во петок, тешко дека ќе издржам до тогаш, гарант порано ќе отидам. @LadyC @monka_bonbonka како се чувствувате вие деновиве? @Fallen.Angel уживај мила, имам другарка на гак, таа се моли да издржи бебчето внатре уште некоја недела.
Јас супер се чувствувам. Баш сега пишав у труднички, бебево апла излага од меше , ептен се врти дека уште е мало и има место, иде те горе, те доле. Моментално штуца, јадев пред 5, и мислам дека имам среќно и дебело бебе кое мн се радува на храна. Цезареата не ја осеќам, добро сум и немам никакво чувство на нелагодност... Мислам дека не е за секирање, ама ќе си прашаш на контрола плус.
Да ти кажам обавезно после тоа чувство добивам клоца доле па се тешам дека од него е. Кај мене уште е со нозете надоле. Пс:Отвори ги пораките.
Не знам јас што е со пораките во Лп. Исто и @Dikinzi ми пиша еднаш дека не ми стигаат... Ништо немам...
Денес мислам како да трчаат низ стомаков, така ги чувствувам. Само да се живи и здрави нека ораат ако сакаат )))) Не си прави филмови, кога се крати грло симптоми нема за жал. Затоа ќе си одиш во петок на преглед и ќе се смириш, ќе видиш. Од време на време и јас чувствувам болки, поготово кога јадам скроб или не сум била да речеме 2 дена во тоалет. Тоа да не е ?
Јас сум со царски и повеќе пати осеќам така ,со главчето на последната контрола беше точно над шиеното ,но докторката ми рече не се секирај дека си царски нема да се отвориш ти гарантирам. Така да не паничи така е наместено што тука удира,и мене ми е страв за цервиксот а сум на контрола тек понеделник. Која недела си ти? И колку ти е грлото на матката?
Ти благодарам за одговорот. Пишав во труднички, денес од паника отидов во Ремедика. Според менструација сум 30+2, грло 3,1 затворено и цтг мирно. Се надевам се ќе биде во ред до 9ти а истото ти го посакувам и на тебе.