Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Мене ме интересира кога се скратува цервиксот јас сум 37+5,во 37+1 ми беше 2.04 за пешачење многу пешачев али на бебето му е убаво внатре, затоа на докторите не им се брза за пораѓај.

На elcezelce, Bebac, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    362
    Женски пред испитување на стрептокока,се јаде пие се нормално? :?::?::?:

3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    15.399
    Да

4. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Бебето на последнава контрола веше карлично наместено. Денес се мести, се изместува, многу непријатно чувство. Не знам дали треба да му помогнам некако за положбата или да го оставам. Не сакам да се мачи :)
    И какви се лажните контракции? До сега немав никакви болки, сега имам повремено менструални....

Последна измена: 25 мај 2020
    На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Зборевме за чешање на телото во бременост. Некоја со таков проблем која беше? Ме чеша до полудување раката, за 5 мин ми поминува, па после почнува ногата за 5 мин ми поминува, па грбот или под мишка и така во круг, ама не се трпи нервоза ме фаќа:?: дали да консултирам дерматолог, гинеколог...има ли шанси да ми е од бременоста... не е од храна, не е од прашак.

Прикачени фајлови:

6. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Јас имам, ама само на рацете и стомакот. Гиникологот ми рече да прекинам со сите таблети на неколку дена. Кај тебе е многу изразено, ако можеш пиши на матичниот нека ти каже. Мене ми рекоа дека се додека табаните и дланките не ме чешаат и се додека немам проблем со гушење да трпам :/

Прикачени фајлови:

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    И има ефект некој од апчињата? Јас витамини само пијам кои ги пијам од старт. Чешањево почна од кога влегов во 7ми. А кај тебе? И дали ти се губат пликчињата или ти стојат?
    Офф, ќе се консултирам, прееска и табаните ме зачешаа, дланки до сега не освен вчера малиот прст на раката дури како и да ми отече, гушење немам не дај боже.

8. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Ги прекинав три дена, тие три ми се потсмири. Ама бев кај гиникологот и ми рече полека пак да ги воведувам. Приметив дека тие што се со б витамини ми сметаат ама иако не ги пијам тие пак имам чешање ама не е толку интензивно. Ми се појави чешањето некаде 33та недела. Пликчињата стојат, не се губат. Јави се прашај што да правиш. Јас и праќав слики на матичната. Сменив и прашок и прекинав да јадам јагоди.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    @monka_bonbonka & @Butterfly1107
    Девојки дел од пликчиња ви ги препознавам. Јас овие ги имав првиот пат кога останав бремена и пиев фемибион. Цели нозе ми беа лузни се оставив од чешање. Од самиот состав на апчињата ми било. Тогаш докторот ме префрли на евитол и уште едни не се сеќавам на името. Сега пијам пре мама и немам никакви проблеми фала богу. Да не сте на фемибион случајно? Да пробате нешто друго?

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Да, фембион пиев, и јас приметив дека кога го пијам него ми се влошува. Ама еве недела дена немам пиено и повремено пак ме чеша ама среќа не е толку интензивно. Не знаев дека е баш до фембионот мислев б витамините дека ми сметаат општо :/

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    @Butterfly1107 Премини си на премама ако можеш. :)

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Само што идам од контрола цтг мирно, бебето пораснало околу 2810 грама ми го измерија јадев повеќе јаглехидрати деновиве, ми рекоа мирување во петок пак сум на контрола.како што ми стои ќе одам до термин

На Филотеа, eta, Maja92@ и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Јас сум во сабота на трето ЦТГ. И кај мене е ЦТГ мирно. Изгледа на нашите бебиња ептен им е убаво внатре. Душички. :hug::hug:

На Филотеа, eta, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    344
    Убаво им е кај мама :inlove: јас утре сум на второ цтг, ама ама како тенк се осеќам:lol: тешко ми е кога одам. Јас па и со хемороиди мака мачам и плус неизвесност и едвај чекам се да заврши...

На Филотеа, Maja92@, Chuchanov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Butterfly1107

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Надеж си ми, јас па се мислам заради нашава ситуација порано ќе искачаат :D Јас утре сум на прво ЦТГ :D

На Maja92@, Chuchanov и Bebac им се допаѓа ова.
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Баш пишав и во темата за хемороиди јас многу мака имав пред 2 недели болки хорор ,гинекологот ми даде Флебодиа таблетки и маст хепатромбин х се препородив мислам таблетките многу помагаат.

На IvanaAni му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    И јас бев сега на контрола и цтг кај Афродита, го измери бебето поназад за 1 недела а последниот пат одговараше до ден , рече не е за загрижување ама наредна недела пак ќе го мери, знам дека и ти си кај неа можеби сме се разминале ☺

На Maja92@ и Chuchanov им се допаѓа ова.
  18. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    344
    Ги пијам тие и јас, мачкам и факту маст ама ден два подобро после пак по старо. Ова со хемороидите пак дополнителен стрес ми прават за пораѓајот. Со првото кога се породив во соба бев со една девојка која се изнамачи со проблемов и цело време ми е сликата пред очи. Може јас па убаво ќе пројдам, ама ме напиња помислата дека се појавија сега на крај.

19. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Не е страшно што е помало мене последниот пат за 2 недели помало ми го измери па за 10 дена 450 грама бебе качи. Сега ми е исто помало ама за една недела. Ќе те чека до крај за природно нели?

Убаво и е на мојата внатре . Ако е се во ред не не пораѓаат порано мене ќе ме чекаат до дека бебето не даде знаци а утре сум 38ма недела во петок сум пак на цтг. Пиши како си поминала на цтг.

Јас сум во петок пак на цтг,и потоа се почесто ќе одиме. Мене и стомакот ми е многу горе докторката ми рече дека имам време.ќе излезат нема кај да одат али кога ќе не изненадат незнаеме

Последна измена од модератор: 31 мај 2020
    На Филотеа, eta, Bebac и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Да, зборевме за природно да биде доколку нешто не излезе изненадно неочекувано да заостанува со неделите и понатаму па за царски порано да ме породи..ќе го мери наредната недела ако е се во ред ќе чекаме природно.

На Butterfly1107, Maja92@ и Chuchanov им се допаѓа ова.