Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    30+ до сега како кај папокот и доле ги чувствував бебињата. Овие 2 дена мислам во ребрата под гради буквално се напикани и многу мрдаат неможам ни да спијам, не ме боли ама многу нелагодно ми е и имам чувство како и на нив да им е исто :) Мокрам на 1 саат и како некој притисок постојано чувствувам кај препоните и грлото:?:
    Исто ме подболува левата срамна коска, и цревата нон стоп како да ми кркорат ( незнам дали е од што ми се јаде дека ме ставија на диета заради алергија или..), како журка да се случува во стомаков по цел ден, и киселини имам, толку во прво тромесечие немав.
    Си се пожалив :$

На Kate Rina 93, CareTee, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Дали се киселини кога ви гори грлото? Нели се викаат желудочни киселини? Очекувам желудникот да ме боли. Али еве не можам да спијам мислам дека ми гори хранопроводот и грлото, како да ми стои некока храна која жеже. Тоа ли се киселини во бременост?

На Филотеа, Kate Rina 93 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Баш тие се :) Пробај со ладно млеко или неколку зрна ориз.

На monka_bonbonka и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  4. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Не не царски беше. Само тогаш не стигнавме да закажеме, бидејќи падна чепот и почнав да се отварам.
    Познавајќи си го своето тело, не би ни покушала да родам природно толкаво бебе :D

На Ivona S му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Исто:!:

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.366
    И мене последниве две недели, многу често ми кркорат цревата, се тешам дека е од што расте бебче.
    Јас денес сум 28+4

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Истите киселини ги имам и јас... не се тие како во првите месеци на бременост. Сега на моменти се чувствувам како змеј,мислам ако отворам уста оган ќе исфрлам :D:D. Растварам мноооогу малку сода (медицинската од алкалоид без жива)во пола чаша вода и така ме спасувам од неа.
    Не сум на диета а цревата постојано ми кркорат. Дури мм се чуди и мисли дека сум гладна,па од кога се врака од работа додека да си легнеме 100 пати ме прашува што сакам за јадење или пиење.Јас мислам дека киселините и кркорењето ми се зголемено од тоа што сега јадам многу овошје.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Еее цела бременост не ги осетив киселините сега во 37ма дојдоа :D

На Bebac и Chuchanov им се допаѓа ова.
  9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас имав многу киселини пијам вода со сода бикарбона не ги осеќам сега

На monka_bonbonka, Bebac и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    А зошто мислиш дека ќе те искасапат и шијат, а нема да успееш да се породиш природно? Пукаш или те сечат кога излегува главата на бебето, чим глава излезе цело ќе излезе. Ако си царски, здравје. Докторите не можат да знаат ништо во овој момент. Како треба ќе биде, немој да мислиш негативно само. Ќе помине сѐ, ем нема веќе да си трудна ем бебуш ќе го запознаеш. Ќе издржиш сѐ, нема да трае бесконечно тој период.

На eta, Jana06, Fallen.Angel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    И јас ова сакав да го кажам, не е возможно да се случи да распукаш или да те сецнат па да завршиш на цезареа, зашто веќе со сечењето значи дека прошла главата низ карлицата и каналот, и веќе телото на бебето после лесно излегува.
    @Fallen.Angel непотребно си правиш стресови и страшни филмови во глава :) Многу жени родиле крупни бебиња па здрави прави се после тоа. Но многу ми падна во очи тоа што дозволуваш фамилијата од страна да ти влијае, односно им оставаш простор да зборуваат, напињаат и те плашат. Не ли можеш едноставно да не дигаш телефон овој период, да си опуштиш мозок, уживај дома гледај филмчиња, излези прошетај со мажето и воопшто не мисли дали ќе го носиш до термин или не. Тоа нека одреди медицинскиот персонал, ослони се само на нив, пушти муабети и од фамилија а богами и од форум :)

На kukla21, Lisandra, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    Земи си Рупурут безбедни се за трудници мене матичната ми ги препиша без рецепта одат киселините веднаш поминуваат

Моја комшика едното дете го родила 4200 другото 4700 двете природно и не било многу тешко вика.Ми кажа битна е карлицата ако е широка 5 кила дете ке излезе ако не е и 3 кила да е мора царски.Сите препорачуваат природно не знам зашто

Последна измена од модератор: 31 мај 2020
  13. Rainbowbaby

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Тоа сакам и јас да го кажам. Мене до сега 4 доктори ми кажаа дека природно тешко дека ќе успеам да одам и за првото и сега за второто. При прегледот најверојатно гледаат каква е кралицата.

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    А кога гледаат карлица во 8ми или почеток 9ти или пак од старт?

15. Rainbowbaby

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Во државна со првото во 7 ми месец ме гледаше ( докторката ми беше врска и ме породи), а сега матичната ме гледаше во 6 месец.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    А како го гледаат тоа?

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rainbowbaby

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Немам поим. Вагинално ме гледаше, дали од око, дали мерат со нешто незнам не ни прашав.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мене акушерката ме мереше дента кога ме качија во родилна сала со една справа што наликува на шестар со тоа се мери колку ти е широка карлицата.
    Незнам дали имам пишано ама мојот доктор во систина последно кажува колку е тешко бебето во 8 мес. На прегледите кога ќе влезеш во 9ти не спомнува повеќе колку е тешко бебето јас баш во првата бременост на неколку пати прашав колкаво е и он ми рече дека јас со такви работи нема потреба да се замарам и јас искоментирав дали ќе можам да го родам он ми рече ако има проблем нешто јас секако сам ќе ти кажам твое е да бидеш спокојна и да се опуштиш.

На Maja92@, Butterfly1107, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mika20

Mika20 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    92
    Женски за цтг треба ли јас да се јавам во Чаир да закажам или како иде тоа...прво дете ми е, никој ништо ми нема објаснето како падната од марс сум...

20. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Ќе земеш упут од матичниот гинеколог. Со него ќе појдеш во болница и ќе им кажеш дека си дојдена за ЦТГ. Барем кај мене така беше.

На Maja92@ и Mika20 им се допаѓа ова.