Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. claudi00

claudi00 Истакнат член

а јас поради тоа што прокрварив одам секој денна цтг и беше ок а денес не имало една контракција ми стаија пак прогестерон амоментално детевоо прета ко лудоо и нз што да правам............ :sweat:;(

2. pilenka

pilenka Популарен член

А која недела си?

3. claudi00

claudi00 Истакнат член

pa 31 i 2-3 dena

4. pilenka

pilenka Популарен член

@claudi00 Можеби бебчето е вознемирено, зошто ти си исплашена. Опушти се, нема што да се прави, повеќе мирувај, лежи, пиј си магнезиум за смирување и се надевам ќе се издржи до крај:*

Last edited: Jan 12, 2015
    claudi00 and galapce like this.
  5. Bufi

Bufi Истакнат член

Kako ste mesinja? sega sigurno vo najgolem broj spiete:) imam edno prasanje, da ne mozebi na nekoja i se slucilo ova, veke nekolku veceri mi se javuva svrbez dolu, ne kaj vaginata tuku skroz napred, i toa samo navecer pred da si legnam! pred nekoe vreme mi bese taka eden vecer pa snema ama zadnive tri veceri mi e se taka, i se plasam da ne mi e nekoja infekcija! Na kontrola sum slednata nedela, pa se mislam DALI bi mozelo da nasteti nesto na bebeto dokolku e nekoja infekcija, me cesa, a ne si dozvoluvam da se cesam, zasto ako pocnam nema da ima pretsanuvanje! sto bi mozelo da bide:worried:

6. anina

anina Популарен член

Јас го имав истото па испадна дека ми е од антибиотици. Последица или лекарства никакви

7. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Вчер во пника бев н лекр за преглед. Не сетив никакво движење во 24часа и паника одма...Отидов на ЦТГ се е во ред само е веќе голема и нема место многу да мрда...Исто така имам и контркции слаби ама се спрема и телото и бебето за породување :party: Денес имв малку повеќе мукус и незнам дали е чепот или не... Понеделник сум пак на контрола па ќе видиме...

8. darcy

darcy Популарен член

Јас вчера паничарев што многу мрдаше... а денес што е многу помирен (мрда, но прилично помалце од минативе 3-4 дена). Ај уште малку...

9. mariz

mariz Форумски идол

Da ve prasam kolku skrininzi imate napraveno do 28ma nedela. Jas do sega pravev samo skrining na anomalii, a sekoj pregled doktorkava valjda pregleduva se, mozok, srce, bubrezi... pa valjda toa e isto skrining neznam :/ inace sekoj pat i go pusta na 4D da go gledame, no so grbce ni e zavrten. Brisevi samo ednas pravev isto taka... Sto pregledi imavte me interesira do 28ma?

10. darcy

darcy Популарен член

Ако добро се сеќавам, првиот скрининг беше во 13та недела за аномалии, потоа на 4-6 недели прегледи на ехо, во 20та недела правев амниоцинтеза, 4д и главен скрининг во 22ра, и после пак класични ехо прегледи. Заради тромбофилија крв на 6 недели проверував, а брисеви и урино култура во 13тата недела.
    Потоа во 28ма и 32ра имав преглед на кардиолог за развој на срцето на бебето, во 28ма ги повторивме и брисевите да се види дали флажилот ја средил бактеријата, и во 33та пак правев проверка на крв и урина. Сега ми останува класично ехо во вторник (36та недела), за после ќе видиме...

espana and mariz like this.
  11. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Jas do sega imav skrinig vo 12 nedela za Daunov sindrom...posle odev ednas mesecno na obicno eho, se detalno sekoj pat gledase doktorkata, vtor skrining 4D bev kaj tri doktorki ama taka mi se pogodi...ednas imav zakazano vo 21 nedela kaj Katerina Stankova od ordinacija Ina posle maticnata me gledase dr.Nadica i uste ednas bev vo remedika vo 24 nedela se detalno isto gledase za anomalii, site tri gledaa plus i dopler na srceto i protocite vo matkata, sega vo 28 nedela ke odam samo kaj maticnata, a posle vo 30 nedela ke odam vo Remedika za razvojot da vidat kako tece, za ponataka neznam... inaku ispitav samo ednas brisevi vo 12 nedela i sega i jas neznam koga naredno?? inaku krv, urina inurinokultura pravam sekoj mesec, bidjki si imam problemi so bakterii... inaku i moeto se so grbce:Dse nadevam naredno ke mu go vidime licenceto :D

i mene me interesira sto drugi ispituvanja se pravat posle 28 nedela, nesto podetalno vo krvta i sl.?!

12. espana

espana Популарен член

Еве ме и мене тука, ја почнувам 27 недела,дај Боже да се дружиме така до самиот крај,деновите да ни минуваат лесно и брзо :) Инаку,како е во ова тромесечие,колку сте поправени,како се чувствувате ?

Ivanushkaa, mariz and Bufi like this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Jas sum zanikade, vrtoglavici, puls 130... Nemozam da dostojam na nozeve... Koga kje videv trudnica vikav lelel sto e ubavooo, ubavo ama tesko :D Umorna sum celo vreme... A za popravanje nikoja trudnica ne mi e ramna 18kg sum plus :) 180 sum so 88kg...

Ivanushkaa and espana like this.
  14. Bufi

Bufi Истакнат член

Navistina daj da go aktivirame malku i ova treto tromesecie od bremenost! Jas sakav pred nekoj den da pisam tuka ama gledam ne e bas posetuvana temava:))
    Ti posakuvam Espana so lesno i ubavo ovaka do kraj da ti bide, na tebe i na site ostanati!
    Jas nemam nikakvi predosetuvanja deka nabrgu ke se porodam, rabotam se po doma, cucnuvam, brisam pod, usisavam,...ama ima i denovi koga samo lezam samo poretki se, i taka neka ostane do kraj:) Slabo imam apetit, veke 2posledni meseci i poveke stojam vo mesto so kilazata! a gradite voopsto ne mi se menuvaat, nitu zgolemuvaat, pa se plasam dane neam mleko otkako ke se porodam! ako ima nekoj iskustvo neka pise.
    Mi stanuva dosadno cekajki, denovite istorija mi se, se e podgotveno samo se ceka na golemiot den:$:inlove:
    Ve pozdravuvam site i pisuvajte za sebe, da se vidime koja do kade e:l:

15. espana

espana Популарен член

Мене ме чуди што повторно деновиве ми се враќа гадењето,лошење,како на почеток од бременоста, па ме фаќаат топли бранови,постојано ми е топло,се потам,се пресоблекувам, и денес по шест месеци прв пат излегов до град до една продавница и се заморив,ама тоа го препишувам на тоа што цело време лежев само дома....а за поправање не сум се мерела ,пред месец бев +8кг. :)

16. Bufi

Bufi Истакнат член

Ah Mariz...zal mi e sto ti e vaka, potrudi se da jades polesna hrana i obavezno portokali, kivi, jabolka, da te osvezuva, slatkite raboti zaboravi gi i poveke voda! ke bide se vo red, drzi se, site imame nekogas teski denovi, i jas sum imala takvi koga od krevet maz mi me kreval, ama se toa pominuva, i raznovrsno e, ke bide podobro, se nadevam, i so lesno neka ti bide do kraj:*

mariz and espana like this.
  17. espana

espana Популарен член

Ти благодарам,и јас гледам овде одамна никој не пишал ,па чекам тие во поодмината бременост да споделат некои искуства.А тебе,алал да ти е,уште малку па мекици :) А за градите,за сега мене не ми се воопшто пораснати,потполно исти...

Ivanushkaa and Bufi like this.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Da da i mene isto kako da mi se vrakja losenjeto, nokjeska mi se povrakjase no zaspav nekako... A inace pred nekoj den povrakjav... :/ jas so ovie plus 18 kg stojam vo mesto 2 meseci vekje mislam... Pa se nadevam nema da kacam uste mnogu...

Ivanushkaa and espana like this.
  19. Bufi

Bufi Истакнат член

Ke ve cestam site tuka mekici, samo neka mi dojde pobrgu princezata da si ja gusne i bakne mama,:inlove: iako kaj nas ne e toa obicajot:smirk:

Taci0903, galapce, Ivanushkaa and 2 others like this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Bas se trupam so vitamini, a osekjam kako da mi fali nesto... Malku sum i izgubena, kje trgnam neso da naraam i kje zaboravam... :/
    A za gradive moi posebna prikazna, pogolemi mi se i imam veni poizrazeni, mislam deka kje iam mlekce pred poragjaj, no kje vidime :)

Bufi and espana like this.