Мене матичниот гинеколог ми рече дека ќе ми даде упат за наредна недела за прво цтг а после веројатно ќе си се договарам со докторот што ќе ме следи на болница, во зависност од ситуацијата и бебето и контракциите.
До сега идев во Чаир без никаков упат кај Кировски, и тој ми има кажано да поминам кога ќе влезам во 9ти да ме видел пак и сега не знам дали да се обраќам до матичната за упат или така да отидам пак
Побарај приоритетен ако може да ти даде, тој важи 7 дена и појди си кај докторот во Чаир и со него договарај се за следен преглед и цтг. Мислам дека вака е најлесно, но ако мислиш поинаку консултирај се со матичната
Не знам ете мене ми рече док ако крева килажа а ќе крева да одам на царски, ни да се мачам ни ништо еден рез рече и толку , вака пак ќе те пробат природно и шанси за на царски секако дека ќе одиш, плус и со природно ќе те шијат ама ти како сакаш ми вика
Да тоа се киселините имав пред една недела ама само некој ден траеше , навечер ме изгоре и болка голема . Исповратив се , мн лошо чуство. После пак огладнев да знајш млеко млако помага со некоја бисквита. И плус и од водата се прат киселини
Млеко не смеам да пијам, строго ми е забрането заради дијабетот Ама еве сега пијам збрегов протеин помешан со кокосово млеко па ваљда добро ќе биде. Него од многу стоење имам отоци на нозете. Што треба да правам освен да одмарам? Кога да знам дека е алармантно?
Да исклучиш сол под итно за отокот, облози со ациди борици од фрижидер ладни, туширање со ладна вода и кревање на нозете нагоре, не мн на нозе, земи си комотни влечки за циркулација што се. Најбитна е храната гледај без сол оти ја задржува водата и така отокот настанува . Следи и маснотии да не ти се високи
Маснотиите ми се високи уште од почеток на бременоста, а сега и поради дијабетот повеќе сум на масти и протеини :/ Ај утре ќе одмарам и ќе видам дали ќе ми отечат пак и сол нема да јадам....
Сол јас сега ептен избегнувам, сите јадења ми се блуткави абе катастрофа последниве месеци ни благо ни мрсно ни солено, само салати манџички и то, ќе ти помини , одмарај се и напрај си некој баланс со храната
Не , мојот немаше ни датум ни саат , ни доктор , само гласеше за гинекологија Чаир , приоритетен упат .
Кој е тој доктор што кажал дека царски е еден рез? Царски де бајаги повеќе резови, кожа, мускули, матка... Операција е. Јас не сум слушнала некоја да е шиена и доле и горе. Ако појде доле и ако распукаш ке го родиш природно. Како ке се врати горе? Болки трпиш да ама две шиења тешко.
Не за шиењето туку за болките. А што ако заглави долу па треба со вакум. Оти знам многу што почнале со природно па царски пак Не знам глупости. Ќе сум распукала не знам ти шо
Навистина не му личи како за доктор да тврди дека е исто кога опоравувањето е различно, последиците се различни... Не смее ниту еден така да зборува туку треба убаво на секоја родилка да ѝ се објаснат предности и последици од двата начина на породување.
До пред некој ден и јас имав големи отоци. Кога седиш кревај ги нозете на нешто поткачено, миј ги со ладна вода, помалку сол...И се друго што велат членките погоре. Доколку потрае, убаво е да провериш протеини во крв и во урина, за да бидеш мирна. И доколку се јават отоци на дланките и особено на лицето треба да известиш лекар.
@Fallen.Angel свекрва ми е 160 и била 56кг 9ти месец трудна со маж ми, роден е 4200, за малку во кола ке го родела и поминала прелесно. Јас синко 4400 го родив (тежок пораѓај да, детали да не кажувам), па да ме вратат назад, да се знае дека е толкав, ке молев за царски или ке отидев приватно и таму сигурно ке бев царски. Зашто и кога се роди во Чаир рекоа ова бебе беше за царски, беше многу намачен он, а и јас. Но утнаа, го мереа помал. Малата царски родена е (итно завршив), па споредено полесно поминав со неа. Како ти вика доктор мила, така, мисли дека освен ти што ке се намачиш, ке се намачи многу и бебето. Како ти викаат дека е ПОДОБРО, така, не ти да одлучиш. Не се нервирај само сега овие најубави денови И уште нешто... Секоја жена е башка различна, другарка со бебе под 3кг, испука како 5кг бебе да родила. Најбитно е што е подобро за бебето.