Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    2.016
    Денес 38+5 г.н. Бев на трето ЦТГ. ЦТГ мирно, а бебе тежи 3355 грама. Душиче од мама. :hug: :inlove:

На eta, Maja92@, Butterfly1107 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Мене матичниот гинеколог ми рече дека ќе ми даде упат за наредна недела за прво цтг а после веројатно ќе си се договарам со докторот што ќе ме следи на болница, во зависност од ситуацијата и бебето и контракциите.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mika20

Mika20 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    92
    Кога бев за поскедниот брис, матичната ништо не ми спомна, ниту упат некаков дека треба ништо...

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.505
    Допаѓања:
    7.381
    Треба упат за првиот пат, барем така беше пред корона, сега којзнае. Сепак прашај си

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mika20

Mika20 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    92
    До сега идев во Чаир без никаков упат кај Кировски, и тој ми има кажано да поминам кога ќе влезам во 9ти да ме видел пак и сега не знам дали да се обраќам до матичната за упат или така да отидам пак

6. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Побарај приоритетен ако може да ти даде, тој важи 7 дена и појди си кај докторот во Чаир и со него договарај се за следен преглед и цтг. Мислам дека вака е најлесно, но ако мислиш поинаку консултирај се со матичната

На Maja92@ и Mika20 им се допаѓа ова.
  7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Не знам ете мене ми рече док ако крева килажа а ќе крева да одам на царски, ни да се мачам ни ништо еден рез рече и толку , вака пак ќе те пробат природно и шанси за на царски секако дека ќе одиш, плус и со природно ќе те шијат ама ти како сакаш ми вика

На Maja92@ и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Да тоа се киселините имав пред една недела ама само некој ден траеше , навечер ме изгоре и болка голема . Исповратив се , мн лошо чуство. После пак огладнев да знајш млеко млако помага со некоја бисквита. И плус и од водата се прат киселини

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Млеко не смеам да пијам, строго ми е забрането заради дијабетот :( Ама еве сега пијам збрегов протеин помешан со кокосово млеко па ваљда добро ќе биде. Него од многу стоење имам отоци на нозете. Што треба да правам освен да одмарам? Кога да знам дека е алармантно?

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Да исклучиш сол под итно за отокот, облози со ациди борици од фрижидер ладни, туширање со ладна вода и кревање на нозете нагоре, не мн на нозе, земи си комотни влечки за циркулација што се. Најбитна е храната гледај без сол оти ја задржува водата и така отокот настанува . Следи и маснотии да не ти се високи

На Филотеа и Maja92@ им се допаѓа ова.
  11. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Маснотиите ми се високи уште од почеток на бременоста, а сега и поради дијабетот повеќе сум на масти и протеини :/ Ај утре ќе одмарам и ќе видам дали ќе ми отечат пак и сол нема да јадам....

На Lisandra и Maja92@ им се допаѓа ова.
  12. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Сол јас сега ептен избегнувам, сите јадења ми се блуткави абе катастрофа последниве месеци ни благо ни мрсно ни солено, само салати манџички и то, ќе ти помини , одмарај се и напрај си некој баланс со храната

На Butterfly1107 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    А упатот за цтг е со термин датум и саат или не?

14. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Не , мојот немаше ни датум ни саат , ни доктор , само гласеше за гинекологија Чаир , приоритетен упат .

На Ivona S му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Ами шо доктор е тој што вика дека шиењето долу и горе е исто? :^)

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.662
    Допаѓања:
    18.298
    Кој е тој доктор што кажал дека царски е еден рез? Царски де бајаги повеќе резови, кожа, мускули, матка... Операција е.
    Јас не сум слушнала некоја да е шиена и доле и горе. Ако појде доле и ако распукаш ке го родиш природно. Како ке се врати горе?
    Болки трпиш да ама две шиења тешко.

На WonderGuurl и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    2.855
    Не за шиењето туку за болките. А што ако заглави долу па треба со вакум. Оти знам многу што почнале со природно па царски пак
    Не знам глупости. Ќе сум распукала не знам ти шо

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Навистина не му личи како за доктор да тврди дека е исто кога опоравувањето е различно, последиците се различни... Не смее ниту еден така да зборува туку треба убаво на секоја родилка да ѝ се објаснат предности и последици од двата начина на породување.

На Lisandra и Maja92@ им се допаѓа ова.
  19. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    До пред некој ден и јас имав големи отоци. Кога седиш кревај ги нозете на нешто поткачено, миј ги со ладна вода, помалку сол...И се друго што велат членките погоре.
    Доколку потрае, убаво е да провериш протеини во крв и во урина, за да бидеш мирна. И доколку се јават отоци на дланките и особено на лицето треба да известиш лекар.

На Lisandra, eta и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.232
    Допаѓања:
    76.239
    @Fallen.Angel свекрва ми е 160 и била 56кг 9ти месец трудна со маж ми, роден е 4200, за малку во кола ке го родела и поминала прелесно. Јас синко 4400 го родив (тежок пораѓај да, детали да не кажувам), па да ме вратат назад, да се знае дека е толкав, ке молев за царски или ке отидев приватно и таму сигурно ке бев царски. Зашто и кога се роди во Чаир рекоа ова бебе беше за царски, беше многу намачен он, а и јас. Но утнаа, го мереа помал. Малата царски родена е (итно завршив), па споредено полесно поминав со неа. Како ти вика доктор мила, така, мисли дека освен ти што ке се намачиш, ке се намачи многу и бебето. Како ти викаат дека е ПОДОБРО, така, не ти да одлучиш. Не се нервирај само сега овие најубави денови :*

И уште нешто... Секоја жена е башка различна, другарка со бебе под 3кг, испука како 5кг бебе да родила. Најбитно е што е подобро за бебето.

На Maja92@, Lisandra, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.