Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Само Рапидол С во комбинација со магнезиум ,така ми помина ,мислев ќе умрам

eta and Zuza28 like this.
  2. Ceculka

Ceculka Истакнат член

Дечки 37+2 сум,цел ден мешето ми се прави камен тврдо па ме пушта и пак.Некој искуство?

3. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Цел живот па и во бременоста одам на депилација ама доле само со чист восок на лице место ми го топи кај другарка одам

Bella* and Maja92@ like this.
  4. Mika20

Mika20 Активен член

Јас не знам што ќе правам дека со брич неможам, прашокот на ептен малку не фаќа ако ме фатат болки дали смеам да се поминам во тој момент пред тргање во болница или па да почнам секој ден да се поминувам со бик па и лом направена тоа ми е...

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Изгледа шема им е. И јас депилирана отидов, па ме мина со брич. И реков, де за неколку дена толку пораснаа што мораше. Јас ќе и се срамам.. Него сега ми е страв со ситуацијава, а мора да одам :(

elcezelce likes this.
  6. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Изгледа мора со брич поминато :D
    Мене не ме чепнаа, дека со брич 2 дена претходно "средено" :tmi:

Milkiway likes this.
  7. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Јас со брич и огледало се средувам. Ми треба малку повеќе време, ама успевам.
    Сега дека 9ти сум, клекнувам, меѓу нозе го ставам огледалото и терам работа. За 10тина мин готова сум:D
    Здравје и кога ќе ме фатат болки, планирам да ставам чепче дома, да се истуширам , да се поминам со бикче па да тргнеме.
    Прворотка сум, не мислам дека одма штом ќе ме фатат болки ќе излезе бебка :D

eta, Thallia, Maja92@ and 1 other person like this.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас предходно се слушнав со депилаторкава она знае дека сум трудна се договоривме прва од сабајле да бидам она маска си носеше восокот посекако е чист за една употреба си завршив работа ,се договоривме здравје уште еднаш пред пораѓај да си појдам .

kukla21, Bella* and Maja92@ like this.
  9. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Вечерва прв пат ми се случува да ме фати болка како со нож долу под папокот од околу 30 секунди да ме препоти и ми се испапчи стомакот на десната страна ко шпиц. После 30 секунди помина болката и стомакот се врати во нормала. Инаку сум 31+5
    Има простор за паники? Мислев да не се контракции а мн е рано(Сега сум на штрек веке 40 мин дали ке ме фати пак)

10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Денес бев за брисеви успат докторката ми зема и пап зашто од лани сум немала правено.Ме ѕирна и на ехо супер е бебе ,плодова вода овој пат има супер рече а и убаво пораснало бебе од предходниот преглед до сега со ова ги завршив прегледите кај матичнаѕа.Сега следен преглед здравје следната среда имам со цтг во систина ,ситно остана до гушкање со дадичката наша :)

11. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Abe ajde dosta se machite. Aktivirajte toa mazite neka fatat nesto. Jas se doma se depilirav, samo intima na depilacija odev . Od strav od infekcii i sl. prestanav periodov. Od kako razbrav deka sum bremena nozete i racete so depilator ili so patroni i lenti, a prepon so mashinka za shishanje (samo za intima) i toa se mm go pravi.

12. Ivona S

Ivona S Истакнат член

И јас денес бев на последно ехо 36та недела сум плодова вода доволно има плацента ок наредната ќе одам на цтг бебе 3150 грама со 2 недели понапредно е.Ајде уште малку

13. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Јас дека крварев доктор рече не иди на депилација да не се стегаш да направиш контракции. Прв пат сум си брич, маж ми сега ме бричеше цркнав од страв мислам бетер се стегав :rofl: блазе вам ви се ближи термин, како кај мене да мине побрзо време, едвај го чекам бебе.

14. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Јас денес бев на второ цтг, мирно е, нема контракции.
    Малце се извадив од памет, уште не сум си дошла при себе, апаратот не ми го ставија убаво, се уклучи аларм, гледав откуцаите дека паѓаат и мислам дека срцето ќе ми пукнеше. Ама после сестрата рече апаратот не бил добро ставен и не одговарала положбата и кога ме сврте си беше Ок. Не знаев дека е можно такво нешто :)
    Едит: Следно цтг за една недела. Не ме гледаа на ехо. Дали дека е мирно закажуваат на една недела или нема врска тоа? А на ехо значи веќе нема да ме гледаат? За во Систина прашувам.

Last edited: Jun 2, 2020
    elcezelce, Kate Rina 93, eta and 2 others like this.
  15. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Да се пријавам од денес во 9ти :clap:
    Бев на цтг супер е, клексан примам (уште 14 имам за примање) притисок нормализиран со метилдопа. На 10ти ехо контрола, а цтг на секои 3 дена ради притисокот. Ме интересира кога матичните ве упатија на болница кај тој што ќе ве порајѓа, пошто мене сеуште ми нема споменато ништо матичната:?:

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Мене така ми свиреше пред пораѓај. Прво јави таков звук кога ме примија, ама се смири. Сабајлето мислам повеќе пиштеше отколку што нормално работеше. Што ти кажа доктор за ова?

17. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Мене матичната ми рече 37ма недела цтг кај нејзе и после тоа да одам да се пријавам во родилиште кај што ќе се пораѓам и понатака тие следат и цтг и ехо ако има потреба

18. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Јас во 35 недела бев за брис кај матичната и последен ехо преглед. Од 36 недела веќе си одам во Чаир еднаш неделно на цтг и ехо.

mother_nature likes this.
  19. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Ништо, сестрата рече дека не сум убаво наместена. Кога ме намести убаво веќе немаше проблем :)

Maja92@ likes this.
  20. Mika20

Mika20 Активен член

Женски, два пати во рок од не знам колку време вечер осетив долу како нешто да ме прободува дали нешто се случува 37+4 сум...