Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Значи чепот бил... Ама сепак е рано.. од тој прегледот со рака и јас се плашам од што имам читано тука секакви искуства... :worried: :whew:
    Јас во сабота ќе одам на прво цтг да видиме што ќе кажат...
    Уживај сега, пораат сме :D

На Kate Rina 93 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. Mila987

Mila987 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    82
    Imal li nekoj slicno iskustvo? 37+3 sum, denes na pregled mi kazaa deka bebeto zaostanuva za edna nedela, 2900gr e, odgovaralo za 36+3,malku se zagriziv

3. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Ја сум 36+4 и кога бев на контрола ми кажа дека било за 34та недела. Ништо страшно мислам дека не е кога се работи за недела/две.

На Mila987 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  4. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.668
    Јас се тешев дека нема да боли. Ама кога гурна, ме изненади. Офнав еднаш гласно:D
    Добро е, имаме бар уште 2 недели да одмараме:D

На Bella*, Maja92@, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    4.823
    Бев денес дечкото 1200 гр е 29 полни и 1 ден сум јас, го прашав докторот , рече со главата најверојатно прави притисок ми мееше цервикс за секој случај 41 мм , преглед со рака се е во ред, рече нормално е се нема од што да се плашиш. Исто како тебе се осеќам и јас некогаш морам да го држам мешето за да можам да одам и по рамно а да не се чувствувам така

На Maja92@, Thallia, kjofti4 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    3.582
    Фала ти многу... Јас денес влегов во 29..одвај чекам да одам за тој трет скрининг и да го видам синко..
    Машала така само да напредуват

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    434
    Девојки дали некоја има примано флостерон инекции за зреење на белите дробови на бебето и дали забележавте некое намалено движење кај него?

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    4.823
    Ќе дојде за брзо и се ќе е во ред јас со нетрпение го чекам денот кога ќе се роди да го гушнам

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас мислам до раката е некој доктори се со "полесна " рака некој со "потешка " :rofl:

На Jana06, Maja92@, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.367
    Мила во која недела ја прими инекцијата за зреење на белите дробови, кај бебето? Јас следната недела ке одам на контрола, докторката рече дека ке ми ја стават инекцијата, почеток на 31 недела ке бидам.

На Taptapy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Бар да ти најавел дека планира да влезе со рака.... :rofl: ова кај тебе ептен неочекувано, се надевам дека кратко трае :sweat:
    @Taptapy јас примив флостерон во 32ра недела (поради алергија) ама не обрнав внимание дека нешто помалку движеше бебе, важно ми е да ја сетам неколку пати во денот во одредени периоди кога знам дека е активна а повеќе или помалку на интензитет искрено, не водам толку сметка, освен ако не е преактивна како денес кога мислам дека ми ја раскина матката :D

На Maja92@, Taptapy, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.668
    @Thallia
    Каква потешка - полесна.:sweat:
    Ми кажа после цтг одиме на преглед . Јас знаев што ме чека. Ама не знаев дека толку јако ќе гурне наеднаш:rofl:. Па уште ми вика сестрата опушти се:sweat:
    А јас учена на понежно :rofl:

На Thallia, Butterfly1107, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    434
    Ова ми е втор пат да примам препишани ради скратен црвикс и мал отвор па ради недај Боже од предверемено породување.Прв пат во 26 примив две и после 24 часа уште две и во 30 исто пак 2 па по 24 часа уште две.Ама забележав дека денес помалку се движи не како што правеше пртходно да удри или да осетам превртување него нежно некое благо ударче или мало испупчување,и јас паника кревам.А читав упатство од нет по што во паковањето упатстцо немаше не пишува ништо посебно.

15. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    434
    Мене ова ми е втора тура првата примив 4 инекции во 26 недела две еден ден кога бев на преглед и уште две следниот дњн после 24 часа.И сега во вторникот бев на контрола и ми дадоа исто пак толку 4 две во вторникот примив и две вчера.Иначе од денес 31 недела сум.Е сега малку забележав послабо движење за разлика од него што беше претходно знае да удри или да се врти а денес ептен слабо и само како испапчување на одредено место па паника цел ден дремам мирно да ја осетам.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Добро, ти си примила поголема доза можеби затоа забележуваш разлика, јас од една инјекција само не забележав промена. Дали проба да каснеш благо или кока кола денес? Мојава обично најмногу претка кога лежам на лева страна, пробај и тоа, а ако и утре е малку активна јави се кај гинеколог ако треба и ехо нека ти направат за да си бидеш мирна.
    Имам читано дека барем десетина пати треба да ги почувствуваме во текот на денот (иако искрено јас никогаш не сум броела) и обично во исти периоди, бидејќи и бебињата во стомакот имаат одреден ред и воспоставен биоритам на активност и спиење. Исто така кога помалку ги чувствуваме тоа значи дека растат тогаш...

На Maja92@, eta и Taptapy им се допаѓа ова.
  17. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Треба да имаат биоритам и јас така сум читала... Каков биоритам,каков ред? Ова моево клоца,мрда 24 часа на ден. Од сон се будам не за одење во тоалет туку од неговите удари... На толку движења добро е што е во нормалана тежина според неделите. Нема споредба со мојата прва бременост.
    Со мм се смееме и си кометираме дека ке му викаме: Ова е лошо уште пред да се роди :D:D:D.
    Како расте се појаки му се ударите и некогаш кога почне да мава надолу знае да биде и болно. Ама неговите удари ме смируваат и радуваат затоа што знам дека е добро. Само да издржам уште две недели,за некое време ке ми недостасуваат овие клоци :inlove::inlove::inlove:.

На Maja92@, Kate Rina 93, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    И јас понекогаш си мислам дека ќе ми недостасува ова преткање и клоцкање што го чувствувам секојдневно, колку и да е на моменти болно или непријатно :) :inlove:

На Maja92@, Kate Rina 93, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    5.367
    Јас доста читав за овие инекции, и по форумите, има многу случајеви, каде што жените пишуваат дека се намалуваат движењата, сигурно е нормално тоа не се грижи.
    Ке пишам јас свое искуство, следната недела.

На Thallia и Taptapy им се допаѓа ова.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Кај мене се намалија тие два дена. Не дека не го осеќав но не беа ударите силни како претходно.

На Taptapy и eta им се допаѓа ова.