Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Thallia

Thallia Популарен член

Значи чепот бил... Ама сепак е рано.. од тој прегледот со рака и јас се плашам од што имам читано тука секакви искуства... :worried: :whew:
    Јас во сабота ќе одам на прво цтг да видиме што ќе кажат...
    Уживај сега, пораат сме :D

Kate Rina 93 and Alishan30 like this.
  2. Mila987

Mila987 Истакнат член

Imal li nekoj slicno iskustvo? 37+3 sum, denes na pregled mi kazaa deka bebeto zaostanuva za edna nedela, 2900gr e, odgovaralo za 36+3,malku se zagriziv

3. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Ја сум 36+4 и кога бев на контрола ми кажа дека било за 34та недела. Ништо страшно мислам дека не е кога се работи за недела/две.

Mila987 and Maja92@ like this.
  4. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Maja92@ likes this.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Јас се тешев дека нема да боли. Ама кога гурна, ме изненади. Офнав еднаш гласно:D
    Добро е, имаме бар уште 2 недели да одмараме:D

Bella*, Maja92@, Thallia and 2 others like this.
  6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Бев денес дечкото 1200 гр е 29 полни и 1 ден сум јас, го прашав докторот , рече со главата најверојатно прави притисок ми мееше цервикс за секој случај 41 мм , преглед со рака се е во ред, рече нормално е се нема од што да се плашиш. Исто како тебе се осеќам и јас некогаш морам да го држам мешето за да можам да одам и по рамно а да не се чувствувам така

Maja92@, Thallia, kjofti4 and 2 others like this.
  7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Фала ти многу... Јас денес влегов во 29..одвај чекам да одам за тој трет скрининг и да го видам синко..
    Машала така само да напредуват

Snowflake92 likes this.
  8. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Девојки дали некоја има примано флостерон инекции за зреење на белите дробови на бебето и дали забележавте некое намалено движење кај него?

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Ќе дојде за брзо и се ќе е во ред јас со нетрпение го чекам денот кога ќе се роди да го гушнам

kjofti4 likes this.
  10. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Јас мислам до раката е некој доктори се со "полесна " рака некој со "потешка " :rofl:

11. eta

eta Популарен член

Мила во која недела ја прими инекцијата за зреење на белите дробови, кај бебето? Јас следната недела ке одам на контрола, докторката рече дека ке ми ја стават инекцијата, почеток на 31 недела ке бидам.

Taptapy likes this.
  12. Thallia

Thallia Популарен член

Бар да ти најавел дека планира да влезе со рака.... :rofl: ова кај тебе ептен неочекувано, се надевам дека кратко трае :sweat:
    @Taptapy јас примив флостерон во 32ра недела (поради алергија) ама не обрнав внимание дека нешто помалку движеше бебе, важно ми е да ја сетам неколку пати во денот во одредени периоди кога знам дека е активна а повеќе или помалку на интензитет искрено, не водам толку сметка, освен ако не е преактивна како денес кога мислам дека ми ја раскина матката :D

13. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

@Thallia
    Каква потешка - полесна.:sweat:
    Ми кажа после цтг одиме на преглед . Јас знаев што ме чека. Ама не знаев дека толку јако ќе гурне наеднаш:rofl:. Па уште ми вика сестрата опушти се:sweat:
    А јас учена на понежно :rofl:

14. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Ова ми е втор пат да примам препишани ради скратен црвикс и мал отвор па ради недај Боже од предверемено породување.Прв пат во 26 примив две и после 24 часа уште две и во 30 исто пак 2 па по 24 часа уште две.Ама забележав дека денес помалку се движи не како што правеше пртходно да удри или да осетам превртување него нежно некое благо ударче или мало испупчување,и јас паника кревам.А читав упатство од нет по што во паковањето упатстцо немаше не пишува ништо посебно.

15. Taptapy

Taptapy Истакнат член

Мене ова ми е втора тура првата примив 4 инекции во 26 недела две еден ден кога бев на преглед и уште две следниот дњн после 24 часа.И сега во вторникот бев на контрола и ми дадоа исто пак толку 4 две во вторникот примив и две вчера.Иначе од денес 31 недела сум.Е сега малку забележав послабо движење за разлика од него што беше претходно знае да удри или да се врти а денес ептен слабо и само како испапчување на одредено место па паника цел ден дремам мирно да ја осетам.

eta likes this.
  16. Thallia

Thallia Популарен член

Добро, ти си примила поголема доза можеби затоа забележуваш разлика, јас од една инјекција само не забележав промена. Дали проба да каснеш благо или кока кола денес? Мојава обично најмногу претка кога лежам на лева страна, пробај и тоа, а ако и утре е малку активна јави се кај гинеколог ако треба и ехо нека ти направат за да си бидеш мирна.
    Имам читано дека барем десетина пати треба да ги почувствуваме во текот на денот (иако искрено јас никогаш не сум броела) и обично во исти периоди, бидејќи и бебињата во стомакот имаат одреден ред и воспоставен биоритам на активност и спиење. Исто така кога помалку ги чувствуваме тоа значи дека растат тогаш...

Maja92@, eta and Taptapy like this.
  17. Dana31

Dana31 Истакнат член

Треба да имаат биоритам и јас така сум читала... Каков биоритам,каков ред? Ова моево клоца,мрда 24 часа на ден. Од сон се будам не за одење во тоалет туку од неговите удари... На толку движења добро е што е во нормалана тежина според неделите. Нема споредба со мојата прва бременост.
    Со мм се смееме и си кометираме дека ке му викаме: Ова е лошо уште пред да се роди :D:D:D.
    Како расте се појаки му се ударите и некогаш кога почне да мава надолу знае да биде и болно. Ама неговите удари ме смируваат и радуваат затоа што знам дека е добро. Само да издржам уште две недели,за некое време ке ми недостасуваат овие клоци :inlove::inlove::inlove:.

Maja92@, Kate Rina 93, eta and 2 others like this.
  18. Thallia

Thallia Популарен член

И јас понекогаш си мислам дека ќе ми недостасува ова преткање и клоцкање што го чувствувам секојдневно, колку и да е на моменти болно или непријатно :) :inlove:

19. eta

eta Популарен член

Јас доста читав за овие инекции, и по форумите, има многу случајеви, каде што жените пишуваат дека се намалуваат движењата, сигурно е нормално тоа не се грижи.
    Ке пишам јас свое искуство, следната недела.

Thallia and Taptapy like this.
  20. Среќичка

Среќичка Популарен член

Кај мене се намалија тие два дена. Не дека не го осеќав но не беа ударите силни како претходно.

Taptapy and eta like this.