Се прашувам кога ќе почниш да се отвараш нели нон стоп проверуваат.. Дали боли исто или помалку.. Ум немам од таа рака од ништо не се плашам коллу таа рака
Јас бев 33 нед поради контракции примав инексија за зреење и мораја да ме видат.. Омекнато грло рече само ама болка ненормална.. Само што ја стави раката мислам до срце појде и самите солзи ми протекоја оф мака...
Леле ама сочно и детално опишавте... Баш пред очи ми излезе се' Јас се спасив денес не добив, за една недела ќе видиме
Мажите се понежни од мое искуство Инаку боли од стегање и страв. Сериозно само опуштете се, дишете си длабоко и напнете малку како за какање.
Извинете на може најглупо прашање, еве втора бременост, ама уште не сфаќам, зар цела рака ви пикаат? Мене едвај сонда ми влага. Или прстите само ги пика доктор, ама така е збор преглед со рака?
Претпоставувам само прсти, таман работа цела рака да влезе, ако е така бар и бебе нека го извади дури е таму @Alishan30 ја чекаме да пише,нели денес имаше преглед за срценцето?
Јас со сите другарки што зборев ниедна не ми рече дека е нешто многу страшно. Непријатно да но не дека е тоолку болно и неиздржливо.Така да, не се плашете само бидете опуштени.
Да, да, најсериозно. И за брисеви кога земаат она прво што го ставаат за да рашират (не знам како се вика) и тоа ми е непријатно и за тоа напињам Ме изнасмеавте за раката Мене 2 прста ми ставија. Стварно не е ништо страшно, изгледа се стегате зашто очекувате да боли.
Да, и спекулум кога ставаат е прилично непријатно чувството, но тоа не ми било болно досега, или матичниот ми е нежен
@Thallia фала на помисла. Завршив денес со ехокардиографијата на бебчето. Супер беше се. Брзо прегледот заврши, неколку минути траеше. Се гледаат комори, преткомори, крвни садови и отвори, валвули на срце. Докторката кажа се е во ред, и толку беше. Брзо беше се' Јас сум презадоволна од односот, од докторката, брзо завршивме и стигнавме во мојот град пред полицискиот час, на време
Ме изнасмеа Мене со спекулум претходно не ме болело, ама сменив матичен и ме здоболе последниот пат, до фатот ќе да е Се' си викам да си купам пластичен спекулум од аптека за една употреба (бар така имам читано овде) и никако, а може со тој не е толку непријатно Среќа чисти се брисевите, да не морам за бргу пак А преглед со рака неколку часа пред да родам ептен ме здоболе, може беше цела рака