И мене ноќеска ми се повраќаше,па исто како тебе се трудев да заспијам,ама морав да се напијам и вит.Б6,си викам вака ако ми се лоши како на почеток има да биде интересно А и денес од одење ме заболеа јајници малку,па се исплашив,хаос Само кога ќе ме клоцне бебенцево се насмевнувам и уживкам
Jas da vi kazam veke mnogu mi e tesko spienjeto, nikako polozba nemozam da fatam a da ne me boli kicmata i da me tishti stomakot stanuvam po 5 pati do toalet Ama dur stanam od krevet, dur se svrtam za da stanam mnogu tesko, se me boli....a preku den mnogu mi tezi nekako nadolu stomakov, mislish kojznae kolkavo e bebceto gledam poveke da odmaram...ama se do nekade treba da se izleze Vie kako go osekate stomakot ? )))
Of lele i ja nekako nemozam dase namestam baska i nastinata denovive haos. Menepa kolkovite me bolat. A vrtenjeto umetnost, poleka pa na grb pa na dr. strana, na grb koga lezam em nemam vozduh em mislam deka me pritiska na site organi.
Mora da izdrzime mene najmnogu me pritiska na beshikata, so nea imam golem problem i so mokrenjeto aj sto odam cesto od sto pritiska nego i tesko izleguva mlaz urina ama se ke izdrzime za nashite bebuvcinja
Ivanuska, koja nedela si? Za zazemanje pozicija preku nok i mene mi e tesko, najdobro bilo da se spie na leva strana oti taka imalo najdobra cirkulacija na krv! medjutoa kaj mene sekoja nok e razlicna prikazna) se vrtam se mestam i kako mi e najubavo taka spijam, nekogas nemozam voopsto na leva strana, stom legnam vednas pocnuva da mi trne kicmata , da se siri nekoja si bolka i vednas se vrtam na dr strana, a nekoi noki pa nemam nikakov problem! kolkovite isto me bolat ako podolgo spijam na edna strana! taka da mesinja normalno e verojatno toa! i isto so pomos na racete se krevam, so nozete se vlecam i taka tream nekako
off leleee jas sum nakaj 29 nedela, zatoa sum zagrizena da ne e rano za vakvi maki cinam ti si pti kraj neli...?! pa i bebceto e golemko, a jas?! i jas probuvam na levo, ama dur se svrtam na desno za da stanam od krevet, cel stomak me zaboluva, nekoja cudna bolka, kako da se optegnal stomakot cela nok ama i sum malku poteshkaaa od sto treba, mozebi od toa mie se lele Bufi kuznae sto me ceka ponataka, ama ke se borime
So lesno neka ti e @Bufi i na site ostanati sto ste pri kraj....ve cekame so ubavi informacii i prekrasni porodilni prikazni....pa da se nadevame i nie na ubavi neshta sto sme ponazad od vas vo nedeli... **
Јас исто така навечер мн.тешко спијам,мене ме заболува кичма и грб.Засега убаво ми е на лева страна,така најчесто спијам,а во врска со стомакот кога ќе осетам како да ми е затегнат,веднаш се мачкам со крема и некако добро ми е ,полесно се осеќам. Некогаш од тежина ме заболува долу кај стомак и јајници ама ќе полежам и ок е,поминува
Хелп жени....трет ден труба носов значи неможам ни да дувнам ни да шмркнам море инхалации, витамини, ова она значи не ме пипка солениот раствор...Морам појаки бар да спијам. Прашањето ми е веројатно не е штетно со оглед на тоа што 37 недела ја терам а???
I jas gledam poveke da poleguvam koga ke osetam neshto deka mi nateznuva nadolu....pa podproaga, ama pusto samo da ne zamisluva i zagrizuva nesto .vazno bebce da si mrda toa najveke me raduva hehe nekogas imam cuvstvo kako non stop da si menuva polozbi
Leleee bebus moj prv pat ikase pred malce, kolku cudno eeeee se poznava deka e ikanje, a ne kloci... Dve minutki ikase soncence malecko...
Mnogu interesno i ubavo cuvstvo Prvo mi mavase mnogu, si setase niz stomak, si imav brancinja i odednas pocna da ika, prvo mislev mava ama vo ist period dve minuti da mava nemoze
Бременки,како ми почна ова тромесечие,одма потешко,кичма ме боли,некоја тапа болка кај јајници,некое ваг.пецкање,подболување и плус лошење и гадење како во првите месеци.... Како сте вие? Потешко функционирате или не?
Iskreno mnogu loso... :/ Preeska mislam gotovo mozocen udar kje imav... Zedna sum celo vreme i osekjam kako da mi fali energija ili vitamini. Se nadevam nema da e vaka do kraj