На мене веќе и не ми звонат повеќе ако не ме добијат од прва. Право си мислат дека можеби сум во болница . На татко ми му праќам пред некој ден слика од релаксаторот што го купивме, и ми вика, штрепнав кога ја видов сликата, мислев бебето е во релаксаторот .
Јас со мајка ми секако се слушам секој ден ама не е страшно, некогаш и со два реда муабет може да ја откачам
Ехеее уште кога влегов во 9 ти ... можеш да замислиш сега 39 недела ... нон стоп до каде сте да не има нешто ново , аа ќе надминеш термин, јас ладна само им викам коа ќе му се излегува ќе излезе, што да им кажам како јас да знам кога ќе биде бе неможам да ги сфатам
36 +3 го носам на сред стомак, центар пажња дали е женско или машко. На трите скрининзи ми кажаа машко, ама не изгледа овие посматрачите повеќе знаат "женско е".
Ај да пишам Се вратив од цтг , нема контракции , болки породилни немам сеуште , на ехо бебуш супер . Младен ми вика ќе правиме преглед со рака да испровоцираме бебе ако сака, ќе прајме му викам да видам што толку фамозен тој преглед хахаха не се стегај и диши ми вика ... се качувам на столот , колку можете подоле спуштете си го газето ,дишете и опуштете се , брца прстите малку , не боли, за кратко подлабоко влага, пак не боли ама непријатно некако па врти внатре, не трае долго време. Супер си викам безболно го поминав прегледов 2 см сум отворена само.Ако не бидне нешто деновиве , да одам во петок. Инаку Чаир се во хаос , се тестира цел персонал на корона , по една недела доктори се дома додека добијат резултат од тестот. Иии многу трудници што се за пораѓај периодов ги праќаат на клиника
Не знам дали има врска едно со друго донсега еднаш ме болело само кога со тоа спекулм за пап и колострум ме гледале ама ептен се стегав затоа што умислив ќе ме боли и ме болеше.. а од тогаш навака ниеднаш ни за брис ни сондата за ехо ништо не ме болело дека ептен се опуштав и како за какање притискавсњ надевам и на тој преглед така ќе ми биде или немаат врска?
Долгите прсти те спасиле, значи лесно дошол до грлото Ако е со кратки ќе ја бутка повеќе раката Каков муабет.
Слично е да чувството како со спекулум кога ти земаат брис ,бар кај мене беше така, опуштено и дишење само , без стегање и лесно се поминува
Вие што веќе ви рекле дека сте отворени 1-2 цм, чепот ви падна веќе? Некако логично ми е да падне прво чеп па да почне отворањето, по тој редослед оди така?
Прво е грлото на матката, цервиксот и доаѓа матката. Чепот ја затвара матката. Значи прво треба да омекне грлото, да се скрати цервиксот, се отвараш и паѓа чепот. Вака ми иде логично по тоа што сме учеле.
Мене чепот ми падна, баш пишував. И кога отидов другиот ден ми рече не си отворена ич. Навистина не знам по кој редослед одат работиве
Хмм не знам. Абе чепот нели секрет е, би можел да падне и без да си отворена ваљда, низ истиот канал поминува и менструацијата.