Не знам како се вика, можеби спомна докторката но не запомнив, метално е и личи на голем шестар И ме мереше во ширина на колковите и после и попречно.
Баш ќе прашам во понеделник на преглед и мене да ми измерат да си знам имам и јас слушнато дека тие со тесна карлица многу тешко природно се пораѓаат , повеќето со царски рез
Пелвиметар се вика,прогуглав малку Јас сум ситна и по градба, и во висина, а и во карлицата баш.не се раширив многу во текот на бременоста, веројатно затоа и ме мереа. Веројатно уште на прв поглед не изгледам дека можам природно да се породам...
Да исто и кај мене.. и моето е пониско и толку некогаш ми е непријстно што мислам дека раче ќе излезе секој момент 38+3 сум јас и уште немам абер за пораѓај
И кај мене нема ништо ,мене ми рече докторот следнп цтг и ехо во 38нед. Претпоставувам тогаш и вагинален преглед ќе добијам.
Јас имам некои болки. Ама знам дека не е тоа тоа. Ме боли кичмата, па долу стомакот. Неколку минути. После наеднаш се ќе престане и не се повторува за кратко време. Еве и сега ме боли долниот дел од стомакот, а бебка е активна многу мрда и ика во исто време
Прегледот со рака препренепријатен ама не толку болно ми беше,за разлика од кога ми брцаа пред пораѓај во болките (Тоа е мое искуство незначи за сите) Мене пречесто ме проверуваа на секој саат,два и ми остана траума За разлика од тој на прегледот дури не се споредува.. И сега овој пат тоа ми е во глава повеќе него да не ми пукне водењак или да фатат контракции цело време го мислам
Да знам и верувам, едно е да те провери само а друго е да се задржи д си чепка да си допира.. Мене тоа ме болеше
Во 6 саат ме разбудија некои тапи болки во стомакот , станав нема спиење повеќе , гледам на колку време се појавуваат прво на 20тина мин , кај 7 саат , 7ипол веќе на 10 мин , болки издржливи само во долниот дел на стомакот ,па на 5 мин и отидовме со маж ми до Чаир , цтг покажува контракции на 5 мин ама не јаки како за раѓање ми рекоа. Ме видоа на ехо , преглед со рака , грло омекнато , скратено , уште 2 прста отворена. Не ме задржаа , ми рекоа дека процесот почнал , да си чекам појаки болки и да траат подолго време. Си дојдовме , еве си седам , уште ми се исти болките по јачина и уште се на 5 мин. Што мислите , ќе биде денес ..утре? Утре и така сум си на редовен преглед и цтг во 10 саат
Леле се возбудив јас, ајде со лесно да биде,до вечер до утре не е важно, блиску е, наскоро ќе има гушкањеееее
@Maja92@ Ајде те чекаме.Мислам денес дека ќе биде @elcezelce Нема ништо, до кај 2. 30часот имав болки. После тоа се намалија и сум заспала. Ама мило ми е што бар почна нешто да боли. Абер немав
Ќе излеземе сега да попешачиме малку, не ми се седи или лежи вака коа си во исчекување и незнаеш до кога ќе биде вака.
Секс Ананас викаат, почнав да јадам јас тоа. И една членка во друга тема ми рече да закачувам завеси. Да се тегнам така. Па може и тоа да помогне и туширање со потопла вода