Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Mika20

Mika20 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    92
    Синоќа ме болеше грбот, денес осеќам како буткање доле и ме заболува стомакот плус стегање, за 4 дена ми е термин...не знам да не е тоа тоа

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Сум осеќала и како во вагинален канал да ме клоца, а сум осеќала и како во ректум да клоца (facepalm) Ептееен непријатно чувство.

На Kate Rina 93, LadyC и Zuza28 им се допаѓа ова.
  3. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Даааа женска, баш како што опиша, и јас се исплашив пред некој ден, и тоа пресилен удар мислиш готово тргна работава. Најверојатно како растат така се посилно и посилно ќе ги осеќаме. И мене едното од старт ми е доле, така и си остана, мњ мава доле, ме тера да мокрам на 15 мин и така веќе се помирив за добро да е:drunk:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    Од 28 недела тоа ми се случува.Тогаш поретко станував навечер за мокрење сега без 3 пати не сум во текот на ноќта а дента на пола саат максимум

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    @Kitten @NNK19 @ines.h @Zuza28 @monka_bonbonka фала ви женски најпуно. Денес ми е скроз лошо цел ден. Се надевам ќе се помести оти ептен ми е неугодно, ептен... Не можам да стојам дури... :hug: :* :l:

На Kitten, monka_bonbonka, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Кај мене уште е со нозете надоле. И така кога ме клоца, легнувам на грб со перница под карлицата и ми олеснува, вајда оди нагоре.

На monka_bonbonka, stoimanovskamarija и LadyC им се допаѓа ова.
  7. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Ауу ќути дали е до времево или не знам што ама и јас денес го прележав цел ден мислам дека секој момент ќе се онесвестам од што ми е лошо.. кај заб кај глава па и менструални болки некои пак ми почнаа абе едвај чекам да си легнам и да заврши денов :doh:

На monka_bonbonka, LadyC, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.528
    И јас да ви се придружам тука барем можам да се пожалам и дека не сум единствена. Два дена сум ваква не функционирам ич само ми се врти,лошо ми е ,напнено се осеќам и нервозно без причина...за се си плачам а нема причина, глава ме боли и дали заб некој или жлебините десната страна не ја осеќам... Уфф се ме нервира... Само да помине времето исто многуу влијае

На Осе, LadyC и NNK19 им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.709
    Моето со главата е ептен долу поставено, а со нозете баш под десноребро.
    При малку поголем напор ме сече под стомакот и ми се чини ќе излезе секој момент. А пак ко ќе мавне по ребра, ѕвезди гледам :drunk:

На Kate Rina 93, Thallia, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.668
    И моето е баш исто како на симонка поставено. Ми страда реброво цело време:D

Денес вежбав по скали.
    Нагоре, надолу.
    10 пати.
    Што бебе ќе беше,инает, да не ми олесни ич:rofl:
    38+3 сме денес.
    Да немав хемороиди ,ако сакаше до август ќе го носев. Ама вака ,не може. Нека излегува:D

На Филотеа, simonka93, Thallia и 6 други им се допаѓа ова.
  11. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.866
    Допаѓања:
    1.649
    Изгледа само ние сме мирни или рано ми е за дс ме удира во ребра.. 37 нед само што почнав денес. Моето е мирно само се подава од една страна како да се тегне.. Ме турни и си се намести.. Некогаш повеќе ама некогаш ич го нема. А да турка горе долу како кај други не мирно е

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Колку ќе ми фали форумов , искуствата од претходни трудници , нов месец нова новост во бременоста итн итн ... просто уште не ми се верува дека бебушка не мрда во стомак веќе туку пред мои очи
    Не рекла на празно , за ова се живее и да знаете така е :)
    На сите ви посакувам лесен и брз пораѓај , што поскоро да си се гушкате со мачињатаа:hug::inlove:

На Baby kengurce mk, kukla21, Izzy_0504 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.528
    Денес 34 недела :inlove::l:
    Колку бргу си поминува времето , а стравот се поголем :smirk:

На firequeenn, simonka93, elcezelce и 6 други им се допаѓа ова.
  14. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    @nadenadia да се јави на главна каса:rofl: те помислив и вчера а гледам те нема.. да не се породи друшке? Ајде те чекаме се стиша сега пред крај нешто :D

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Хехех, тука сум уште :D бев сабајле пак на контрола, супер си е бебка расте полека, ЦТГ мирно, плодова вода доволно, постелката добра..
    Здравје петок пак на контрола, па ќе видиме што како ќе биде понатака 8)

Веќе секоја вечер си легнувам и психички спремна у секој момент да станам да трчам накај Чаир :D
    Ќе пишам тука обавезно :)

Ти како си? И ти ситно броиш веќе ;)

На NNK19, simonka93, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Како што ве читам гледам сите едвај чекате да се олесните, само јас од пусти страв си велам немој денес, немој утре. :lol: Некако не се осеќам спремна за пораѓај, ама и никогаш нема дур не дојди самиот момент. Инаку бебка многу слабо ја осеќам, не ми мрда некако, во денот по 2/3 пати максимум ако ја сетам. А баш затоа и сакаше матичната да ја завршиме бременоста со царски, а докторкава што ќе ме пораѓа инсистира за природно. Се плашам секој ден ради што ептен малце го осеќам. Малце и во растот е заостанато, али протоците, цтг се во ред и затоа вика другава др. природно. Не знам веќе, во страв живеам да не се искомплицира нешто. Петок контрола пак, ќе нагласувам цело време дека слабо ја осеќам:worried: Дали 5 пати во денот е прашање...

17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.668
    И мојата јас слабо ја осеќам, мене докторот ми рече нормално е. Во 9ти месец помалку мрдаат, немале место рече.
    Не се плаши:D

На Kitten, Thallia, simonka93 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Оо јас мислев си се олеснила веќе..
    И кај мене нема ништо ќе видам треба неделава уште еднаш да отидам до чаир..
    и јас више сум психички спремна и секоја вечер некои менструални болки имам и викам готово се смеам со мм викам ајде вечер ќе биде ама ништо.. си легнувам да спијам и ми поминуваат. Од денес 39та полна сум :dance: се надевам дека ќе бидне др недела зошто следен преглед ме чека вагинален па си викам бебко е ниско па може ќе испровоцира нешто :rofl:
    За мрдање гледам зборите не знам јас што да кажам.. со првото дента кога се породив бебка беше многу мирна па си мислам дека треба да се смират пред пораѓај ама тука читам дека изгледа нема врска тоа.. кај мене секоја вечер кога ќе ја успијам ќере ќе седнам ќе се опуштам и тогаш синко лом ме прави ме убива буквално колку е немирко а и дека е ниско ептен многу неубаво чуство имам кога ќе се размрда.. и ставам рака да се смири демек ама он бетер удира тогаш(facepalm)
    И така си се распишав јас.. сите сме тука некаде ќе се бркаме изгледа, ајде со лесно да ни е само:inlove:

На Thallia, simonka93, nadenadia и 3 други им се допаѓа ова.
  19. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    И јас веќе три дена имам менструални болки ,читав дека тоа може да значело дека грлото почнало да омекнува и да се отвара ,јас сум на преглед тек на 23ти па си се тешам ај ништо не е рано е ќе издржам до тогаш валјда нема да се породам :)

На nadenadia, NNK19 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  20. Mika20

Mika20 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    92
    Денес бев во Чаир на контрола, бебето абер си нема, болки менструални имам најчесто навечер и грбот ме здоболува, а од искачање на бебчето не сум ни блиску по докторите, не ми објаснуваат или не сум ич отворена или 1цм а иначе сум 39+4...

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.