Таква сум и јас немам сила за ништо,само да лежам,катастрофа,а дополнително ова кичмава ме замара Ме нервира и што ме тишти некоја многу тапа болка во долед дел стомак,над јајници....и значи едвај чекам да помине денов,со надеж дека утре ќе биде подобро.Дали некоја друга има вакви слаби болки или нешто страшно е?
Мереше притисок, вака може да ти биде од низок притисок. Напиј се нешто газирано, најдобро е минерална вода, пиј и преку ден многу вода, јади малку но почесто и провери си ја крвната слика, намалено железо е честа појава при крај на бременоста.
Da ne ti se tie lazni kontrakcii... http://tvoebebe.com/BREMENOST/brekston-hiksovi-kontrakcii eve link procitaj... Jas cat pat imam takvi bolki, ako se zamoram, nasabajle koga mi se odi vo vece...
Pa nizok mi e nasabajle so ogled na toa sto na pocetokot pa visok mi bese, duri koga i da merev mi bese 130 so 80 pa i eden period toa mi bese normalen pritisok... A sega mi e 110 so 60... no retko, ne sekogas. Me zagrizuva srceto, nad 110 mi e celo vreme... do kaj 140 mi odi, nemozam da setnam asalno, se zamoruvam, duri i koga zboram se zamoruvam
Pa so znam pisuva deka se javuvaat uste od sam pocetok kaj nekoi zeni, so ogled na toa deka matkata si se podgotvuva za poragjaj... nekoj koj znae za ova neka piseee
Прочитав и знаеш кога читаш ќе најдеш сличност и од памет ќе се извадиш рано е,може ме боли кичмава од неправилна положба или лежење
Тоа пулсот ти е 110? Ако е пулсот над 110 е многу а тек 140 ептен многу е, си ја проверила ли тироидната жлезда, затоа што бременоста не е индикативна за зголемени откуцаји на срцето. @espana која недела си? Ако си над 30 недела може да се појават бракстон хикс ама вероватно кај тебе е ширење на матката, тежината на бебето, се додека не се големи болките и нема крварење не е страшно.
Da da celo vreme mi e nad 110... A da se kacam i simnam po skali vekje 130 mi e, duri go slusam vo glavava kako lupa silno... So mm koga i da setame mene mi se slosuva i osekjam lupanje vo gradi, e tek togas kuznae kolku mi e, aparatceto ne e u mene togas da proveram a tiroidna ne sum proverila...
А докторката твоја има реагирано за оваа состојба? Тромбоците, д- димери тоа ти имаат проверено? Не сакам да те плашам ама стварно не е добро толку забрзан пулс да имаш и тоа константно, оди си утре на лекар нека ти направат сите овие проверки, не е добро толку откуцаји ни за тебе, ни за бебето, мене највеќе ме загрижува дека се заморуваш и кога зборуваш и кога се движиш, сето ово кажи му на докторот.
Bev kaj maticnata prvo da zemam upat za krv i i spomnav i ona se isplasi i mi rece da napravime edna snimka na srceto, do dusa i ne mi teknuva kaj me upati toa bese na pocetok na bremenosta. Drugiot den bev kaj gin i ona pa mi rece normalno bilo do kaj 120 puls kaj trudnici. Do sega krvnata slika mi bila odlicna, a d-dimeri ne sum pravela, ne ni znam sto e toa na sleden pregled sum vo 32 nedela, sega sum 30... Vikas da odam porano? :\
Јас сум 27 недела....и се надевам дека од тежината на бебето е....леле цело време човек на штрек да е со промениве во бременоста
Со тежината како си? Не знам стварно многу ти е висок пулсот, пр пред бременоста ако ти бил нормален пулс да речеме 70 тогаш за време на бременоста треба да се покачи за 10-20 откуцаји не повеќе. Д-димери, тромбоците се за да се види да не ти се згрутчува крвта, оди си на лекар малку порано, провери си се детално, јас би да сум на твое место.
Јас Јас баш за димери прашував тука пред некој ден,ама за тоа испитување добив информација дека треба да те упати гинекологот доколку смета дека е потребно. Мојот гинеколог ниту за скриен шеќер не ме упати,ми рече немам индикации за таква проверка,ама јас самоиницијативно си закажав и утре одам да си проврам,па ќе видиме дали тој бил во право Не дека не му верувам,туку си реков ајде да проверам,сите проверуваат,плус не е некое малтретирање,ем во комшии ми е и затоа сакам да си бидам раат,тој рече,во ред,провери доколку тоа ќе те успокои
Здраво на сите.не знам дали сум на вистинското место ама ке ве замолам за мислење.ова ми е 3 бременост ама многу поразлична од првите две.бев на доктор во ремедика кај доктор ефремовски сега сум 6 недела ,на прегледот ми потврди бременост но ми рече сеуште нема срцева реакција и ми закажа за на 5.многу сум загрижана незнам дали е се ова нормално.некако ембрионот убаво не се гледа .дали некој имал вакво искуство.
Zaara, Prvo sega plodot e kolku tocka i nema sto da se gleda osven da se potvrdi bremenosta. Drugo srceva akcija treba da ima do 8-9 nedela, zatoa ti rekle na 5 ic da ne se sekiras samo da uzivas. I so lesnooooo bas mi e milo ko ke se javi nekoja trudnica. Samo da se polni temava so novi
Koga ste kaj disenjevo i jas imam nekako problem a pa deka i nastinata sto da vi kazam. Kaj nemam vozduh pa i srcevo mi lupa a na momenti ko nekoja zestina mi ide direktno vo glava fenomen sum. Inaku mene gin me prati i na skrien seker i na dimeri i dobro e. Osven sekerot sto mi e za 0.3 povisok pa me prati pak po eden mesec da proveram za sekoj slucaj