Јас се вратив од преглед ,цтг мирно контракции никакви на почетокот бебе доста тахикардично ама од после се смири ,на ехо не ме виде докторот ама си добив вагинален преглед ,рече се е добро не сум отворена ,за една недела на контрола да се видиме .Не и се излегува,неќе да брза лепотицава моја убаво и е кај мама во меше изгледа
Бебињава наши инаети се погодија. Јас еве и сега имам некои болки во кичмата. Од пред 2 дена приметив на 6,7 часа ми се појавуваат Ама па никако да зачестат. Најверојатно се лажни.
Ќе ги испратиме и пола од јули дури да решат нашите да излезат Како што сум читала, обично болките почнуваат во кичма па се шират према долниот дел на стомакот, па тогаш почнувал процесот. Нека ни кажат поискусните мамички
Да,сече половината назад па се префрлува болката напред околу јајниците долу...кај мене вака на цтг покажаа контракции
Женски,вие што сте 9ти месец за железо продолживте нешто да пиете? Мене ми е термин во недела. Пиев сидерал, пред 2 дена ги завршив. Не знам дали да продолжам да ги пијам,кај и да е ќе се породам ,па дали ќе можам да ги продолжам и после породување?
Јас пијам ферсан форте, со матичниот се консултирав кога го купив последното пакување, ми рече да ги пијам до породување,а и за после тоа биле добри, да добива бебето железо преку млекото, значи штом се безбедни и добри за бебе, нема проблем.
@simonka93 кога те видов во темава минатата недела си реков лелеее, зарем другата недела јас тука Оваа бременост ми лета времето. Немам време за ништо. Мислам неспремна на пораѓај ќе одам.
I jas gi pijam heferolot. Dodeka gi potrosam posle poragaj mozi ke ostani nekoja, mi rece ne e problem iako ostani nekoja za posle p.
Јас од денес почнав да перам, пренајубаво мириса цел стан, да доперам се па ќе пеглам. мислев да не е рано 34+ ама незнам кога ќе се породам, не ми се ризикува
@eli.karameli ,@monka_bonbonka ,@anitka-fifa Имам уште некоја недела па и јас ќе почнам со спремање, 33 недела сум... Со нетрпение чекам само ги броам неделите и деновите што останале каков прашок користите?
Јас по препорака на некои членки и пријателки Персил сензитив, ама се разочарав дека има само од 1л нема поголем, а 360 денари е. Ќе видам за понатака, некој и дуел бејби ми го препорачуваа, некои прашакот од ДМ ( ваљда на бејби лов или фрош ) Веќе почнав со Персилот, ќе терам така, нека се родат па ќе видам како ќе трошам ..али сигурно ќе барам нешто поисплатливо ако го трошам брзо тој од 1л
Јас кај нас го гледав персилот 259 ден е, а ариел е 359. И се мислам, многу другарки пак кажуваат дека со обичен прашок како за нив што користат ги перат бебенцата без омекнувач... Ств незнам