Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Да да тој е тој. А преубаво мириса, баш на бебе:inlove: Види можда е океј и обичен прашок, ама јас и да сменам и што и да направам кога ќе се родат и бар до кај 40 ќе перам со сензитив, сепак кревки се па понатаму би менувала би пробувала и други, за почеток овој. 100 денари е цената поевтина, па не е малце, јас од тинекс го земав. Ќе видам и тука имаме кит го. Фала.

На LadyC и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  2. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    4.823
    Да да ,многу убаво мириса. Земав јас и користам за нас ,имаме кученце дома па да се навикнува на бебешки мирис, незнам како ќе се привикне многу е приврзана со нас а и не обожава многу деца .... Го гледав и во Елкос и ДМ поскап е околу 350 мислам...

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    И ние сме дома со куче, само душка нешто не и е јасно.. ќе видиме само се плетка околу алиштата. Нашава сака деца(facepalm):D
    Треба да бидете внимателни при првото запознавање, немој нагли реакции и потези, без викање, полека да не стане од старт агресивна поради љубомора. Ќе се засакаат ајде сигурна сум :)

На LadyC и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  4. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.933
    Допаѓања:
    4.823
    Се надевам ќе се навикне,полека ..она стално кај стомак ми лежи не дава други многу да ми се приближуваат одма рже, кога ќе донесам нешто ново купено за бебе душка ама кога беше помала едно внуче сакаше да ја шета и ја теглеше со поводникот она не сакаа да оди и од тогаш ќе види дете и одма ржи ако и се приближува дома кога сме, а на шетање нема проблеми

5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Прво купив персил сензитив со ленор бел бебешки, кога се роди бебе кога видов дека супер му е кожата си продолжив да перам со кој стигнам прашак и омекшувач. Освен дете ако не страда од алергии, егзема и сл. ова со прашаков мене лично ми е жива глупост :)

На Snowflake92, LadyC и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  6. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    3.923
    И јас сум сп куче што обожава деца... се надевам нашето најмногу ќе го сака :inlove:
    Треба внимателно со запознвањето да, се надевам успееме да направиме баланс..

На Snowflake92, LadyC, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Ај добар ден. Почнав и првиот пат и сега во 33та почнав да перам и пеглам, фрош бејби тогаш оти хипоалергеник е и сензитив, одличен се покажа ептен и омекнувач исто, сега пак исто. Скап е ептен, не мириса баш нешто мн, ама ми е битно што еве пр Константин ми имаше атопичен, него ич никаков проблем не му направи и додека перев со него детето не ми нафрлаше.
    Леле пак бебешко газе и ноџе ќе бацувам. :inlove:

На Snowflake92, Среќичка, Thallia и 4 други им се допаѓа ова.
  8. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Која цена е и колку литри? Јас со литриве замарам, ама морам што да правам:wasntme:

9. Ivona S

Ivona S Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    209
    Јас исправ целата облека со персил прашок за бели алишта без омекнувач и здравје планирам и понатака со тој.Имам слушнато дека со кој прашок ќе го навикнеш бебе со тој да тераш и дека пеглањето е најбитно прашокот не бил толку битен за кожата на бебето

На LadyC, Среќичка и eta им се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Имаш Персил сензитив во прашок, за иста цена, или пониска. Мислам 2 или 3кг но ќе ти трае 2 месеци си сигурност. Јас со тој перев.

На Mila_Skopje, LadyC, monka_bonbonka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Јас земав Фрош бејби, не мириса нешто многу, баш нежно бебешко. Кога ке го отворам плакарот ми мириса на бебе

На Snowflake92, LadyC и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  12. anitka-fifa

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    1.5 литри е, од ДМ мислам беше 275 ден ама не сум мн сигурна

13. anitka-fifa

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    И ние сме со малтезер :) обично дака деца ама цело време е по кревети, спална, дневна, незнам како ке го додржам во прво втеме да не му се доближува премногу и душка :D

На dromka и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Мхм, добро да имам инфо :)

Супер, незнаев јас се залетав по течен.(y)

На LadyC и Kitten им се допаѓа ова.
  15. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    3.582
    Девојки 32 недела сум ама стомакот доле почна од вчера да ми се стврднува и тоа само ко ќе легнам не е болно ама е стварно непријатно и ми се стврднува па пушта по некоја минута пак исто... Бев денес кај матичната провери не сум отворена океј ми е се рече задоволна сум вака како што гледам.. Ама стварно продолже да ми се стврднува незнам шо може да биде.. Дали некоја има слично искуство

16. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    Нормално е стврднување и лажни контракции, веќе си во одмината бременост. Штом си била и на преглед, немаш гајле, не паничи опушти се :)

На LadyC и kjofti4 им се допаѓа ова.
  17. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Еве истото и јас го пишувам во труднички муабети јас пак некако притисок осеќам и постојано ме тњра да одам да мокрам исто ме прегледаа синоќ ми кажа ниско го носам бебе и свртено е со глава надоле. Примав инфузија некоја .

На LadyC и kjofti4 им се допаѓа ова.
  18. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Повеќе одмарај и земај магнезиум. Дане си имала контракции па ти дале инфузија,ти правеа цтг ? Која недела си?

19. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    3.582
    Незнам колку е нормално веќе и што е нормално што не... Мене ме плаши тоа што многу се чести.. Пример некогаш ги имам скоро 2 часа секако со прекини ама незнам ќе видам до утре како ќе биди

20. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Ми правеа беше во ред ама ми дадоа магнезиум,утрогестан да не дојде до пред времено отварање.