Ми викаа дека болело многу и готово зацртав јас, со провокација дека умирам Ама во право си. Како и да е, само нека излезе бебуш[/QUOTE]
[/QUOTE] Ништо не е пострашно од чекањето. Кога ке дојде моментот нема што да се мислиш и плашиш. Ајде ние за мекици сме спремни
Се повеќе ќе ти се стврднува стомакот како одиш кон крај на бременост и се почесто ќе мочаш притиска бебето на мочен меур, а стврднување е брекстон хикс (лажни контракции). Нормално е се.
@Kate Rina 93 Само да ти кажам дека не си сама. Мене терминот ми е утре 29.06. Исто и јас не ја ни разгледував опцијата дека ќе ја носам малава до крај. Башка веќе 2ти ми правеа рачен преглед , после првиот ми падна чепот уште наредниот ден, помина една недела почна обилен бистар воден исцедок, помислив дека ми пукнал водењакот, ама не ! Јас пак се плашам од царски! Првата ја родив многу брзо и прилично лесно и како мине времето, гледам абер нема за раѓање, стомакот е сеуште висок, болки менструални навечер, а лажните контракции ги имам уште во 7-8 месец Се надевам што побрзо ќе се олесниме, и топлото не фати
Ааа добро е, не сум била сама Јас имам безвезни тапи болки во кичмата навечер од време на време, еве синојќа ко топ спиев. Ништо не ме болеше. Ти се плашиш од царски, јас од провокацијата. Не знам што е полошо На крај веќе нема да ни е битно. Само да се олесниме ќе гледаме Јас утре сум на преглед.
Јас примив во 31 и 33. Мислев ќе примам и сега во 35та ама ми рече др дека не треба. Баш се загрижив дека знам дека имаат важност околу 14дена.Во четврток сум на преглед па вајда ќе види дали треба.
Па вајда после 35-36 сметаат дека бебето може самостојно да диши. Една доза (4 инјекции) мислам дека покриваат 2 недели. Пример ако си примила во 30та веќе во 32ра како да не си примила и треба пак.
Фала на инфо, не знаев...да 30та примив 2х7мг значи 14 и нареден ден исто (во рок од 24ч сите 4). Ништо за понатака не кажаа, баш ќе прашам у меѓувреме сум на преглед. Тенкс!
Проценка на докторот беше тоа дека близнаци и знам рече до 4 пати треба да се боцкам,но стигнавме до 3. Во хитни случаеви доволно е едно боцкање.Не се грижи.
Ај да си се пожалам тука може ќе ми олесни малце ако си споделам со други ,јас место болки за раѓање да добијам ,од затнатиот нос и кивањето што гибимам два месеци веќе и оваа бременост добив воспаление на увото Ќе си заработам уште еден антибитик по се изгледа како тргнала работава
@elcezelce проба да ставаш капки марисол? Мене многу ми помагаа капките. Да се пријавам јас, штотуку завршивме со преглед. Ме гледаше на ехо, супер е се рече, бебе си седи со главата надолу, вода има. На цтг слаби контракции, само една линија имаше што оди до 60ка Добив преглед со рака, 2 прста сум отворена а минимални болки имав. Скоро никакви Рече докторот за 2,3 дена би требало да добијам болки и да се породам, а ако не добијам болки пак за 2 дена на преглед да одам. Денес еве ме боли кичмата и долу стомакот, најверојатно од прегледот
Девојки, јас да се пријавам тука - од денес почнувам 7ми месец Ве читам, ви ги читам успешните и убави пораѓаи и едвај чекам да дојде време и јас да се запознаам со моето најмило
Со лесно само..болките можат да значат дека се отвараш полека..Ја со 6 прсти отворена отидов на вагинален преглед и истиот ден по 6 часа се породив. Наназад две недели на периоди имав болки во препони и долу во стомакот кои кратко траеа али беа јаки.
Ние денес бевме на контрола,си се видовме со принцезата мојаБебе супер напредува 30+4 сме,тежиме 1.600гр.д-рката рече дека одговараме за неделите таман сме си.Протоци,постелка и плодова вода се е во ред.Инаку прчлата денеска имаше заземено позиција баш како за на плажа,со вкрстени нозе ,напрчено газе и раче на главчето баш како да ми позирашеИнаку поставено е со главчето горе испод желудникот,некако испружена низ цел абдомен.Докторката не искоментира ништо во врска со тоа а и јас не се сетив да ја прашам ,но ете сега нешто тоа ми се заврте во главата,дали има време да си се намести со главчето надолу до крај?