Zdravo devojkii Od prilika za eden mesec treba da se porodam, 35ta nedela sum, malecka sum pa neznam dali i karlicata mi e mala ke moram li so carski da se poragam? Iako jas voopsto nesakam sakam prirodno da si go rodam. Mi vikaat mozhelo da ima komplikacii da mi se zaglavi bebeto ili voopsto da nemozham da se porodam taka. A veke imam i mnogu silni bolki na momenti. Maticnata neznam zosto ne raboti denes ke probam ke i vrtam povtorno da se vidam so nea neznam sto ona ke mi kaze a i bris seuste nemam napraveno. Ima li nekoja slicna sitoacija, neznam sto so sebe, mozham li da praktikuvam nekoi vezbi ili nesto za podobruvanje na karlicata? Premnogu sum uplasena Sakav uste da ce prasham ako se poragjam so carski vo Cair pravat li? I od koga pocnavte da odite na eho pred poraganje vo bolnicata?
Јас како што знам, од 14h е втора смена, секој вторник. Ако уште е така. Е до колку ич не знам, некој друг сигурно знае или зврцни и на Сашка.
Imam malku bolki u kicmata i sabajleto nesto belo ligavo imav na vesot onaka malku bolki imam i bebeto go osekam prilicno aktivno Ve molam za sovet
Болки во кичма имам и јас. Нормални се. Ако се и менструални во комбинација гледај дали се на интервали.
Еве ме и мене конечно во оваа група Не доаѓам со празни раце. Денес 27ма почнуваме се враќам од преглед бебе е во ред со неделите ( не знаеме зошто пред 4 недели имаше разлика) Важно е сега се добро. Ми поминува бавно времево веројатно дека сум дома затворена.
Секое мерење е различно можеби не измериле како што треба битно бебе клоца се е во ред си расте нема зашто да се грижиш
Добредојдовте @eli.karameli и @Milkiway. Ќе ја оставиме групава во добри раце.. За кратко јас, @monka_bonbonka и @LadyC ќе се селиме од тука. Го памтам моментот кога ние дојдовме @0ли беше при крај, тогаш крајот ми изгледаше многу далечен. А времето лета. И на @Kate Rina 93 колку и се жалев дека бавно ми мине времето, а еве стасав скоро 38ма недела, не ми се верува дури @Milkiway во Ремедика беше? И јас бев таму од 11 до 12 и нешто
Дааа и јас бев таму кај Котларова тогаш имаше мешиња во чекална сме се сретнале Се надевам ќе помине и ќе се издржи топлото време Сега ве чекаме вас да се породите
Блазе вам ќе се олесните. Абе не поминува времево, како вас ви летало?! немам ни што да се спремам за ова бебе, све е спремно, само да исперам, затоа ми се долги деновите
@Среќичка ме потресе малце со муабетот погоре. Душа бе. @monka_bonbonka да не се олесни? Ја немам прочитано, а ја чекам... Не знам зашто. Леле ти пред нас си една недела. Еееј ептен пријатно ми дојде муабетов.
У најрзичните недели си реков случајно ако дочекам пред мене да се породат @LadyC @monka_bonbonka и @Среќичка, СУМ УСПЕАЛА, пошто недела ипол сум зад вас. Еве не мора сите три, али пожелно би било 
Na prvi ovoj mesec koga bev na kontrola mi rece 30gn sum. Do koga otprilika da si cekam, si kupiv nekoi raboti za bebeto, planiram da dokupam uste nesto.