Koja nedela si sega? Nie tuka edvaj cekame da se prefrlime vo Bebe temite, no prvo vo se porodiv i vo porodilni prikazni
Pa vekje si treto tromesecie So puni 26 si treto... Edna nedela si vekje vo treto hahaha, kasnis kje ti stavime minus... Eve da nema nedorazbiranja...
More neka se nizat bez problemi a vo koe ase racuna i ne e tolku bitno. Jas mislam od polna 27 do polna 40ta oznacuva toa. Taka barem i mene mi pokazuva odbrojuvanjeto vo aplikacijata " I am pregnant"..
I jas ja imam taa, no da sum uste posigurna si imam dve aplikacii za bremenost i ja imam onaa za mesecen ciklus, isto i na nea ima za bremenost Period Calendar Ama vrska nemam kolku se tocni, na net sekade pisuva deka so puni 26 pocnuva 3to Zdravje edna nedela kako letaaaa ehee Jas i @espana iako sme treto nasekade se druzime niz Bremenost kategorija hahaha
Zatoa me zbunuvate cat pat. Ama ako,polesno minuvaat koga se drizime i sovetuvame. Vie ako ne se lazam ste mnogu blizu do sredbata oci vp oci. Prasav i na druga tema,da probam i ovde. Spas od bolka so cvorovi? Zadnicata mi se cini mo e vakva zelena,a ne mi e,no bolki golemi. Zatoa seuste na stomak spijam. Stavam oblogi so alkohol?so istiot se masiram i nisto.preku dvesta se. Mi kazaa med i brasno kako obloga,ama ne sum probala. Denes primiv i 14mg flosteron.A veke dva pati OHB12..Se nadevam nema da ima potreba od drugi oti nemam mesto veke kade. Na sekoj milimetar imam po 5.
@mariz, добар ти беше коментаров,секаде не има ќе почнеме уште некое време и заедно по продавници да шетаме,ако не се разбереме со локацијата @galapce ,за чворови мене Др.ми вика ако те боли местото ставај облога од ракија,ама зборувам за по инекција и јас примам еднаш неделно,немам чворови.Ама,ќе помине,јака си Инаку и јас имам информација дека со 27 си трето тромесечие,што и не е толку битно,во секоја тема ќе си се дружиме
@espana koga kje resis da kupuvas jas prva sum za setanje, samo da ne bide kasno ke se trkalam po prodavnicite kako topka Jas inace sum ti bakzus ziv, mi pukna eden zab vaka navidum od nadvor nerasipan a vnatre bil lele majko i toa go skrsiv so morkov... i vcera na zabar mi se tresea ne znaea sto da mi napravat i na zivo mi go pravese, zabov zanikade i zivci i se treba da se umrtvuva i sega sum so lek i me boli mnogu
mariz, ах таа болка а несмееш ништо да пиеш лелелеееееее. Него да ве прашам дали се зморувате брзо? Јас уште сакам да летам по дома ко претходно ама неможам некако ко да немам душа. малку поработи па одмори и така.
Ne smeam, vcera taa poleka mi go busese i mi stavi lek i sega i nareden pat pak uste ednas lek za da mi gi umrtvi zivcite... Zaso da mozese anestezija da mi stavi odma ke go napravese... Inace za zamorot i jas sum takva, se kacuvam po skali sabajlevo da si napravam gore za jadenje i stignav gore i sednav da se odmoram prvo isto sto i da pravam si pravam pauzi obavezno, mislam mozam se odednas ama nemoze
И јас сум таква,плус дека улежана ,малку да поодам,се задишувам,заморувам,па ќе си прилегнам А мене пред месец дена ми се скрши надворешен дел од заб,ама тој ми е за вадење и оставивме после бременоста да го средиме,среќа немам болки.
Одамна немам пишано во темата. Сега сум 31+5 дена. Немам некој посебен проблем освен болки во ребрата. Страшно болат од време на време. Ама ќе се издржи уште малку. Некоја со искуство болки во ребрата?? Инаку сега почнавме со мм полека полека да купуваме за бебушот. Ајде некој со искуства што точно купувавте за бебето и кога почнавте да купувате?
Zdravo Femina jas i ti sme tuka nekade jas sum 31 +2 dena....inaku i mene me bolat rebrata od vreme na vreme....bas pred nekoja vecer vo spienje levata strana me bolese, valjda si vlece bebeto....i bolki vo dolen del na stomak i kicma imam sekoj den.... nie so mazmi ke pocneme zdravje za dve nedeli negde se da kupuvame iako pojma nemame sto se treba hihi pa pomos od babite ke imame sigurno
јас сум 35и3 денаа болки имам во половината... но некогаш ме боли и стомакот иии си се плашамм нз како ке бидии.... *hug:
Јас кога влегов во седми почнав да купувам,но голем дел имав од првото дете . Прво и основно е би рекла креветчето за спиење а со него секако и бебешка постелнина.Перниче дали ке користиш или не ке си одлучиш сама.Транспортер ако си во можност купи си,ке ти се најде за одење на вакцина,педијатар и сл.Безбеден е за во кола. Јас купив шише и цуцла од чико.Немора да се користат но за во секој случај сакав да ги имам за да не трчам после порагај. Од козметика зедов само мустела крема и сапун . Корито за бањање исто ке ти треба од прв ден. И секако алишта.Бар основното:неколку пара боди,чорапчиња,шпихозни,капче,неколки бебешки комплети,и мало кебенце. Се останато од типот на количка,релаксатор,стерилизатор на шишиња,кенгур,тропалки,приборо..можеш подоцна да купиш ако имаш потреба од нив Јас количка со првото купив тек во април месец а беше родена во септември.Цела зима не планирав количка да купам и не купив.Тоа отприлика ми текнува.
i jas sum 31+5 Mene pa gradniot kos me boli, me bocka od vreme na vreme... osobeno navecer i si stavam mn visoki pernici i poubavo mi e. inace jas pocnav so kupuvanje na obleka, nema da kupam mnogu zatoa sto brzo gi nadrasnuvaat. Zemav samo edno malo brojce 56 (toa mi e za od bolnica koga kje go nosime doma), a inace se drugo mi e 62.. i imam nekoi alista sto mi se od 0-3 meseci, gledam da ima da mozam da go presoblecam sekoj den, iako i kje peram da ima za sekoj slucaj... (Bidejki kje se sluci neli da povrati itn). Deneska si zemavme o kolicka od chicco, trio so korpa i transporter, poleka poleka da si zememe se
So zdravje da si gi koristite site raboti Mariz i kolku sum vozbudena vaka koga ve citam....edvaj cekam da pocnam so kupuvanje....tolku ima ubavi raboti ke nemozam da se odlucam inaku koga ke dojdeme zdravje pri kraj leleee i nie sto se ke se iznapiseme stubavo vaka se imame za podrska edni so drugi