Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. IBIZAGIRL

IBIZAGIRL Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Здраво,едно прашање како има термини за ЦТГ ,брзо закажуваат матичните или се чека подолг период со оглед на ситуацијата?

2. ivefr

ivefr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    34
    Женски некој у 9ти влезен да каже како сте со притисокот... Неколку денови ми е толку низок не можам да се освестам исто ко на почеток кога бев ми е :( ни кафе ни вода ништо не помага...

3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Зависи колку ти е низок, го мереше?

4. ivefr

ivefr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    34
    90 со 50, низок ми е цела бременост ама сеа ко утепана се осеќам, крвта ми е добра не сум анемична, ај се надевам ќе пројде...Или телово ми вика спиј полека собирај сили за пораѓај :)

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеби деновиве така ти се погодило некои денови и на телото му треба одмор повеќе, пробај нешто кисело да пиеш или јадеш можеби ќе ти помогне, мене кисела краставица ми помага :)

6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Мене ми е толку притисокот цело време пред тоа ми беше нормален 120 со 80.
    Утепува и топлово.
    Пијам газирана вода многу ме освежува и ме крева и благо јадам. Цело време сум со чаша вода во рака

На Snowflake92 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    И јас сум со 100 со 50.пијам кафе и кока кола. Пред некој ден нагло ми падна, 15мин собата ми се вртеше

На Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И мене истото ми се случува ама за брзо се враќам во форма за среќа ваљда периодично ни е али во секој случај подобро нозок одколку висок:)

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Така ми беше и мене исто пред 2 недели 2-3 дена, откако убаво се наспав сфатив дека до тоа било:) А се пробав, до кафе, кока кола , по 2-3 литри вода, џабе беше. Си сака телото некогаш одмор и квалитетен сон.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Јас сум две недели веќе во 8ми месец и одвреме навреме имам такви болки доле ниското и странично понекогаш и со чувство на стегање на стомакот. Таквите болки почнаа во 7ми месец. Докторот ми кажа дека е се во ред и дека тоа е мускулна болка или поради истегнување на лигаментите и ширење на матката. Иначе имам скроз нормална бременост. Поздрав

На merina.93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    И мене ми се спушта толку кога сум поуморна или ненаспана. 31ва сум. Овие 3 дена дури и по едно кафе пиев... Цела бременост се немав кафе напиено ама 3 дена веслам по болници и морав, срцето ми спиеше. Сепак не треба да ми стане навика, треба да си го качам железото.

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Има ли и некоја друга крварење од нос?
    Значи само од левава ноздра обавезно неколку пати неделно ќе ми се растече крв некогаш малце ама некогаш бааги. Докторкава вика нормално е појачај ц витамин друго нема. Така и правам ама не помага...
    Веќе трае месец сигурно :doh: најлошо ми е кога одам негде и со она маскана ќе ми се растече(facepalm)

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Каде и да прочиташ крварење од нос во бременост е нормална појава, јас само кога го дувам одма се раскрварува ама не како чешма да тече туку како надразнето :)

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Да така ми беше ама сега знае наеднаш да си полне ничим изизван :D и веќе месец дена страшно иритира знам дека е нормално ама мислев ќе помине како симптом изгледа ќе си истерам цело лето вака

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Можеби е период за некоја недела ќе се стабилизира :D

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Сега ради високите температури се шират поовеќе крвните садови и се намалува притисокот а се јавуваат и отоци. Пиј колку можеш повеќе теччности и може нешто солено да апнеш ама пази со солта може да ти направи отоци затоа што задржува вода во организмот. Кафето кока колата содржат кофеин моментално го покачуваат притисокот ама потоа делува како диуретик и го намалува исфрлајки ја водата од организмот.

17. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Пред недела дена ми се деси, се надевам нема да му стане навика :|

18. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    3.937
    Јас имав страшни крварења од нос некаде 22-23 недела.. ама зборам исто - ничим изазвано, ама како од чешма, не сум можела да сопрам.. како ставам палома, така се полни инстантно. Мм стоеше до мене да ми кине тоалет од што не можев да постигнам до толку брзо што течеше.. ми течеше или од левата ноздра или од двете одеднаш.
    Докторката ми кажа вака: лед на носот, да ги прекинам аспиринот 100 на неколку дена и никако главата назад пошто се враќа крв назад (иако не ја кревав главата, од толкава количина на крв буквално плукав крв.. извинете за непријатната слика што ја направив).
    Преплашена бев тие денови, ама прекина тогаш и не ми се појавило после тоа.
    Мислам дека е период, пробај со лед, ке ти помогне

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Оф се надевам до тој момент нема да дојдам. Важи фала ти ќе пробам обавезно со лед не ми текнало :!:(highfive)

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Јас два три пати имам видено дамка крв од една ноздра, ама од кога почнав да пијам по 1000 или 2000 милиграми ц витамин, ради имунитетот, ми се нема десено. Мислам дека не е опасно, ама ако те нервира, појачај Ц. :)