Pisav i na drug forum pa i ovde 32+4g.n sum bebka pokazuva 34+a doktotorot mi rece mora da vnimavame postelkata ll stepen. Inaku si ima dovolno plodova voda. Se preplashiv. Nekoj slicno iskustvo ve molam.
Зошто да се внимава? И јас сум од 32 ра недела со втори степен постелка, а сега 35 та почеток на трети. Нормално си е тоа
Navistina neznam inaku bev na pregled vo Cair kaj Dr. Mladen i onaka bash bese seriozen duri mi rece spremana neka ti e torbickata pa sekakvi misli mi pominaa. Na izveshtaj ot pisuva vo slucaj na bolki da se upati vo bolnica. Ni ctg mi pravese nisto samo me prasa bolki imam Li. Mu kazav ne.
Не, ништо... Тоа нема врска со одмарање, таква е постелката и крај, ама најбитно е бебе да се храни, не се секирај
Vcera bev na kontrola 33+4 uste 2 dena 34g.n. mi rekoa za 2 nedeli da odam na ctg, ako nesto porano ne se porodam. Me proverija vaginalno se si e u red.. 2250gr. Do 15/20.08. bi trebalo da se gusnime so maleckoto.. imajte site lesna bremenost, pozdrav ☺️
Зошто до 15.08 , по неделите како исто да сме, мене краен термин ми е 07.09 а мислам дека и кај мене ќе треба порано царски.
И кај мене обавезно имам крв, од второ тромесечие почна, еве и трето сум и сеуште има. Не тече, но кога и да го исекнам носот е крваво, дел свежа крв а дел засушено. Пишува нормално дека е, и плус од жешкото време ни е појачана циркулацијата. Само витамин Ц пијам, советот што ти го пишаа за коцки лед на носот ти е добар, и без паники. Изгледа страшно но штом сопира, не е дотолку страшно Последно во 27ма недела кога бев на преглед ми пишале на извештај зрелост на постелка I-II степен. Ништо не ми кажаа за неа, освен дека е добра и без лакуни, и сметам дека тоа е нормално.
Zgolemen iscedok Braxton Hicks kontrakcii veke 2 dena mali kako menstrualni bolki dolu dijarea so denovi imam
Дали ви се има случено од апчиња за подобрување на крвната слика наеднаш да ве препоти и да имате мачнина и болка во желудникот по земањето на лекот?
Јас ги пијам Ferro Sanol. Денеска во 15:00 сум на контрола па ќе му спомнам и на докторот. За нус појави пишува само мачнини во желудник.