Не пијаж такви ќе каже некоја ако пие можеби се појаки па затоа. Штом си денес на контрола уште подобро бар сигурно ќе ти кажат
Ви заземаат понекогаш бебушите некоја безвезе положба да не можете да се издишите? На 2,3 пати така ми притиска на нешто, не знам и јас на што, на можам да се мрднам со саати. Поставена е странично и како да има нешто заглавено во моите ребра, прета како некое маче у нагорнина и никако да се извлече ми се плаче. А, и кафето пак почна одбивно да ми станува како на почетокот од бременооста, пиев по едно заради притисокот ама изгледа ќе му одјавам љубов, ќе се напивам кока кола, таа ми оди.
И кај мене така. Највеќе го осекам горе десно под ребрата и по некое време почне да ме жеже тамо па се смири па мрда пак тамо. Ајде тоа се слатки маки ќе ги издржиме. Иначе и на мене кафето од кога влегов во 8ми месец ми ствара киселина и одбивност како во 2ри и 3ти месец. Избегнувај го.
Имате ли болки во јајници? За саат време имам закажано на лекар да ме испитаат, мисла ми е што може да биде и зошто јајниците, особено левиот, ме болат како да сум во овулација. Тапи болки во долен дел од стомакот како да сум пред мензис.
Која недела си? Јас имав ама ептен блага болка не е ни болка да ја наречам. Ама па ја препишувам на тоа дека може се преладив. Овие денови кога беше посвежо откриена заспав со отворени прозори и мислам од тоа ми е. Ми се нема повторено само 1 ден ме фати... не знам дали такви ти се и тебе..
Јас имам болка на препоните и доле кај стомакот. дур не се разодам многу ме боли. после немам гајле. Не се сеќавам вака да ми било со дунде.
Мене ме фаќа понекогаш ама тоа е чисто од улежаност ако цел ден лежам и вечерта искочам па макар и 10 минути да поодам мислам дека детево се има потпрено и притиска али кога ќе се помрдне па проаѓа...може и како "замор" им доаѓа па затоа
Фала ви на одговорите! 30та недела сум. Бев, ме задржаа три часа и испитуваа. КОНЕЧНО при крај на бременост некој реши да ми земе вагинален брис за можна бактериска инфекција(докторката беше Русинка, можеби затоа ). Се сомневаат дека се лажни контракции, а и јас мислам дека е прелада како што пишавте погоре затоа што спиев откриена и на промаа. Ноќеска како за инат половината покриена, колку и да ми е жешко, па се подобри болката.
Мене кичма ме боли веќе со месеци од лежењево. Се движеше ли овие денови? Чуј се со лекар ако можеш за да не мислиш дали се контракции
Сабајлево се разбудив во локва течност колострум, ми тече од 16 недела, кога помалце кога повеќе, сега сум 32 и ова до сега ми се нема случено. Докторката ми е на одмор и не можам да ја добијам за да ја прашам, а на нет читав дека е нормално да тече, само ако тече крв не е ок. Цел ден ми тече од истата града. Ви се има ли случено?
Mene mi se sluci 30 nedela od ednata grada samo mi teceshe stavav vloshi za gradi i samo si prestana potoa. Maticnata mi rece ako imam bolka ili pokacan temperatura da i se javam ako ne normalno si bilo kaj nekoi zeni. Za 2-3 saati mi prestana.
Кај мене кога ја стиснам градата ми потечува колострум. И понекогаш забележувам на пупката исушена течност и кога го тргнам ми солзи од неа.