Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Мене ми е само таму покачена температурата, врели ми се нон стоп градите и веќе се навикнав на тоа дека тече и топлината, ама ова толку да ми истече не ми се случило, цел кревет мокар како да сум истурила литар вода. Ајде, ваљда нормално е. :)

На Attomic15 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Девојки што мислите за одмор во 36та недела? Не живеам во Мкд и сакам од кога ќе одам на ЦТГ да одиме на море, 2ч има од нас. Единствено ми е само ако ме фатат болки дали би стигнала да се вратам и дали може да се ослонам на состојбата од ЦТГ то?
    Дали некоја од вас била на одмор крај на 8ми почеток 9ти месец?

3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Јас со првото кога бев трудна, уредна бременост во 35 недела со цел памет ди отидов на одмор на остров замисли. Уште се чудам дали сум била глупа или се ми било нормално па не придавав значење. Сега не мрдам нигде. Искрено мила прашај доктор најубаво, и да е мирно цтг дали си затворена, како ти е состојбата, иако ако си одалечена само 2 часа до болница мислам не е проблем. Не раѓаш одма. Ама пак ќе кажам боље прашај лекар

4. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Да да секако ќе прашам, само знам Др ко Др никој нема да ти каже да да иди :) како што не ми рекоа за патот од 850км прошлата недела од Скопје :) знам што ме чека после со бебе и некако ми треба тој мир на море. На сите ни треба, сакав само искуства. Тенкс :*

5. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Прво детенце ќе ти биде? Ништо страшно не те чека, можеш и со него да си шеташ. Тогаш е најлесно. Дај му млеко и само спие. Јас на твое место не би одела, стисни заби уште некоја недела :)

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Прво да :) па и тоа си мислев, исто септември па некогаш и октомври е супер времето. Не мора да се бањам, може да си шеткаме само поред моренце :) 34та сум сега, ама го чекам тоа ЦТГ

7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Дали само ја сум со вртоглавици тешки:( Почнав 29та по цели денови сум дома ќе излезам навечер кај 8 и не можам ни 100м да пропешачам одма клупа барам. Сама ми е страв и до продавница да одам од што ми се свртува. Едвај стојам на моменти.
    Може послабо јадам дека се препивам вода и сокови и овошја и се дувам.
    Како сте вие? :worried:

8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Сега неделава сум за проверка цел месец пијам по 2 тотхеми не е валда воопшто да не ми го подобрилр хемоглобинот. И претходно кога беше низок ниеднаш немав вртоглавици уште малку и да трчав надвор :rofl: А сега да не можам да се прошетам ми фали воздух (facepalm)

10. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    И јас не сум многу подвижна но повеќе од што веќе почнаа стапалата да ме мачат од пола саат само на нозе да сум а исто 29та сум. Но со вртоглавици не сум имала мака провери си крв а може и од топлото да е деновиве не се трпи а и ако послабо јадеш ти се собрало:)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Железото види како е, притисокот почни мери го и не излагај без кока кола и некое чоколатце во ташна.

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Во сабота ќе правам крвна слика се надевам дека е до топлово (fingers) валда имала ефект малце бар тотхемава цел месец ја пијам (facepalm) а притисокот ми е секако многу низок од 3ти месец некаде. Пијам обавезно кафе 1 во денот ама изгледа нема ефект ајде ќе видиме баш крвта што ќе каже :whew:

На ni.na му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Јас сум 36недела немам вртоглавици ама толку сум истоштена без енергија, стапала почна да ми отекуват, 100м пешачам и послем одмор правам.. И вчера направив крвна слика и беше ужасна значи се ми е под нормала, а да напоменам пиев апчина за железо и тоа не да се каче малку, туку ми има до паднато ми е 5ка... И се друго ниско буквално се.. И леокоцитите ми се цела бременос 12.. Денес ќе одам на контрола и да видам што ќе дадат

На Snowflake92 и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Ќе не утепа времево изгледа :?: а што апчиња пиеше?

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мислам дека до времето е 12 саати сум спиела вчера како во кома мислам дека уште 12 би спиела:?:. Топлово ќе не утепа особено неделава климата најдобар другар ќе ни биде:D. Мене ме нервира што губам воздух кога ми е многу топло дури и ми се стемнува:worried: ич не убаво чуство да немаш како да си помогнеш

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Стварно да и мене ми се случува поготово што носот ми е затнат од кога останав трудна дишам на уста претежно и од што сум ко балон препиена прејадена не можа уште толку да дишам. Неделава нема мрдање се надевам ќе ни се смилува августов:(

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    До сега доста добро не послужи времево се надевам така и ќе остане иначе тешко нас:D , а за носот не збори особено навечер маката кога ќе се затне па иди заспиј:D

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Не само нос, често и уши ми се затнати, де само едно, де и двете наеднаш.
    Жешко е, ќе одам на село.
    Дома се реновира и онака неможам во прашини да седам:whew:

На K7M10J, azelea, Happyinlove и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Уживај и за нас таму во сенка некоја. :sun:

На Alishan30, Happyinlove и ni.na им се допаѓа ова.
  20. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    @lemon8ejt мене докторка ми кажа од 34 до 37 да одам на одмор, ако сакам. Секоја недела може да е ризик, ама па на крају краева, колата и рикверц. Во кола сигурно нема да се породиш. :D
    @Milkiway да не си се улежала периодов па немаш кондиција? И мене ми се случи од кога нагло затопли, до 6 месец се движев од фирма до дома пеш, кога беше поладно, секој ден. Сега не можам ни 50% во еден правец, а и некако ми е страв сама да се движам, да не ми се сврти, слоши. Кога ќе излезам сама да прошетам, одма некако ми се свртува, изглеа од страв дека нема никој до мене. А и ради топлово, преку ден сум дома и сум изгубила кондиција. :sweat:

На lemon8ejt и Milkiway им се допаѓа ова.