Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Да, ем времево ем напредна бременост истоштува؛ Исто сам не искачам не мозам да се вратам :sweat: вака мм со мене бар друштво за пауза 8)

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Мислам горе доле сите клапнавме третово тромесечие. Плус горештиниве. Јас веќе ни кола не возам, се плашам. Ноќите ми се најтешки, се вртам цел саат во кревет и таман сум се наместила, ми се моча :rofl:
    Него кога планирате да исперете облека на бебуш? Маж ми вчера пелени купи, уште ситници од аптека ми фалат и перењето.

На ni.na, Alishan30, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Исто како што опишуваш ми е и мене. Претходно искачав шетав куче одев до продавница. Сега нагло стопли и и мене ме фаќа страв да не ми се сврти па не одам сама нигде ..ја би да се движам поише да шетам ама па ќе излезам и толку одма ми се свртува. Ако не ни залади ќе останеме дома по креветиве. Искачам на клупа колку кислород да фатам малце навечер

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    18.332
    Јас месец дена пред да се роди бебуш исправ се и спакував во вакум кеси.
    Мочањето ми беше најсмрт. Последен месец бев огромна, со трицифрен број отидов на пораѓај.
    А за одење, одев секој ден ама навечер кога ке залади. Преку ден не излегував воопшто.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Исто, ушите нон стоп ми се затнуваат, кога зборам како во тунел да се наоѓам.
    Носот пак, ем затнат ем цело време ми крвари, страв ми е да го допрам, не многу ама потекува.
    Деновиве син ми ќе има хируршки зафат, треба да правиме брис за ковид 19, страв ми е кога ќе ми земат брис да не почне да ми тече крв таму да ги извадам од памет.

На Happyinlove, Ava.84, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Јас и ти бевме исто со термин горе доле..ја мислев септември да почнам со тие работи дека август ќе ми биде повеќе на чистење и средување. А веќе од септ сакам и креветче да ставам и регалче се тоа..дека имам едно куче на се што е ново лае па ќе му дадам еден месец фора да се налае и навикне на новиот мебел :lol:

На K7M10J, Izzy_0504, Happyinlove и 4 други им се допаѓа ова.
  7. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Денес 38ма недела. Имам закажано сега во 13ч, цтг,ехо,ПЦР тест за ковид и ми отвараат историја, анестезиолог. Па, или денес или утре ме примаат, зависи од плодовата до кај е. Ептен сум на крај, едвај чекам

На Broki5, K.Mari4ka, K7M10J и 10 други им се допаѓа ова.
  8. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    И јас си викав да спремам се во Септември зошто јас порано ќе се пораѓам. Па и колата да и удриме едно хемиско.

На Alishan30 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Блазеси ти ќе си се олесниш па и за скоро ќе си буткаш количка надвор на временцево ние што сме крај на септември/октомври децата ќе ни бидат на високи октани нема да можеме нигде да мрднеме се усмрдено надвор ќе биде :(
    @eli.karameli Јас уште кога го земав креветчето до постелнина во 5-6 месец исправ и испеглав и дел нешто од облека и све сум спакувала после тоа само да отворам. Мерак ми е сет за новороденче да земам одамна ги меркам ама не знам бебе колкаво ќе биде да не му земам многу мали ќе морам да почекам до крај на месец:lol:. Вие што имате земено колички како ги дезинфициравте деловите кои не се вадат? :)

На Alishan30, Mila_Skopje и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Тогаш валда и поладно ќе е па ќе може да се средуваме :D

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ај да си се пожалам и јас.
    Од вчера и пупето ме боли. Дури и кога облеков панталонките и од нив ме болеше. Пишав сабајлево на докторот, не се сеќавам вакво нешто да ме мачело прошлата бременост. Ми кажа ЦТГ да правам. И еве сега си седам и си паничам, 300 филма во глава, солзи сами ми идат...Да ме прашаш зошто, појма немам. Не осеќам како контракции, туку мускулна болка. Ко да сум се превежбала. Кога ќе ја кренам ногата ме боли, кога се вртам во кревет ме боли. Кога не мрдам, ништо не осеќам.

Втора смена е докторот, па во 14 пут под ноге. Значи мн се нервирам. Бев и на трансфузиологија на приватно во Систина. Резултати ужас! И така, денов ми тргна од лошо, полошо.

На Happyinlove и elcezelce им се допаѓа ова.
  12. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Ќе летне време, ќе видите. А, ја избегав уште сеа од Ск, не планирам у ковидов дете да глеам, на југ е подруго. Дур не помине оваа гнасна доба, не се враќам тука, раѓам и директ во corona free zone

На Broki5, K7M10J, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Јас имав болки до скоро кога ќе кивнев дури солзи ми доаѓаа од болка. Прашав ми рекоа нормално е некои ги заболува некои не... Ехо си беше се ок. Не мисли на најлошо може си е нормално кај некои порано кај некои покасно

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Лошо тргнал со убаво ќе заврши :inlove: да си имаме повеќе обврски да немаме време за мислење мислам дека ништо нема да не боли :D

На kukla21 и Milkiway им се допаѓа ова.
  15. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Земи си 56,нема шанси да му се мали. Јас тоа имам од првото 56 и 62 за почеток. Во што ги пакуваш испрани? Јас директ имам фиокер бебешки таму ќе ги редам ама да не фаќаат уше сеа прашина. Инаку количката само тоа што се вади во машина, тоа што не се вади не се замарај до толку, секако јас сум ставала тетра пелена не сум легнувала бебе директ.

На K7M10J, Alishan30, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Па 4-5 бодиња имам 56 на долг ракав ама пак не знам какво ќе биде времето тогаш ова е лудо тука кај нас некогаш знае и Ноември топол да биде. А све спакував во кеси предходно со алкохол ги поминав од внатре и надвор и ги испозалепив бидејќи треба и да се селиме и се кнап ќе ни дојде вака раат барем:)

На K7M10J, Alishan30 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  17. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Не сум дома за да видам точно кој беа кога ќе одам баш ќе видам...

18. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Не се секирај бебе има лоша положба фатено и те притиска на некој нерв ,јас бев со таква болка 2 месеци ако ти се верува цел 6 и 7 месец ми се плачеше коа ќе станував поготово .Зголемив доза на магнезиум ама докторот ми рече се дури бебе не се помести се е џабе .

19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Уште возам јас, почнува помалку воланот да ми допира меше, ама го враќам назад седиштето и возам:wasntme:дури и се карам со неправилни возачи. Некња му зборам на еден преку прозор зошто во едносмерна улица заврте, тој не слуша.
    Па излегов да му го покажам знакот, ме виде со меше, па кога почна "добро дадо, извини дадо"(facepalm) :rofl:

За перење планирав септември да исперам и стокмам се. 56ки имам 5-6 работи, се друго е 62-68ка, незнам оти замислив поголемко дека ќе биде бебето:Dај има време,ќе купам уште нешто ако треба.

Официјално за 3 дена почнувам со инсулин, цел ден климав со глава денес, на едукацијата, ќе видиме колку ќе ми е јасно;)тоа е, се помирив со ситуацијата.
    30та ја наполнив, идемо даље, уште краток период и ќе ја запознаеме бебушка:l:

На Broki5, Monella, K7M10J и 8 други им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Не се нервирај само околу инсулинот, гледај стрес на нула сведи, кратко ќе биде боцкањето, верувам ќе се породиш ќе се врати се во нормала. Сега следува најинтересното, ќе средуваш облеки, ќе реди, па колички кадички и ќе си дојде денот за гушкање:)
    Од мое искуство 56ките ги носеше малово добар период, се роди 52цм. Во 62 пливаше и беше цело време гола кај вратчето и се нервирав сакав спастрено дете, не развлечено. Така да тој совет јас не го применував ај брзо ќе ги наполни. Па и пелените пропуштаа само перев сушев, тогаш немав уште сушара, абе цркнав. Слатки маки:)

На Monella, Thallia, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.