Ужината ја прескокнувам. Лебот ќе пробам да го отфрлам, па ќе видам утре без него како ќе ми биде шеќерот. Некогаш ти бил и тебе над 9- 10 по еден час од оброк? Единиците ги намалувам, пишува 5 а обично по 3 јадам за ручек, сигурно лебот ме зафркава, на секој оброк само него не го менувам
Извини што ви се мешам во разговоров. Само сакам да те прашам кога правеше тестирање за скриен шеќер како ти беше шеќерот послем испиениот шеќер?
Лебот е дефинитивно, и тоа треба да истестираш од кој леб помалку се качува. Или да го замениш со компир, ориз, и од ориз мене многу ми се качува, т.е. претежно од сите житарици. Може имаме и некоја интолеранција на глутен па реагира и шеќерот. Инаку да, имам и јас хипергликемии по две три во 10 дена ама само ме опоменува да пазам. На гладно ми се ок, немам отстапки. Денес бев со резултати во Центар за дијабет, сите вредности ми беа ок. Хба1ц 5,8 ми рече добар ми бил, јас мислев да не ме искара...
Оч-5,4 1ч-10,8 2ч-8,2 Вака ми беа мислам Од лебот е, еве овесни снегулки со вода и 1 лажица мед, плус едно зелено јаболко имав за вечера 6,1 на гладно-7,4 по јадење по 1час ми беше
А зашто ти е толку на гладно, да пробаш повеќе протеини, помалку јаглехидрати. Вака ем гладна ем висок шеќерот
Моево кога мрда осеќам доле лево во колкот препони болка дури и излегува горе десно газето не се секирај се си е во ред,ќе видиш и на контролата така се наместило и со раче или ноже таму мава
Ај добар ден. Се излежавам максимум, вечер ми е прием во болница, утре царскиот. Само чекам саат да дојде, ранец на грб и летам. Знам шо ме чека, неам некоја трема, нормално се позитивно, чекам да се запознаеме со мажето, па да го носам кај сестра му, е тука веќе ме фаќа возбуда, како ќе биде запознавањето
Edno prasanje, nesto Kako ligavo kako belo pranje imam na gakite i nesto niz toa kako kafeavo od sinoka dolu niskoto malku me naboluva. Da pocekam najarno pogolemi bolki da me fatat
Со лесно. Супер ќе биде запознавањето, мојот пресреќен беше. Е тоа што јас се отепав од плачење кога стасав дома и само го гушкав е друга работа. На пораѓај и во болница не мислев на тоа. Ама кога го видов.. Љубов мајкина, покрај бебево тој голем ми се гледа.
Од денес 36 недела почнувам. Почнува страв да ме фаќа дали ќе ги препознаам вистинските болки бидејќи далеку од ск живеам