Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    4.830
    Јас кога направив полни 36 недели

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    106
    Zenski jas sum 36ta utre pravam brisevi pa cekam rezultati i odam vo cair....koja e postapkata za biranje doktor sto se pravi sto e sledno? Mojot ginekolog maticen ne e mnogu po kazuvanje i upatuvanje....se kaam sto ne go smeniv porano ....fala vi na site odbapred

3. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Ако не си фатиш врски кај некој, не бираш доктор, кој ќе ти се погоди.

4. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    106
    Nema upat i slicno? Nemam vrski za zal

5. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Упат даваат за преглед, за цтг, за пораѓај, што ти треба, но доктор кој ќе се погоди тој ќе те гледа, нема да можеш да договориш без врски.

6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Може ама ако на пример одбереш некој, ако успееш да дојдеш до него со закажување нели, ќе отидеш ќе му кажеш "Докторе сакам вие да ме пораѓате би сакала нешто да ве почастам ако не е тоа проблем ама сакам да сум во добри раце" и ако е согласен ќе ти каже добро важи и ќе си спремиш 200-300еу и по 50ка за сестрите... ама треба ептен да се растрчкаш и да бидеш досадна и упорна...Ако не ти е битно тогаш си одиш без доктор и кај тој што ќе ти се погоди...

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Жално е што ова што го имаш пишано е вистина и тоа најмалце по толку да им дадеш и тоа за мизерни услови искрено

На PurpleMind, kukla21 и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    Богами да. Ама сестра ми беше во Чаир и другарка по оваа шема што ја пишав. Сестра ми значи 400-500еу даде на поклони иначе јок не ти доаѓа. Ама пак многу негрижа доби таму вода немаше кој да им даде и носевме сокови води... не знам те третира ко стока

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Сестра ми беше во Чаир, ни денар не даде на никој.
    Ниту на доктор ниту на сестра.
    Др.Младен ја водеше, и дојде на пораѓај баш.
    Фала, чао и пријатно беше кај неа.
    Задоволна е и од услови и од пораѓај таму.
    За 2 дена ги пуштија со бебчето.

На Milkiway, BeLLaDona23, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Зависи како ќе се погодат со расположение дефинитивно, а особено сега до коронава и ситуацијава не верувам дека многу се врткаат околу пацентките и да помагаат. Имам неколку случаи што се породија сега некои на ГАК некои Чаир не се задоволни али може на нив така им се паднало секој со своја среќа :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    106
    Znaci sepak e do sreka kakva ke ti se padne....ustvari upat dobivas samo za prviot pregled odnosno ctg kaj koj ke odberes.... taka? I posle koga ke dojde den koj se padne toj....mizerno e na kakov nacin se funkcionira....37ma nedela e ok so ctg da se pocne?

12. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Зашто на сестрите пари???

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Обично 35та ги ставаат на цтг прв пат ама завиди од докторите има некои и од 32ра што се секој фоктор си има свои принципи

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.971
    За да ја гледале ни ја не знам зошто пошто реално 1 не и помогнаа ни вода и дадоа. Бебето само и го тупнуваа па снаоѓај се..а она со царски не може да стане. Па ја најдов на другар роднина хигиемичарка таму што работи и одеше кај неа и и го ставаше на града преслакаше (facepalm) зависи многу како ќе ти се погоди ама нејзе ич не и се погоди. Ама не е правило друга може супер ќе помине

На Alishan30 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  15. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    106
    Znaci jas treba da zemam upat od maticen ginekolog kaj dr so ke go izberam...imate nekoja preporaka :D ?

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не се истите сестри, тие што се акушерки работат само тоа и немаат време да доаѓаат кај родилките.
    Акушерките се супер, а тие кај родилките како ќе ти се погодат. Ама затоа болничарките се најгласни, приказна за себе се :D

Ни јас не дадов никому ништо, имав нормален, човечки третман.

На BeLLaDona23 и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Сестра ми и братучетка ми се породија во Чаир, двете беа задоволни, најмногу од хигиена. Ова за частењето и со тарифа прв пат слушам, не знам зошто така ги учите, не би дала ни денар, може некоја бонбоњера, кафе а пари нема шанси. Тоа им е работа, а и мислам во гужвата и да дадеш и да не дадеш ако не ти се погоди персоналот џабе ќе се расфрлаш. Наместо да купам нешто за бебето или за мене јас ќе им давам пари за да ме гледаат...Катастрофа жива значи

На firequeenn, Kitten, PurpleMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Јас 3 пати по 10 дена лежев во Чаир. Немаше една трудница што ја запознав на патолошка што не ми кажа дека на доктор ќе му дала 'частовка' од 200 или 300 евра. Особено за Исмаили зошто го сметаат за врвен стручњак. Никој не им бара едноставно сакале да почастат. На патолошка персоналот е супер. На одделение една сестра едвај успева 40 жени да ги погледне/помогне. На патолошка едно вц скоро секогаш валкано, топла вода ретко има, а ги тераа по клистирање во тушот да какаат да не прљале шоља. Хорор.
    Храната е крш. Разбирам болничка, ама на родилки и доилки грав да им даваш(facepalm) али кратко си таму, па све ќе заборавиш, гледаш да сте добри побрзо да си одиш дома.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    вчера бев на преглед и освен коментарот дека е големо бебе со 2кг тезина а сме 32 недела и главче ко за 33 недела демек ок е според докторката؛ во тек на преглед ми се појави стврднување за кое она тврди дека е газе а не сум убедена؛ Денес цел ден ги имам тие стврднувања без болка но ме гушат и пропратени со зголемен секрет؛ Ме фака паника особено затоа што ме убедува дека е нозе или газе؛ Киселини исто неподносливи؛ Ке пукнам незнам што да правам :sweat::sweat::sweat::sweat::sweat:

На Dua! и Alishan30 им се допаѓа ова.
  20. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Veke sum 35 nedela cel den osekam nekako bolki u kicmata i napred Dolu niskoto, da odam do doktor?? Ili da cekam?