Нема зошто да ти е шубе,ќе си ги испереш алиштата и тоа како ќе ти се најдат. Мене за првото детенце ми даваа,ги искористив и за по дома и многу ми се најдоа кога тргна во градинка,за преперување топ. Сега второво ќе е женско и се што неможе да се искористи од машкото ги исправ и ги дадов на едни пријатели.
95% од стварите ми ги дадоа. Купив само нешто ептен ќејф што ми беше. Кога ќе ги одрасне овие алишта, планирам и јас да ги дадам некому.
Само јас отидена сум кога ве читам. Сакам ново и за второво бебе. Дури и ново креветче и кадиче купив
Алишта, количка, душек, разбирам. Ама кадичка? Наредни 100 години пластиката иста ке е. Синко имаше лулка а сега спие во моето креветче.
Не си отидена и јас да би имала второ и јас се од мерак пак би купувала тоа само неколку пати го доживуваш не е секојдневно
Јас треба да почнам кај и да е.Во четврток полна 37ма недел ќе бидам,па да знам дали да се спремам и за вагинален преглед со ракаКога ти рекоа пак да одиш?и што документи бараат?
Јас немав денес преглед со рака но нареден пат сигурно, ми рече за 10 дена. Инаку документи ако имаш општо од бременоста носи си.
И јас се приклучувам тука Навистина летна времето.Полека да се спремаме мамии Ја августов да заврши и почнувам поинтензивно со спремањее ќе земам и креветче со душек и количка и кадичка. Се мислам за кадичката дали да ја земам со сунѓер. Како би ја чистела , нема кај да се суши со оглед на тоа што ќе се пораѓам ноември? Што мислите сунѓер за во кадата или некоја друга варијанта? Сестра ми исто бремена е (1 недела разлика сме со неа) и таа рече не земала ништо не и бил хигиенски сунѓерот а и не би го капела детето 2 саати па да зема нешто. Што знам , мене позгодно би ми било ако има каде да го ставам дури турам со вода.