Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мој совет постепено купувај си немој се да оставиш за последниот месец؛ Ем не се знае каква ќе биде ситуацијата со коронава ама и ќе ти биде потешко двизењето и нема да мозеш мн да шеташ и ќе те фаќа нервоза؛ Сунгер не ти треба, на почетокот е 5 мин бањањето а после кога ќе мозе да го легнеш мозе адаптер да користиш да не го дрзиш во раце и одоздола ако сакаш пелена

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И јас мислам не сунѓер. Ќе ти се суши бавно, може и мирис да фати од влага. За почеток сигурно и ќе ти помага некој додека тураш вода ќе го држи додека се навикнеш. Секако првите месеци во раце го држиш додека го капеш, не го легнуваш во кадичето, здравје за понатаму ако имаш потреба од сунѓер ќе си земеш.

Ние се опремивме со креветче и количка викендов конечно, ми се тргна тоа :) Уште плакарот за во детска да го нарачаме од големите работи и нешто ситно што реновираме по дома, планирам до октомври да завршам и последниот месец да го изнауживам:inlove: Мајка ми има купено нешто алишта и некои потребни работи за почетокот (лигавки, крпчиња, тетра пелени...) Чекам да излезат зимски колекции во продавниците, па да докупам. Направив список со се што треба и не треба од темата Што е потребно за новороденче :D
    Се мислам за статична кадичка од тие со подлога за пресоблекување што се и со сталажи од страна. Немам во живо видено како изгледаат се надевам не се преголеми и не зафаќаат многу место.

Инаку супер се чувствувам засега, беба е поактивна деновиве конечно :D. Имам болки во грбот при подолго стоење и пешачење, кога ќе седнам поминуваат. Ај ќе помине се.

Се распишав сабајлечки, одам сега едно кафе да си ставам да се дорасонам :l:

На zhap4e, Milkiway, K.Mari4ka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Јас земав како една мрежа внатре е со стрипот ја переш и одма се суши бидејќи нема ништо. На почеток не ти треба нема да го легнуваш ама ја земав да ми држи страв :D само да ја пробаш дали пасува пред да ја купиш кафичката мремата не се растегнува бар оваа што ја имам

На firequeenn и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    @Dua!
    Јас и ти сме тука мене на 03.09ти ми е :) големи се шансите заедно да сме :)
    Документите за бременост сите ми се кај гинекологот ,дали со упатот ги даваат или како?

5. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    106
    Jas sum 31.08 ....uste aber nema....a ne ni znam sto se slucuva pred da dojde do cinot :)

6. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Јас денес бев за скриен шеќер, на цело плашење како ќе биде и дали ќе издржам добро поминав, и резултатите супер излегоа.
    Првото мерење ми беше 5,6 а второто мерење 3,4.

Веќе почнав да ги перам полека полека алиштенцата, цело време се мислев да не е рано за перење ама подобро сега додека е по топло времето да ми се сушат по брзо.

Колку брзо лета времето не ми се верува, како вчера да беше кога дознав дека сум бремена, а веќе во 8ми влегувам. :inlove:

На K.Mari4ka, Monella, Milkiway и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Не знам дали е од топлово ама апетит ми се губи. Имам доста киселини минпомага газирано кога пијам..благо битно јадам. Од друго се ми се гади се осеќам како 8ма недела кога ми беше одбивно јадењето... а не можам да гладувам одма ми се врти и лоши...Убаво си јадев од кога влегов 31ва се ми е вака со јадењево се ми е грозно...Има ли друг некој ваков проблем:?:

На Brpbrp, lemon8ejt и Alishan30 им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Железото и хемоглобинот скоро ги имаш проверено?
    Имам и јас киселини но ретко.
    Пиј многуу вода. Мене доста ми помага за метаболизмот.
    За притисокот исто е добро, за плодова вода. Пиј си

На Snowflake97 и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Пијам доста вода сигурно 4л дневно мислам дури мислам водата ме дуе и немам место за јадење...А за хемоглобинот паднат ми е се уште еве втор месец терам тотхема.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Веќе ги нема Фероглобинот, дефицитарни се. проблем имав да ги најдам за овој месец.
    Тогаш е ваљда до поставеност на бебчето кај тебе, можно е тоа да притиска.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Мене и тотхемава полошо ми прак што треба да ја пијам оваа недела ама издржувам некако... Ќе видам сега на преглед утре дали може до бебето да е:whew:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Исто. Вчера ме утепаа киселини. Не дај боже да се наведнев!!
    Храна тешко ми иде, само би пиела нешто. И тоа мраз ладно. После грло ме боли и дежурам во тоалет (facepalm) И така во круг. Газирано ептен добро ми иде, толку мн имам испиено ко никад во животов!

На Snowflake97, Brpbrp, Happyinlove и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Исто...како влегов во 36та мислам преку ноќ, многу малце јадам. Ствари што ги јадев веќе не можам пр.патлиџан. Ниту на почеток вакви проблеми немав. Киселина од се ме фаќа, само лапам бадеми. Прв пат киселина во 36та и баш тешко ја поднесуем дури почнав и да повраќам. Да скратам, ништо не ми беше од ова цела бременост а сега се одеднаш...

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Па тоа и ја сирење што се пукнав јадејќи сега не можам да помирисам и еве ручек пржени компири и краставица и од помисла на шопска ми се гади... чудна работа не очекував дека при крај можело вака баш мислев ќе јадам се без проблем

Да кока кола уживам да пијам а никогаш посњбно не сум ја сакала сега ептен ми се пие ...баш тоа што не треба

Последна измена од модератор: 17 август 2020
    На *Milicka*, kukla21, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Ни ја, таман помислив дека супер пројдов. Многу малце јадам, ај тоа ама киселиниве со повраќање, една вечер толку повраќав не можев да се исправам дури и стомакот почна да ме боли од напрегање :( едвај чекам да излезе дебелово :)

На kukla21, Milkiway и Alishan30 им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    ^лелее сега што ве читам, јас обратно од вас, секој ден сум на патлиџан, краставица, како салата или обично насечкани и сирење. Само на тоа сум по цели денови.
    На почеток мн ми сметаа, сега па само тоа јадам:D

На Happyinlove, lemon8ejt и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Живи смешки сме трудни жени :D

На Happyinlove, Milkiway и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Сите сме обратни:drunk:

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Мене ми се вратија гадење и повраќање како на почетокот. Одма ја барав докторката вика бебе притиска на желудник, честа појава е. Пак земам антиметил пијам. Почнав слабо спијам навечер, исцедок воден еве цела бременост имам и само се фаќам мислам водењак да не пукнал :rofl: ме фаќаат нервите од царскиот си змислувам како ќе биде. За бебе све ми е спремно, испрано испеглано и средено. Уште да дојде денот :)

На firequeenn, Snowflake97, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Одбра за од болница што ќе се облече на бебушка?