Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    лелее баш се прашував каде си... кој ти е последен термин? На твојата принцеза и е убаво во стомахот на мама и не и се излегува баш... ајде, ке биде водолија, убав знак, не дека и јас и маж ми сме родени во тој знак, ама најдобар карактер се... :D малку шала, само да ежива и здрава, и со лесно да се породиш

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    А јас цело време мислев дека денес @Bufi ќе се.олесни...ама уште чекам,има време,цела ноќ е пред нас ;)

3. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Ahaaa:rofl: @espana ti cvrsto si zapnala da me porodat deneska vo sreda, ama nisto od toa:P Ke si ceka bebuska nedela da dojde:)) umiram od zelba da gi vidam tie ocinja mali, prstinja, gazence....abe koj da doceka veke, ovie posledni denovi mi se cela vecnost mislam, se nesto si baram rabota samo da mi pominuva brzo vremeto:angel:
    Ajde uste malku:inlove:

На elena.mak, espana, Ivanushkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Setkaj se niz doma povekje i moze kje i tekne, mamicka nemoze da doceka ajde dosta mi e mene tuka :D
    Ama do petok ako ne se porodis, vo petok cel den miruvaj :P

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да, @Bufi, се мислев среда ќе биде....:)а инаку, замислувам колку бавно ти минуваат часовите,деновите,мене сега некако бавно ми поминуваат,само се пребројувам :) :) :) Ајде ,чекаме наскоро да пишеш какво е чувството во рачиња да си го имаш бебчето :)

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    @Bufi kje pomine li i ovoj den? :D

7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Da da uste nisto, denes bevme na kontrola, bebuska e 3500gr i ke si cekame uste

На mariz, kukla21 и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Bebufce moe se vrati vo forma, aktiven 24/7. Sega deka e zavrten so glavata dole mnogu mi e smesen, stomakot od dvete strani vo isto vreme mi se podiga, bebusov moj izgleda si se tegne so racinjata :D
    i so ikanjeto mi e interesen, po edno 10 min ika :D

На makedonkamak, menelele, espana и 2 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.909
    Taman kje se izraduvam podobro sum i mi trae 3,4 dena. Vcera mislev nastinka me fakja ama toa od bremenosta da mi bilo. Neznam kako da si go smiram srceto 140 mi cuka i toa sedam... Pritisokot mi bese nizok sabajlevo 90 so 50 jadev portokali, se iznapiv voda i jogurt, se nadevam kje se kaci. Kako se spravuvate vaka od nikade koga kje vi stane tesko? :/

10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Женска за низок притисок НИКАКО јогурт,па тој е најголемиот намалувач на притисокот....јас сабајле пијам јогурт баш од таа причина,веднаш ми паѓа притисокот,за да можам потоа да се напијам кафе,па да ми се нормализира...Пишав и во претходните одговори,мене ми помага шолја кафе или чаша Кока Кола.За 15-20минути сум како нова :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    648
    Denes mi bese terminot ....:smirk: Cel den si setavme, vremeto bese prekrasno si velev aj mozebi ke ja pottiknam da izleze, ama nisto! Epten i se zaarnilo vo mene, a jas i tato nestrplivi za golemata sredba, vozbudeni celite vo iscekuvanje na golemiot den:inlove:

На Matea212, menelele, darcy и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Iviste

Iviste Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    28
    Мамички прегледот во 28ма недела што е , за да се види како напредува бебуш го направивте? И каде? Дали беше 4д и колор доплер или обично ехо? И дали ако се прави 4д има потреба и од доплерот? Не знам па да прашам за искуства ваши да знам каде да си закажам и за што конкретно зошто според приватниве ке ти накалемат и дека 10 други прегледи треба ама мене ме интересира што навистина е потребно ?

13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    29+4
    Od sam pocetok imam bolki na levata strana,dole nad sramnata koska malku pogore,na stomakot.
    Denovive nekako povremeno ama zacesteno pak me bolese.
    Doktorot mi e na odmor,pa zamoliv eden od drugive doktori da me zirne na eho vecerva.
    Go zirna dve tri minuti samo bebusot a za bolkata vika deka doagala od jajnicite.
    Galapcevo veke eden mesec unazad e so glavata svrteno nadole koga i da go gledame.I sekogas optegnato na desnata strana.Ke menuva polozba ili se taka ke bide?:wasntme:
    Veke sme okolu 2kg..
    Didimerite se dobroi,faktori na hemostaza dobri,hemoglobinot 120,(ama uste si primam (OHB 12)...malku mi bil samo kacen CRP to.
    Primam i progesteron na tri dena,dva pati dnevno udrogestan i dobraston.Plus vitamin E,C,mamavit i bioelektra 600.
    Ovoj doktor sto me pregleda vecerva veli deka nema potreba i dobraston i utrogestan.Da pijam samo ednoto.
    Mesinja vie piete?

14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Да ти кажам се зачудив дека и дабростон и утрогестан земаш, па тие се со ист ефект.Јас кога земав, докторот ми рече земај или дабростон или утрогестан,земав утрогесан,ама за никаде ми беа,му кажав и ми замени со дабростон...плус ти си покриена со прогестеронска терапија.....консултирај се и со друг доктор.

На galapce и joy1 им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Drugite doktori velat ne treba.No ovoj doktor koj mi ja vodi bremenosta tuka na klinikava rece da si prodolzam.
    Duri izrevoltiran veli vaka
    -i glikozata e seker,i saharozata e seker ama sekoja si ima svoja namena.Taka i za ovie dva leka.
    I da vi kazam ke si go poslusam.Steta nemalo ako gi pijam.Do sega kako ima kazano toj taka ispaga,pa da vidime.Ima i toj propusti ama sepak za razlika od site drugi koi ne mi davaa ni nadez,toj zaedno tera so mene i stignavme do tuka.Da vidime kako ke bide so ishodot.
    Pak imam ogromni bolki vo dolniot del na levata strana.Pogotovo od vcera koga i sinko se prefrli tamu.Neznam sto ke se pravi.
    Plus i poseti strogo zabraneti od deneska.:worried:
    Silni silni ama ja gubime silata na momenti.
    Koga gledam zenickite naokolu kako mozat da si sednuvaat i da se setat postojano im zablaznuvam.:worried:

16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Слушај си ги советите од оној кој ти ја води бременоста, ако тој така вели,значи има зашто ти ги дава и двата вида.Неколкупати сум кажала,мн.важно е да имаме доверба во гинекологот....ќе издржиме до крај...силата се губи, ама мора да ја враќаме назад заедно со надежта.

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.879
    Болки може имаш ако бебето стиска на некој нерв.Ке помине,држи се.А чекај ти нонстоп си во болница како што сватив.Имаше серклаж мислам нели?
    Заради тоа ли те држат таму?Се изнамачи ти драга.И јас првите 4 месеци строго лежев но дома.И мн се нервирав.Можам да замислам тебе како ти е.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ne ke da e nerv.Bolkive gi imam uste na sam pocetok.
    Znaci uste koga bev sesta nedela,no mislam deka bebcevo vcera mi se prefrli na taa strana i sega bolkite se pogolemi.

19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Ajde galapce mnogu bese malku ostana,ova e samo period,ke pomine,se slozuvam so espana,pravi kako sto ti veli doktorot,jas sekoj den koga se budam, ke si kazam,izdrzav vcera,ke izdrzam i denes,i nekako mi pomaga da odam napred,izdrzi uste malku ajde,

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    леле, ве читам и не ми се верува како издржувате постојано да лежите... јас неможам дефинитивно... првите 2 недели од бременоста лежев, бидејки стварно морав, дека бев со инвитрo, и незнаев дали ќе се фати, ми потврдија дека носам близнаци, потоа си одев 5 месеци нормално на работа, иако ми рекоа дека е подобро да не одам( не ми е тешко, седев )си работам низ дома, првите 4 месеци пешачев и по 7-9 км на ден, петиот фати ептен ладно и поради тоа престанав, и се здебелив 4 кг :) сега веќе не одам на работа, повеќе од претпазливост, ама еден месец сум дома и полудев, досадно... секој ден излегувам низ град, си пијам кафе со другарки по кафичи...едноставно неможам постојано да сум во кревет.. се чудам како ке издржам 40 дена дома кога ке се породам