@SkarletOHara да те охрабрам тебе, а и сите кои мислат дека се во теснец со време. Првата бременост ништо немав купено до крај! Мајка ми купи од мерак две три бодија, во болница кај без торба отидов, дома ништо не ми беше спремно. Ни шкаф немав за бебето, ни знаев кај ќе спие. Маж ми цело време викаше, има време, има време. Дури и на крај мене ме фати нервоза и му викам, човече, 39 недела сум, кај и да е ќе се породам, ништо не сме купиле! И така си отидов, се породив, ми донесе тој торба со све што требало (ја прашал докторката) и дома кога дојдовме, се си беше цакум пакум, и шкаф пун испрани бебешки алишта и кревети и кади и колички и све. Жената требала да мисли на пороѓајот, другите околу неа ќе се замарале со останатите работи.
Биди среќна што прв пат тогаш си осетила киселини.Јас како влегов во 5ти месец па се до сега не се сеќавам на ден без киселини
Како ги пиеш идеос?Јас ги лижам Поефикасни се рупурут,побрзо делуваат. Јас отидов без упат на цтг во Чаир.Документите од брисеви ,трансфузиологија,крвна слика сите се кај мене.Друго не знам што би требало.Утре сум на второ цтг па ќе прашам дали треба уште нешто.
Јас ништо од тоа немам ,се ми е кај гинекологот ,упат тој ми рече 36 кога бев ,сестрата на шалтер рече сега заради корона во 38 ма даваме и не ми даде... Денес ја почнувам 38 ма и имам чудни болки во јајниците ,не знам дали е знак некој ... Одиш кај некој доктор посебно или кој се најде ?
Па така за шмукање се тие, ама еве денес сабајлево ги прескокнав и стварно од нив ми се гадело. Ќе ги поместам за навечер само не знам дали влијаат на клексан и магнезиум дека и тие навечер ги примам
Јас последен пат кај матичната кога бев бев точно 36недела и она ми рече дека тоа е последен преглед кај нејзе,за две недели да почнам на цтг.Самата ми рече дека е добро да најдам некој познат за да си терам кај еден ист доктор и дека ако најдам познат не треба упат.Така и направив.По препорака почнав на цтг кај Ана Марија Шпишиќ и со неа се договорив да одам пак сега утре.Докторката ми се бендиса планирам да си терам кај нејзе па се надевам ќе се договориме она да ме пораѓа.
Не за повраќање се, почна пак да ми се гади и да повраќам у пм. Киселини немам во оваа бременост како во првата, одма ми делува Гастрогард кога ќе изгрицкам, ама сепак не ми се јаки киселини. Во прва бременост ништо не помагаше.
Колку често одите на преглед (ехо) после 30та недела? Негде прочитав дека после 30та недела треба да се оди почесто ( на 2 недели) Инаку, за киселини ми помага вода со неколку парчиња ѓумбир и лимон, пијам еден бокал во тек на денот, кисела вода или чај од нане. Понекогаш кога ќе се најадам пообилно и кога ќе легнам имам, ама не е многу страшно. Поголем проблем ми се отоците, почнаа на раце и нозе, посебно кога ќе станам наутро, не можам да ги свиткам прстите...
Ја па имав оток на зглобовите на нозете...и во саботата наеднаш се повлече и толку... чудно мислев тек ќе отекувам. Валда ос многу вода пиење... За лимон чув и ја мора да набавам денес
Женски јас сум 38 + 1 од ноќеска имам менструални болки во кичмата и напред .... не многу јаки али постојани.... шо да се праи ?
Мислиш? А дека не се многу јаки??? Мислам се трпат ама од ноќеска се постојани особено од позади ....
Во 31ва кога бев, ми пишаа следен преглед во 35та недела. Доколку немам некои промени дотогаш си останува тогаш да одам. Сакав до кај матичната да одам во 33та,но страв ми е од корона и додека немам некои промени ќе си чекам 35та за да одам. Отоци имав и јас во 30-31 во рацете, незнам од што но сега ми ги снема
Може и да е рано, кај некои оди побавно, ама оди да те видат за секој случај Не сум имала мака со киселини досега, освен еднаш, а често си ја правам комбинацијава со лимон ѓумбир и вода и супер е и за исфрлање течности. За прегледите, мислам дека ако нема потреба се оди на 1 месец или 3 недели а после 36та еднаш во неделата.
Од сабајле имам некои болки ама слаби позади во половината...дури неприметни. веќе нзн што да ставам на игнор а на што да обрнам внимание се додека не се зголемат нормално е или? .. Од утре 34та почнувам.
Мери на колку временски интервали ти се јавуваат.И ако те напнува како за во WC тоа е.Со лесно,ќе биде кај и да е