Форумџика на годината

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Точен одговор, тие се знаат:drunk:

А погоре незнам кој пиша, за ништо не купување и после болница се средено.
    Се е тоа ок но јас не сум за ова, зошто не би сакала друг да ми бира наместо мене и маж ми за нашето дете.
    Се работи за вкус, и може да не бендисам. Не сум спокојна додека јас и маж ми не си средиме се за дочек на бебенцето. И прифаќам идеи но на крај наши си се одлуките, за облека, креветче и сличните потребни работи.
    Знам порано се верувало дека пред време ништо не се купува, но сега во ова време, тоа ми е несфатливо:wasntme:

На Snowflake97, Lovebug01, Mareea и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    @Alishan30 за ова одговорот е дека порано многу бебиња умирале ,ради не пазење и секако медицината нели поназад ама луѓе како луѓе мора некако да си се тешат и така настанува тоа на нероден Петко капа не се крои- мое мислење ама едно веќе не е тоа време а друго ,и да не купуваш ај до кај рецимо 7 ми месец ама не може ти ко ќе излезеш од болница да купиш ,треба да си е спремно. Башка тоа што не можи мене друг да ми купи ,не е само ради вкусот туку и општо еве јас нејкам така ,зошто свекрвата да ми бира или да ми пере...
    Ништо не ја оставам да фати за бебето ,се лути малку ама не сум фатена бре трудна сум можам да испеглам. Плус истата таа жена во 2-3 месец кога требаше да се чувам од дигање тешко ми викаше немало врска и намерно оставаше некои тешки работи да морам да дигам сега греота сум била да пеглам ај ти види хахах. Е затоа се сама

На BeLLaDona23, Snowflake97, wannababy и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Недај боже, последно ќе ми биде гајле за стварите и работите. А секако најубав период ми беше со мм кога шетавме по креветче количка, со мајками кога одевме по постелнина пешкири...Тоа ми се убави моменти од цела бременост

На Kitten, BeLLaDona23, Snowflake97 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Земи на саат гледај на колку време се и не е лошо во текот на денот да отидеш да те ѕирнат, цтг, ехо, вагинален преглед, да не треба да те задржат. Земи си ги документите и торбата. (fingers)

5. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Ауу ја па мислев само на ладно цименто ако седиш :))))

На Brpbrp, Monella, MinnaAnne и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Не срцка тоа плус значи никако да не ти текнало ни на плочките ни на цименто макар и топло ако е хаха
    Може и да се породиш од тоа
    Мене кутро нозете дупли ми се ништо не можам ни да облечам ни да трпам ама 10 минути сум стоела вчера на плочки затоа болеле не дека 38 ма недела почнувам може да се породам до после што се вика...

Ајде сега и да прашам нешто дали тоа на сликата е можно да е тој чепот и што да правам бидејќи болките од сабајле ги снема во меѓувреме а излезе ова...

Прикачени фајлови:

Последна измена: 18 август 2020
    На Alishan30, lemon8ejt, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    ќе рече ете се породи снашка од боса на плочки :P:rofl: Ако помага ќе почнеме сите од 38ма на плочки да стоиме боси:rofl:

На Lovebug01, Alishan30, lemon8ejt и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Да не имаат и некој алтернативен начин како се забременува :D
    Инаку @oce исто и мене сега ми излезе после вагинален преглед. Чепот е ама тој може и пополека да се дроби. Ме праша Др дали сакам да ми даде провокација реков не. И се договоривме да одам во вторник но и да се спремам за останување. Тогаш ќе сум 38+3 и ќе ме боцнат епидурал и со провокација (ако не тргне до тогаш.

На Lovebug01, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Каде ќе се пораѓаш? Приватно?

10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Да чепот е ама ова може и со денови да трае, кога си на контрола? Ако не денес, утре, задутре оди. Освен ако немаш болки

11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Па утре мислев да земам упат за Чаир ,ќе видам ако почнат болки без упат ќе терам ,проблем е што немам никаква документација од резултатите низ бременост се ми е кај гинекологот.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Па јас единствено брисевите и папот ги немам, таа ги нема испринтано којзнае дали ќе ми ги најде на маил. Планирав да си ги побарам за стрептокока кога ќе одам

13. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    10.370
    Вo Oктoмври се пoрoдив не ми бараа брисеви вo Чаир.
    Крвна слика бараат и да биде oригинал.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    И да си ги бараш еве мене ми викаше таму треба да седат и глеј сега ,ама втора смена бил па да дојде мм од работа и ќе одам да земам и упат и резултати

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584

Некои викаат треба брисевите крвна група и д-димери... Прво ми е збунета сум цела :)

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    10.370
    Не ништo oд тoа лични карти, крвна група и тoлку.
    Да напoменам нoрмална бременoст имав. Oд 36 идев на ЦТГ редoвнo вo Чаир.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  17. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Крвна група со синко сигурно носев, од трансфузиолог и ендокринолог резултати и извештај, последна крвна слика ама за брисеви и пап ич не ми текнува дали ми барале, а ги носев. Таму исто крв ми земаа за крвна слика хепатит б, ц и хив. Ова пред 2 години.

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    @K7M10J Идеосот е гаден мислам дека кај и да е на крај и јас ќе почнам да го повраќам. Али ако го пиеш магнезиумот навечер идеосот пиј го сабајле или можеш да ги смениш едноставно на сабајле магнезиум навечер Идеос :) најмалце 4 саати треба да имаш растојание од магнезиум до идеос иначе идеосот нема да се апсорбира :) И пробај изгризај го набрзина ако ептен ти е гадно јас го џвакам

19. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    И јас го џвакам и после до ручек сум неспособна од што ми се гади. Сега се исповратив, од железо, мутивитамини, фолна и ц со ручекот. Него испитувал ли некој мокрача за протеинурија да ми објасни подетално како оди дека 24 часовна треба...^_^ ме копка со лошењево да не ми е знак за прееклампсија, бубачката ми работи...:drunk:

20. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Не, во државна