Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Е ај сеа :) шо е ова? После вагинален преглед денес... Screenshot_20200818-175136_Gallery.jpg

2. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Од прегледот؛ И мене ми се појави и почнав да паничам дека е чеп затоа што сум 33 недела (на ГАК добив преглед) и кога и казав на мојата матична збесна зашто во 33 недела вагинално ме прегледувале а без болки на цтг

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Колку отприлика ве чинеше целото спремање за доаѓање на бебе? На што штедевте а на што не ?:inlove:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    За преекламсија нели е тоа поврзано со висок крвен притисок да пробаш да го мериш почесто. А и многу апчиња ти се Идеос,железо,фолна,Ц,магнезиум и мултивитамини. колку и да сакаш да ги распоредиш во текот на денот нема да можеш ништо чудно и од мултивитамините да ти е ако е презаситен организмот веќе :)

На firequeenn и K7M10J им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Скоро 500 евра не штедев на ништо ама гледав да ми е практично за да не купувам дупли работи највеќе пари се трошат на ситниците кога ќе почнеш облека да купуваш се ќе ти се свиѓа:D па ќебенца итн итн си одат парите а нема ни да приметиш :D

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Мене ми е и онака низок притисокот и иако кога мерам ми е под 120/80 некако ме копка... Пошто тоа не е единствен показател. А мм ми забушава со мерењето, а јас не знам сама да си измерам, не ми е дигитален апаратот... Башка матичната на секое одење за тоа ме предупредува пошто сум била дебела :emo:

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Твое лично право е дали си дебела или не, на тебе би ти било тешко нема на неа свесни сме сите за тоа,а и кога ти се јаде сигурно нема да се изгладнуваш. Штом ти е нормален немаш потреба за паника и така и ти ситно броиш до крај се е од хормоните и нагоните на повраќање и се, мене ми се случува навечер кога ќе легнам ни јадена ни ништо наеднаш нагон да ми дојде да се исповратам да не кажам ми се вратија симптомите од почеток на бременост :D. Повеќе гледај за болки во стомак кичма да немаш гледај го тој процес :angel:

На K7M10J и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    9.105
    Точно не знам колку, ама знам дека прилично многу пари одат.
    Почнувајќи од самото водење на бременоста, и сите витамини и апчиња што треба да ги пиеш па до спремање и купување неосетно многу пари се фрлаат. Ама што се мора, се мора.

Бидејќи имам внуци голем дел од алиштенцата ги земав од нив, па можам да кажам ете дека на гардероба заштедив нешто, сепак и сама купив многу работи затоа што ми се свиѓаа.
    И реално гледам на што можам да заштедам, не сакам на непотребни или одвишни работи да фрлам пари за џабе, се што можам да земам од внуците или нешто да позајмам си земам, купувам тоа што ми е најпотребно и неопходно.

На GolemaMala, queen007, Izzy_0504 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ма и стомак ме боли, Бракстон растураат и кичма, врат, глава се. Дефинитивно оваа бременост потешка ми е. Иначе 9 кила имам качено, со гестациски и хашимото сум и и онака не јадам што сакам и колку сакам. Ама почетна килажа ми е 80 кила и само за тоа ми збори дека ич не сум требала да качувам. Ееепа со дијагнозиве ми е невозможна мисија... Задутре сум на ГАК и Трансфузиологија, во петок во Ремедика па ќе видиме до кај сум...

На Brpbrp, BeLLaDona23 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Тие Бракстон контракции сите ли ги чувствувате?
    Јас или сум труп или појма немам како изгледаат:D
    Не ми се стврднал стомак.
    Онака некое место потврдо на допир неколку секунди, но мислев бебе се врти и од тоа дека е.

На GolemaMala, ni.na, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    Блазеси ти, мене ме утепаа од 28ма недела немам раат :D Демек вежбало телото за порагај :) Се изнавежба моево, баш да видам како ке пројде на испит :rofl:

На Masnickaaa, Broki5, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ти седи мирна, не ти требаат Бракстон сега. Може дека одмараш и ги немаш

На Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.
  13. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Баш ти е во нормала покачувањето на тт, со таа почетна килажа нормално е да се здебелиш до 9кг. Јас сум со иста почетна килажа и веќе сум поправена 12-13кг(facepalm) матичната само ми кажа нема шанси толку кг да имаш:D сите ми зборат дека сум дебела, на почеток се нервирав сега им викам не сум дебела ТРУДНА СУМ! Свесна сум и јас имам огледало, не знам од кај им е таа потреба на луѓето да кажуваат дека си дебела ко ние да немаме очи. Пазам и не јадам благо и навечер, ама кг си одат нагоре, диета немам намера да држам. Нека се роди бебка жива и здрава па ќе слабееме има време(fingers)

Прикачени фајлови:

На Brpbrp, Izzy_0504, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Не сум единствена значи :) ме претепаа и тоа посебно денес, па си викам кога ќе дојдат вистинските дали ќе ги познаам иако овие не ме болат ^_^ и навечер не ми даваат сон, ама си викам؟уште 2 недели па во 36 веќе нема да им се преплашувам 8)8)

На Brpbrp, Mareea, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Исто и мене така ќе ми се стврде ама тоа бебе се изместува неколку секунди осеќам на допир дека е бебето... вака и ја друго ништо не осеќам

На ni.na, Brpbrp, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Еве ме од преглед.. 32ра бебе како за 33та недела 2100кг.. машала:D
    Имаше прашања за трет скрининг, нормално ми го наплатија во ремедика како Ехо преглед а и ништо поразлично од секој преглед ...мерки, протоци, вода, постелка се е како што треба. Бебе наместено за природен пораѓај како што треба.
    Гастрогард ме спасија денес дури си викам што будала сум што порано не земав 3 дена се мачам(facepalm) За 4 недели прво ЦТГ сега дури почна реална работава да ми станува :rofl: :l:

На BeLLaDona23, Monella, Broki5 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.588
    Допаѓања:
    15.640
    Не се секирај не си труп :D,ни јас ги немав со првото почувствувано,првите болки ми беа породилните:).

На Brpbrp, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мене уште од пред 2-3 недели на моменти како да ми се затега и стврднува стомакот, баш пишав во некоја од темиве дали се брекстон или бебе се изместува, зошто брзо пушта, а јас пак не осеќам некое движење на бебе во тие моменти. Најверојатно е бебе се изместува... еве има дениви кај што немам така почувствувано.
    Немам прорачунато колку имам потрошено до сега, а само креветче+количка+транспортер ме коштаа 650 евра. Гледав тие работи да се поквалитетни, а за облека гледам што поефтино да поминам или да позајмам зошто некои работи одма се надраснуваат и според мене не вреди да се даваат многу пари особено за првите 3 месеци. Секој според своите можности, денес има навистина многу избор за секакви цени. Можеш да поминеш и со 500 и со 5000 евра, се зависи што сакаш и колку можеш да си дозволиш да потрошиш. Многу работи ќе добиеш на поклон, така да мислам дека најубаво е да се купи само неопходното што е за почеток, после ако треба се докупуваат работи ( на пример, кенгурче, релаксатор, baby gym, играчки, облека за поголемо, столче за хранење за почеток не ти требаат, може ќе добиеш поклон или ќе си купиш понатаму)

На queen007, azelea и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    За трошок повеќе потрошивме за детска соба, прозор, врата, ламинат и фарбање и цртање во соба.
    За облека и украси во соба, козметика за малата, теписонче околу 1000 евра потрошивме.
    Количка, креветче, релаксатор, многу облека, плус од внука ми подарени носени работи, коритце комплет- тоа ништо не сме купиле ние.
    Се е поклон од родителите наши и сестра ми и зет ми.
    Да не беше собичката, многу ефтино ќе поминевме.

На Monella, queen007, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    106

Уште исто стање....а на колку време незнам ни сама да одлучам...незнам што да мислам