Кога мене ме фатија со синко беа во пар и така до крај. Седев со саатот и се чудев. Еднаш на 5 минути еднаш на три. Пак на 5 па на 3. Едната појака другата послаба. До крај ми беа така, на 5 секунди, на 10 секунди...т.е. додека не изведоа итен царски
Ме интересира дали планираш бебе да спие таму од старт? Многу ми е ќеиф да си ја дотерам и јас собата, ама моментално ни служи како магацин, треба убаво да се организираме и да расфатиме ствари кои не ни требаат од таму (ај тоа секако ќе го направиме зошто планирам да нарачам плакар да ми изработат инаку немам кај да чувам облека за бебе). Ама запнале моиве и мм што ќе ти е уште сега да ја средуваш, добро освен плакарот, секако бебе ќе спиело во креветче во спална, а собата ќе сум ја користела само за да земам алишта кога ќе го пресоблекувам. И се мислам како да ги предомислам, сакам да искречам, да ја дотерам, ептен мерак ми е
Прва бременост како изгубен германец....единствено што знам е дека се баш менструални како секој момент да ќе добијам а траат од нокеска скоро цел ден освен моменти....ќе се обидам да им фатам ритам....незнам дали тррба да се спремам
Ај отиди да те ѕирнат...подобро лажен аларм отколку да закасниш. Спреми се и носи со себе што треба ако те задржат. Од почеток на болки до бокс скоро 24 часа поминаа кај мене...ако ти се на 2-3 минути оди... Битно е и бебето моментално како е, тонови, плодова вода...да не е под стрес...
Јас како тебе идентично - 174 висока, 79 кг почетна, сега сум 94 а која недела си? Јас сум 33+2... Ниту матичната ниту докторот во Ремедика ми имаат искоментирано нешто, напротив, двајцата ми викаат дека супер изгледам и фала Богу се сине ок. Уствари други луѓе ми зборат дека само стомак имам (прилично голем), и тоа напред само, дури струкот уште ми се познава - закривена линија, не ми веруваат дека сум 15кг +.. а вагата кај и да е ќе прсне
Детската ми е веднаш до дневна и кујна, со отворена врата, барем преку ден ќе преспива во креветче таму, ние сме таму нонстоп, па поблиску ми е од спална, за да можам да пратам. имам комода со дел за пресоблекување и тоа таму ќе го правам, не пресоблекувам по други соби. За спиење земавме креветче мало како лулка до мене во спална ќе стои и таму ќе спие, мала ни е спалната за сите 3ца да сме на неа. Тоа ќе послужи за да спие во него. Детската за се друго ќе биде, менување пелени, пресоблекување, дневни дремки, игрална кога ќе почне да си игра. Плакарче со нејзини работи таму ќе и стои.
Aх па супер, ние на почеток се во спална ќе правиме, освен плакарот за облека што ќе биде во детската, за преспивање преку ден во дневна ќе преспива во старо креветче како лулка, а ќе имаме и релаксатор. Не ми е блиску детската ниту до дневна ни до спална, значи во право се моите, навистина нема поента да ја средувам сега нека потпорасне малку. Мм ми вика ако ми е толку мерак да ми купел поликолор барем 1 ѕид да ишарам ај веројатно ќе ми го направи ќеифот барем за толку.
Jas si jadev i imav apetit celo vreme, otkako pocnav da pijam tothema apetitot skroz mi se namali, duri otkako ke ja ispijam ampulata posle toa ama ic ne mi se jade nisto. Sega pocnav da praktikuvam prvo da jadam, a posle ampulata da ja pijam. Jas ja primetiv ovaa razlika kaj mene vednas stom pocnav da gi pijam ovie ampuli, ama neznam moze kaj sekoj razlicno deluvaat
Poracaj si gi on line preku vitabiotics Macedonia na fb kje ti gi ispratat preku kargo i toa so besplatna dostava
Пред саат, два осетив стегнување на стомакот доле ниско - кратко беше, по некоја минута ми се повтори истото чувство и толку. Го осеќам малото кога се движи како притисок на газот (да напоменам и дека деновиве имам чувство во стомакот како тегнење, како кога тече мензис, но ништо значително). Денеска цел ден ме тера у вц по голема нужда. Дали може од тоа да ми е тоа чувство или пак се ближи денот (38недела сум)?
Денес во 16 часот бев на цтг и беше мирно. Плодова вода доволно, постелка нормална. Сега од сон ме разбудија болки. Мн кратко траат и се на различни временски интервали. Можно ли е толку брзо да почнува процесот или се бракстон?? 38+5 сум
Сепак треба да отидеш едно цтг да направиш؛ Јас не би седела мирна би полудела и следи двизење на плодот
Подолго време ја пијам веќе ама и јас ја земам како тебе одма после јадење..инаку да ме дуеше и ми се лошеше немаше шанси да јадам. Дека пијам 2 на ден, втората ми се фаќа кај 5-6 и толку после веќе вечерање нема шанси
Ама ти не де споредувај со тоа на нет не мораш да имаш големи болки...памтам @Kate Rina 93 кога пишуваше за овие болки после некокку часа отиде во болница и директно на бокс многу брзо се породи... Убаво е да видат дали си отворена
Од вчера имам страшна главоболка притисокот 110со70 апетит никаков неможам да погледнам храна а камо ли да јадам. Некое чудно чуство уфф. Пиев магнезиум витамин ц цадев веќе незнам што да пробам. Некоја со слично искуство незнам што друго смеам да се напијам.