Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    529
    Некни на контролата ми рекоа дека сум отворена 2 прсти без контракции, утре пак сум на контрола но ми рекоа ако осетам притисок на стомакот или болки веднаш да одам. Знам какви треба да бидат контракциите зошто ми е втора бременост но не осеќам ништо. Можно ли е да се отварам повеќе и повеќе без никакви болки. Бебето си клоца нормално. Инаку 38+1 сум

2. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322
    32 недела сум, веќе 2-3 дена во секретот гледам како конец бледа крв, многу малку, на бришење немам ништо, пред една недела бев на контрола се беше во ред, цервикс 31 мм, скроз затворен.... Некој вакво искуство дали е нормално?

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да не си имала вагинален преглед, или брис да ти земале? Слушни се со твојот доктор најубаво.

4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Бев на преглед, јас 32+2,а бебе 33+3 со 2180гр. И викам на докторката ништо не ве разбирам со неделиве, дали ова значи ми се крати терминот. Ми рече не, најбитна е постелката и плодова вода, не се водиме по неделите, би сакала што повеќе да те оставам да си го носиш. За 2 недели почнувам со цтг. Се надевам ќе издржиме да поседи бебево колку што треба да си порасне.

На firequeenn, K7M10J, BeLLaDona23 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Штом до тука си издржала ќе издржиш до крај сигурно битно бебе е супер:inlove:

На K.Mari4ka, Alishan30 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Болка во препони, што може да значи, не сум имала до сега 37+4, кога легнав ме фати, еве не можам ни да се свртам во кревет, едвај станав од кревет,пијам 3 кесички магнезиум.

7. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Ова не се само болки, буквално сум вкочанета цела ноќ, едвај мрдам, му се случило вака на некој? Денес имам контрола кај матичната попладне не знам дали да чекам, не треба да добијам контракции, може ли ова да е знак дека почнува процесот. Болка од препони цели нозе ме вртат.

8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.371
    Допаѓања:
    171.413
    не се болки за пораѓање
    најверојатно лошо е поставено бебето притиска некој нерв

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Вака бев скоро еден месец. Нит да одиш, нит да седнеш, нит во кревет да се свртиш. Веројатно бебе беше во лоша позиција. Сега намали.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Сонувате ли и вие кошмари или само ја сум оптеретена со се и сешто ко идиот(facepalm)?
    Периодов ептен ми беше стресен и со работа и фамилијарно..мајка ми само ме кара дека не смеам да се нервирам:fubar:
    Дури и дома со мм ќе се испокараме за глупост ама се тоа што сум напната.
    Секоја вечер сонувам дека крварам, дека нешто лошо се случило(facepalm) Бременоста ме напрај најголем падавичар. Сите викаат најубав период мене па некако се ми е стресно...:@

На Krofna* и Hope 28 им се допаѓа ова.
  11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И мене ми се случуваше исто дури некогаш и викав и зборував во сон среќа траеше само недела дена, после тоа спиев како заклана,а сега од што ми е пре пре премногу топло не можам ни да спијам асално ништо живо не ме лади. Периоди се во прашање мора малце и стресно да биде :lol:

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Јас пред втор скрининг сонував глупости, кошмари, дека ми кажале дека бебе не било во ред, па се будев и не можев да заспијам. Сигурно нормално е, секоја бремена жена си има стравови и колку и да не ги покажува, остануваат во потсвест. Читаме се и сешто, плус целата ситуација со пандемијата, што не се гледаме многу со луѓе, што сме затворени, си влијае на психа.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Јас бремена не се сонувам, ниту бебе дека имам ни ништо.
    Но затоа сонувам одмор, на море, нонстоп се губам во сон, па одам по патишта, по скали, се нешто барам во сон.
    Гледам големи бранови, многу вода.:lol:глупости сонувам, само ништо поврзано со бременоста

На Ava.84, Happyinlove, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас неможам да дишам денес. Не сонувам ама неможам воздух да земам. Никако неможам да се наместам
    ,ни да седам ни да лежам. Дали се качило бебе горе незнам:sweat:
    А и анемијава ме докрајчува ерор енегрија.
    Хеферолот го поврајќам никако не ми го прима органимов. Тотхема ке сменам. Но незнам дали е за анемија тотхемата:^)? За железото ми ја даваа ама тогаш само послабо ми бепе железото хемоглобинот не беше вака низок.

Стрии 5 на број што ми излегоа во првата бременост неколку дена пред порашај гледам сега се шират. И од бели лила боја се. А се мачкам но тоа е. На ова тегнење од бебево добро е и што и само толку е. Ме растура:punch:

На Monella, Alishan30, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Јас пијам втор месец веќе тотхема за хемоглобинот по 2 на ден...хеферол воопшто не ми одговараа

16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Дојдов и јас тука! Со лесно девојки да си издржиме и истераме живи здрави сите до крај :hug:

Гледам тема ви е спиење. Мака мачам навечер стомакот ми се дуе пута два станува. Како да превртувам буре од една на друга страна. Сонувам кратко ама слатко не стресни сонови и лесен ми е сонот полусвесна сум. Ама додека да стаса моментот цела ноќ сум се боксирала со перницата. Квалитетен одмор макс 3 саати.

@Milkiway
    два пати сонував крв. Првата бременост ама се сонив скрос заклана доле кошмар се разбудив со завивање како рането животно :x
    Оваа бременост нешто слично пред да почнам со крварењето. Сонив на долен веш крв ама и сама се тешев во сон не е страшно ќе се износи до крај.

Само позитивна мисла. Оваа бременост го сонив и синко пред да знам дека носам машко го држев во раце му го кажав името.
    Исто така сонував дека дојам. Малото си цицкаше и ме гледаше со очињата странично. Прва бременост не ни знам какво е тоа чуство/сензација а сепак изгледаше многу реално дури и топлина на гради осетив.

На Monella, K.Mari4ka, Lovebug01 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    Не знам за вас ама јас деновиве ништо не можам да јадам. Од времево ми е прежешко е едноставно ништо не ми се јаде. По цел ден на млеко и на овошје сум.Ова се деси откако пред некој ден јадев потешка храна и ми се слоши па повратив. Втор пат во овие 7 месеци повратив.Една од среќниците сум, знам. :)
    Притисок меревме вчера ми е 120 со 70. Мислам таман е.
    За спиење прво ми треба пола саат да заспијам дури да најдам положба, па како да ја наместам перницата кај стомакот, па ми се оди во вц, па ќе станам и одново истото, комедии сум пред спиење.
    А не сонувам ништо во последно време.

На Lovebug01 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Добро ни дојде :hug:
    Исто и ја го сонувам и како бебе но и детенце веќе порасното...читав дека многу трудни си ги сонувале бебињата :D

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Ќе додадам само пред да останам трудна истиот месец маж ми нешто се разборе во сон викаше "оп опа" ме изнасмеа. Обично не раскажува сонови мажи не се ни замараат. Ама од што ми беше смешен го прашав. Вика син ми го играв во сон детуле мало беше. Хахаха баачка Клеопатра не ми е рамна како си ги спојувам настаниве. :wasntme:

На Lovebug01, Alishan30, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Јас оти не си го сонувам бебето па и како дете, нормално ли е?:D

На Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.