Немора да чекаш 40 ден.Јас првиот ден сама излегов мидер да купам На три недели бев на гости кај мајками.Патував три часа без прекин.
Od arno ne lezime @volsebna . A i ne od sto mozeme.Covek se moze ako nesto saka. Da ne dade Gospod na nikogo problematicna bremenost.No koga ke podrazmisli covek,toa i ne e tolku loso,samo na site da ni se napolnat racete neli?
Женска , среќа твоја што не ти рекле да лемиш, уживкај,шеткај.Верувај дека ако ти речат дека мора да лежиш поради некоја причина, сакал, несакал, се навикнуваш, за доброто на бебчето ќе лежиш и ќе се молиш само се да биде во ред.Мотивот за лежење е голем, па затоа не ни размислуваме така на лежењето.Мене и откако ми рече др.дека може по малку да шеткам низ дома, јас пак со страв станувам и секој миг го користам да лежам.8 Месеци лежев ,па сега за уште еден не е страшно
И јас така, од кафич во кафана, ама верувај првите денови се што ќе сакаш е да го купиш секој момент од денот за да дремнеш, да се освежиш, и понајмалку ќе ти биде до излегување. А кога ќе се опоравиш, можеш да излезеш со децата, па и не мора да чекаш 40 дена за да ги прошеташ накратко до надвор на убав сончев ден. Бебето на 25 дена, само што стопли малце, одма го извадив во парк на кратка прошетка...
Galapce, па ти толку издржа па сега за уште малку ќе издржиш. Ајде само се добро да биде со бебушите и со нас, па после ќе шетамееее ехееееее нема да не остават вода да се напиеме и ја викам ајде уште другата недела да ја истерам па ко ќе влезам во 9 веќе ќе се тресам како ќе се пораѓам, ама како сите така и јас. Мотивот е многууууууууууууууу голем
To vo devetti jas vo osmi. Ma nisto ne e ova za izdrzuvanje,ne smeam da se zalam,kolku polosi raboti ima.Samo ponekogas samata okolina te pritiska nadole od sto gledam de bebcinja,de zenicki koi placat od sto gi snaslo nesto neubavo.Pa kriticni slucaevi...se ke pomine,samo da dade Gospod polni race na site.
Bogami i jas velam od drugata nedela da vlezam vo 9 ke bide podrugo, haah ama posle drugo ke se mislam i plasam i toa taka e kaj site izgleda....ama kako site taka i nie gospod e so nas morame hrabro , samo daj boze @galapce ubavi raboti okolu nas da se slucuvaat, site da se raduvaat....ke izdrzis i ti, mora da bideme silni
Mesinja si imam maka...cela nok ne sum spiena od bolki.Duri neznam kako da gi opisam.Aj toa sto me boli od pocetok na bremenost na levata strana,veke vi se imam pozaleno. Koga odam vo wc,bilo po mala bilo po golema guzva imam bolki kako grcevi. Bebus koga pretka(a vcera moze ne pola den ama tuka nekade,mrdksase.Toa normalno li e tolku da mrda?)togas uzivam ama imam i nekoi bolki koi mi se cudni.Moze senormalni ama koga covek ne znae.. Nemozam da lezam ni na ednata ni na drugata strana.Odma cuvrltvuvam udari kako da se od bebus,i mi e strav da ne mu e tesno. Me faka paranoja a? Od tie bolki cela nok ne spiev i sonuvav predvremeno poraganje.. Denes cel den cuvstvuvam kako krkorenje na crevata.. Denes ja napolniv 31va nedela. Doktorot mi e na odmor i denes nema drug za da me gleda za da mi kaze dali e bebceto kako so treba.. Uspat...sreken praznik na site..
Sekoj so svoi maki, jas deka bev mn bolna i od so kaslav ne go osekjav bebus i vo 23h bev na GAK so mali bolki i zgrcen stomakot, no imav utedno ctg. Cim mrda ne se sekjiraj... Mene inace se navecer me fakjaat nekoi grcevi i imame tus kabina i go naterav maz mi stolce visoko da mi kupi zatoa sto od bockanje nemozam ispraveno da stojam, si sedam sega i si se banjam. A gasovi imas? Mene taka koga mnogu me bocka, ako lezam desno i ako se svrtam levo me fakja nekoja bolka i grcevi vo stomakot i imam i gasovi :/
Epa togas imas mnogu nemirno bebence sekoe negovo vrtenje, klocanje predizvikuva bolka... Tesno nema sansi da mu e, ne se sekjiraj. Jas se cudam ima majki na stomak sto spijat cela bremenost... Koga mi kaza edna licno, jas spiev cela bremenost ns stomak i jas takva STO, PA KAKO? Kje go smackam bebeto taka i samo mi rece, e da be pa toa vo vodicka e, ima mesto vnatre mnogu :/ Seuste ne mi se veruva ama aj
Нема ли дежурен доктор на оделение?Мора да има.Болките се како менструални грчеви или не?Нонстоп ги имаш или во интервали?
Edniot e na odmor,pa ima samo navecer,ama vikendov nema ni togas.Neznam da gi opisam dali se kako menstrualni.Cat pat i takvi se.Vcera gi imav zacesteno,denes fala bogu poretko,i odma se prepotuvam.Mozebi od strav,panika.Si mislam da ne e od sto mi pritiska na organi a jas 90% lezam,i toa se na grb.
Јас деновиве имав баш слични болки, значи и мене повеќе од половина ден ми е активно бебето, некогаш зависи кај ќе ме клоцне, или потисне ме боли баш болка на мрдањето.Инаку имав и кратки грчеви во стомак,ама поминуваа.Кога и да легнам на страна мртка мртка брзи удари во место, ама јас мислам дека е нормално и нема шанси да го потискаме, заштитено е
@galapce нормално е веќе да ги имаш првите лажни контракции во тој период. Моите дури беа остри, како некој со нож да ме прободува, да знаеш како сум се препотила и испаничила. Тогаш по препорака ми рекоа да се напијам Спазмекс, а може и бедоксин. Се надевам утре ќе бидеш посмирена откако ќе те ѕирнат на цтг. Во врска со одењето по нужда, нормална е таа болка, бепчо притиска и на бешика и на црева. Знам дека е премногу непријатна.
Mnogu ti blagodaram..bas taka se cuvstvuvav. Pu pu malku sum poarna,ama ne sakam spazmes,ke izdrzam.Samo drugo e koga e covek upaten. Ctg?Ne mi pravatseuste ctg.Treba?
Рано е ,освен ако не добиеш болки порано.Од 36 та обично почнуваат со цтг еве нека биде и 35 та.Бар кај над во болница е така.