И ја стално сакам да прашам околу тоа Како се приметува дека цури, како се осеќа...и нели на преглед ќе ти рече се ОК и се забораваш. На нет поарно да не читаш свашта ќе ти излезе... викам чим не кажале значи не е можно без индикација туку така сигурно си гледаат они
И јас така си мислам...плус може треба болки некакви да имаш, контракција,напон за да прсне..така си замислувам, еве нека кажат поискусни
@Hope 28 како си? Беше ли на лекар? Те нема деновиве да пишеш, секое отварање мислам ќе те прочитам во ‘Се породив’
Deneska se razdviziv povise i ne osetiv bas deka mi e nesto. Ama u posledno vreme leviot jajnik kako da me boli i nozete mi se zdrveni celi posebno koga ke stanam nasabajle.nie sme 33+1
Кај мене цела недела се топеше, на денот кога отидов на пораѓај имаше сменето боја во крем-кафеавко или розево нешто така Јас го слушнав и тоа во 9ти месец. И не ни знам што беше Очекував да се породам и мислев водењакот дека е,ама не се слуша тој кога тече
Jas sum 35 nedela isto taka imam zolt iscedok ama mn gust i ponekogas svetlo rozova krv pa ne znam sto da pravam bev pred edna nedela vo bolnica mi rekoa deka ne e niso strasno no sepak toa prpdolziva,da ne e znak deka vo skoro ke se porodam ( mi e strav malce )
А болка во препон и срамна коска нормално е? Мускулна така малце посилна при движење. Пијам магнезиум
И кај мене е исто. И со магнезиум и без него, болките се исти Посебно кога одам до вц, натежнува и боли во препони и срамна коска
До сега не ми се јавиле. Болки во кичма имам и еве сега ново препон и срамна коска И стомаков ми е нерамнини. Газе вади раче ноџе и така некое време штрчи. Треба време да се врати во нормала. И камен тврд ми станува
Тоа е нормално ич не се секирај, со прва бременост не можев ни да одам од болки, сега не ме боли не знам зошто, ама кратки во јајници ме фаќаат.
Мене знаат да ме фатат..ама спиеме со отворен прозор и знам да се откријам и практично по гаќи спијам. Мислам дека ми е од тоа не знам веќе
Магнезиум до која недела пиете. Мојот доктор ништо ми нема кажано до која недела една другарка сега вели до 36 се пиел. Јас од денес 37 сум.Ем второ дете ем позбунета здравје како да не сум раѓала. А болки на моменти имам мускулни на моменти менструални не како коњ да сум јавала туку како слон.
Немам така менструални болки, барем досега не забележав. Пред некој ден мислев дека се менструални, потоа излезе дека за во вц ме здоболел стомак, бидејќи мака мачам со опстипација
Мене ми се јавуваат и тоа се во ниедно време навечер и ќе ме држат пола саат до 40 минути и толку ќе ме пушти магнезиум пијам еднаш на ден од сабајле ама веќе ни тој не помага али менструалните се трпат али али кога дете се потпира и стиска на бешика е тогаш како патка некоја движам се мразам себеси од таква болка