Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ја готово викам почна процес за пораѓај(facepalm) само се паничам се изморив:rofl:

На Alishan30, Brpbrp и K7M10J им се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Хахаахаха мене од тоа ме фаќа страв дека премногу болни менструации имав и веќе толерантна сум на одреден степен на болка викам ова 100% ќе биде ајде качувај се на бокс еве го детето:rofl: само пред да се случи тоа мора некој стрес на мажето да му се направи прво да се знае дека дете доаѓа:D:D

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Хаха мислиш можно е ?
    Пошто и ја сум со многу јаки менс. Болки..мада страв ми е дека е рано уште чекам да влезам 9ти после веќе ама не се замарам:?:

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Се надевам дека е така :D само паничар да не бидеш и да не викаш како што има некои што урлаат и се дерат без осет:D

5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Менструални конкретно не. Ама навечер имам многу чудни болки на средина како печење жежење над срамна коска. Се будев синоќа на три саати за да мочам само од мака не ни нешто количински и продолжував. Препони колкови странични мускули ребра другото се по дефиниција се помирив со фактот дека сум првата боксирачка вреќа на син ми. Само ова вриење навечер ме плаши бидејќи до сега еднаш се беше случило со крв утрото. А оваа недела два пати ама не со некој изразен исцедок. Како многу циркулација да е во прашање се шират ли крвни садови влече ли матката или контракции се незнам. Докторката не вели ништо за ова.

На eli.karameli и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Не ја со лекари сум послушна ептен. Како ми каже така :rofl:
    Добро а кога се спуштат надоле бебињава? Осеќам доле тежина си мислам дека ќе ми испадне:rofl:

7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    И јас бев со јаки менструални болки:Dкетонали обавезно ме боцкаа. И ви се придружувам во групава, страв ми е вистинските да не не ги почувствувам кога ќе дојде денот Д8)

На eli.karameli, Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мислам дека последна недела им е 37ма за да се наместат иако некои доктори и во 36та кажуваат дали ќе се пораѓаш природно или не:D

На Milkiway и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @Milkiway нема да сетиш и видиш, ама стомакот ќе биде доле. Сега пробај да ставиш дланка измеѓу гради и мев, нема простор. Како ќе оди надоле, се повеќе дланки ќе собира :)

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Сега како да ми собира 1 дланка..можно ли е?
    Ама ја сум со мали гради :rofl:

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  11. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Да ве утешам за болните менструации, откако се породив со синко не ми беа така болни. Се трпеа и без лекарства.

На MinnaAnne, Brpbrp, PurpleMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не верувам :)

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Леле дај боже, болки имав до онесвестување, кривејќи и подгрбавена си заминував од работа првиот ден.
    Секогаш сакав за викенд да добивам, зошто пребледував од болки и нејќев да ме гледаат таква.
    Ако се смени после пораѓај, те частам што сакаш;)

На Brpbrp, Milkiway и K7M10J им се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Исто и јас од работа во 8ми септ на инфузии... дај боже да се смири

На Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.
  15. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Не си единствена со овакво искуство. Ова сум го чула од многу жени. И јас се надевам на истото. :)

На Brpbrp, Alishan30, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Да ви кажам за болна менструација, точно е дека после пораѓај се препораѓате и вие (барем кај мене беше така)
    Јас скоро секој циклус бев на хитна, веќе апчиња не ми делуваа, ми ставаа инфузии, инекции, ме има земено амбуланта од работа, од сред пат еднаш (facepalm) си тргнав од работа дека не можам да стојам на нозе, по пат возејќи ми се стемни сѐ, почнав да повраќам, осетив дека ќе се онесвестам и немаше да биде прв пат па се јавив на хитна.
    Ми имаа кажано и во мк и овде во ит дека кога ќе родам ситуацијата ќе се промени, така и биде :!:
    Одкако го родив син ми не осеќав кога добивав, се надевам сега нема да се вратам на старо ]:)

Инаку болки и јас имам доле, како ептен ниско да се напика бебла, мислиш во секој момент ќе излезе.
    Денес пак бев за да контролираме протоци, ми правеа и цтг, се е во ред, следен преглед наредна недела.

Да ви кажам денес додека ми правеа цтг имаше жена за пораѓај, сестрата рече дека е отворена 6см и кај и да е ќе почне процесот, сигурно ја имаа оставено да се движи малку, јас бев во една просторија близу и се беше штама, леле кога почна да офка, стенка па и да повраќа мислам душата си ја вадеше.
    Баш тогаш и јас си помислив каква би била јас да треба да раѓам природно?
    Со оглед на тоа дека имав болна менструација сигурно ќе бидам потиха, само си се тешам дека царски па се правам храбра, демек нема да офкам :D

На PurpleMind, Ava.84, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  17. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Таа како мене, и јас повраќав па викав после. Таков глас не сум извадила ни пред ни после, не звучев на себе :$

На Monella, Brpbrp и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Потпишувам.
    Инекции,чепови и таблети ми беа секојдневие додека траеше циклусот, тоа болки до онесвестување..
    После пораѓај ме поштеди година дена, кога почнав да добивам не ни осеќав :)
    Никакви таблети не пиев бидејќи болката беше намалена за сигурно 90%.

На PurpleMind, K7M10J, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    И јас можно е да повраќам, од страв и паники и болки повраќам обично.
    Јас пак на царски би ме фатило паника, секој инструмент знам за што е и како е, и оти знам што би ме чекало, си се надевам на природно, оти тогаш и да стискам чаршави, или да викам и да пцујам и да урлам, тоа е.
    Вака ем не осеќаш ем ќе им ги анализирам лицевите експресии, погледите, веѓи дали дигаат, анестезиологот ќе го пукнам прашувајќи го за сатурација, пулс и кислород.
    Аууу лош пациент сум јас:rofl:
    За таа епидуралната пак, 300 мисли си помислив.
    Посакувам да сум над 6 прсти отворена, и да ми речат дека неможе и да не ја барам, оти повеќе ми е страв да не си го за**ам рбетот и да престани да делува и пак да си ги кркам болките:D

На Sofi.ja, Monella, Fatalnata и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    Дај боже да си природно и се да мине како што треба. Ако си мед. Лице можам да замислам дека се ќе разбираш и стручно што разговараат на царски со спинална. Јас ќе сум царски пак, дека прворо така 35+5 сум и денес имам менструални болки, де ќе поминат де ќе дојдат со различен интензитет, чекам уште малку ако не се смират од магнезиум одам на преглед и цтг.