Трето тромесечие од бременост

Discussion in 'Бременост' started by chache87, Sep 19, 2014.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се чув со забаров и ми вика не би да те примам да те ставам во ризик. Освен да те ѕирнам ако имаш болки...а јас немам моментално болки никакви(facepalm)
    Он вика најдобро после пораѓај да правиме освен во итни случаи. Ќе почекам ако пак ме здоболи ќе отидам бар да ме види за правење кузнај дали ќе ми орави нешто сега.

Lovebug01 likes this.
  2. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

јас сум 38+4 и уште пијам магнезиум, не ми кажа доктор да прекинам, читам повеќето сте прекинале до 37ма недела.

3. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Женски од 28+ недели едно прашање
    Каде ги чувствувате бебушките овој период? Вчера бев на преглед и со главчето е надоле свртено, а овие 2-3 дена кога мрда осеќам само околу папокот и поинтензивни удари баш на бешика (на секое трчам за во вц од што ме мава таму)...Нели треба низ цел стомак да се осеќа, или си се филмам? Си викам нозете ако и се горе нели треба и погоре на стомакот да осеќам? :^)

Last edited: Aug 26, 2020
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Тука околу папок мава,доле во бешика и цел стомак го тегне и тресе и изместува и пола секунда ми стои испкнат,изместен смешен.
    Ни оваа бременост не ме мавало бебе во ребра. Има некои таму шибаат.
    Зависи како е поставено.
    Деснава страна е пострашна од папоков. Кој знае колку се превртуваат. Барем ова кај мене.

Alishan30 and Lovebug01 like this.
  5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Да имам приметено кога лежам некогаш едната страна на стомаков ми е поиспакната и потврда, ама па во тој момент освен стврднување и затегање на мускулот на тоа место, не чувствувам движење на бебе или удари...може си се протегнува така. А бешиката растур ја прави :D Вчера изглеа икаше, мм стави рака и се исплаши кога му реков дека изглеа ика, пошо како пулсирање беше ниско доле, кај што знам дека му е главата. Како може да ика ми вели, кога не голта воздух, да не не е нешто во ред. Хахах. Во ребра еднаш само имам осетено удар. :muscle:

Happyinlove and Alishan30 like this.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Исти сме јас и ти:lol: во ребра дали еднаш сум осетила.
    Баш од твојот период досега каде сум јас, се вакви движењата, само понатаму ќе бидат посилни ударите.
    За чести, не се многу кај мене, но посилни се:muscle:

Lovebug01 likes this.
  7. Ninna1

Ninna1 Активен член

Mamicki znae nekoj kolku e posledniot skrining vo remedika i sistina?

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Нежни момиња си носиме за тоа :D:inlove:

@Ninna1 2500 e ремедика, и систина мислам отприлика таа цена е.

Ninna1 and Alishan30 like this.
  9. Mareea

Mareea Истакнат член

Мислам 2500 дека е во ремедика, ја кај матичната го праев овој а претходните во Ремедика.

Ninna1 likes this.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

И кај мене десно од папокот обично се истега нозете му се тоа а личи како цела глава да има, а црла бременост со глава надоле е и на крај сватив дека се што ми шета околу пупак му се нозете а доле кај колкови/препони рацете али во секој случај знае повеќе пати и болка да осетам од тегнење :D

Alishan30 and Lovebug01 like this.
  11. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Kako go razlikuvas ikanjeto.....jas 24 nedela imam vidlivi udari sto go podiga stomakot ama neznam kako da go razlikuvam ikanjeto....

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Икањето е како пулсирање. Кога ти мерат притисок и кога осеќаш како ти пулсира на тоа место кога ќе ти се стегне раката :) истото се случува и со стомакот само што после 34 недела е по видливо и повеќе се осеќа

Lovebug01, Alishan30 and Juni1985 like this.
  13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Девојчиња понежни...Мојот батко од пред 2 дена така почна во ребра да ме удира дури пред некој ден викнав од болка. Ептен си добивам удари :D:punch:

14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Гледам погоре правите муабет за забите.
    Јас немам расипани, ама затоа непцата ми крварат ептен. Знам дека е нормално тоа во бременост ама ептен нервира. После миење заби од што ми крвареле непца цела вилица како да ми пулсира. Почнав и гаргара со листерин за побрзо да смири тоа пулсирање.
    Инаку околу икањето кај мене вчера икаше 4 пати во текот на денот. И мене страв ме фати се јавив кај докторката дури:DРече дека ништо не може да се направи тука за да не ика а и безбедно било ништо опасно.

Lovebug01, wannababy and Milkiway like this.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

И мене ми крвавеа едно време ако трае долго земи си од тие пастите што се баш за тоа наменети може ќе ти помогнат. Мене ми крвавеа 5-6дена...
    А за икањето @Lovebug01 имам прочитано дека кога ние јадеме или пиеме бебињата отварале уста валда потсвесно и тогаш се напивале од водата и затоа икале. Втора варијанта што прочитав е дека вежбаат дишење отвараат уста и исто пивнуваат вода па затоа икаат...
    На гугл се ќе прочиташ :D колку е медицински докажано не знам

Alishan30, Lovebug01 and firequeenn like this.
  16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

@firequeenn од астера марката за пасти породонтакс мислам се вика. Црна е пастата со активен јаглен. И ич не е вкусна дури и кисела. Ама затоа после миење има антибактериско/антисептично дејство и ти ги собира непцата како кинеско јаболко да си јадела. Нема шанси да крварат и после едно миење. Ептен сум задоволна.

Lovebug01 and firequeenn like this.
  17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Јас користам Лакалут екстра сензитив по препорака на стоматолог(мм) и помалце ми крварат од неа, сега на вкус не е баш добра солена е некако ама битно да врши работата.
    А што убава ми беше претходната со мирис на нане.:D
    Овошје кога јадам си го сецкам на помали парченца во тајнир и така го јадам, не загризувам оти одма ми прокрваруваат. Јаболко тврдо или праска да загризам и масакар се дешава^_^

Izzy_0504 and Tsukinory like this.
  18. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Pa ja cesto taka osekam mislam deka toa gi osekam bebinjata....sega koe e ikanje nemozam da napravam razlika.

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Уште е рано за да го осеќаш икањето сигурно само си мрдкаат. Јас сум 33 па до сега 1 или 2 сум осетила пулсирање како икање и пак не сум 100% сигурна дека е тоа

20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Оваа бременост еве немам почуствувано икање,а првата само икаше. А богами и сега често ика:)

Alishan30 and Milkiway like this.