Сигурно не би те оставиле да ти пукне орган и беља да направат ако не се сигурни така да не се секирај
Не се секирај, нека не те плашат приказни. Всушност важно е и каде си читала. Во странство многу повеќе се нафаќаат на ваква ситуација, дури и со помала разлика меѓу деца и најчесто е позитивен исходот. Дури и муабетот тука за пукање матка многу страшен го прават. Ако има сомнеж дека почнала да пука секогаш опција е царски рез, секако нема да дозволат да се случи нешто лошо
Vcera dobiv mn golemu bolki i otidov na bolnica utrovo i mi kaza deka se e vo red so bebeto, toa e 3 kg i 100 grama, 37plus3 sme ama mi kazaa deka plodivata voda e na granicata i mi zakazaa pregled vo petok i mi rekoa deka e mozno i da interveniraat vo petok, dali nekoj se soocil so ovoj problem
Девојки Какви болки ве фаќаат периодов ја сум 35та Синоќа ме фати доле на јајници и буквално како цела вагина да ме болеше. За кичма да не зборам ептен имав болки. Ќе се смиреше па после некое време пак и така неколку пати. Сабајлево не ме боли ништо веќе. Дали се ова лажни контракции или? Уште одозгора мм ме паничи цел ден да сме оделе на лекар а ја во четврток сум на контрола и ич не ми се оди пред тоа се мислам нормално е...
Лажни се мене и по 40 минути ме држеа болки такви и ме пуштаа наредниот ден ништо после два три дена не можев ни да одам што ме болеше напред кај бешиката и цревата ми се пореметиа нешто земав пробиотик и сега се опраив
Исто едвај се движев до тоалет од што некако ми натежнуваше бешика стомак... ама баш добро знае да ме наболи си викам ќе препознаам ли вистинкси
Ја некако како што немам репер за болка овие вчера болеа ама ни пола од тоа што болеле менструалните и викам да не не осетам и си правев филм на исти интервали дека се дека ете на 5мин ги имам Мм и он почна со паники да ме носел на итно ...а знам дека не е ништо викам каков лекар во 3 сабајле...комедии
Богами кога ќе ми рече јави се кај докторката или да одиме на итно во ниедно време нерви ми се кинат поише паничи тоа дефинитивно
@Milkiway како што имам читано тие вистинските контракции болат и напред кај стомакот и назад кај рбетот во исто време. Како некој ремен околу стомак и да, во ист интервал. Штом денеска немаш болки значи лажни биле.Ете четврток си на доктор па ќе видите до кај сте. Со лесно до тогаш! Јас вчера бев на преглед првпат кај докторката што ќе ме пораѓа и рече за д- димерите пауза 1 недела па пак да нарпавиме контрола ако треба да се продолжат. Засега се симнати под границата да се надеваме дека така ќе останат. Киселини цел ден ме мачат,вода ќе се напијам бетар почнуваат. Веќе ништо не помага.
Девојки кога ви се свртеа бебчињата? Јас сум 31 недела карлично е.имам надеж дека ке се сврти ама незнам веќе... Има ли кај некоја од вас што се свртело покасно?
Zenski dali e normalno da imam kafeav iscedok od dole??? Vcera bev na pregled mi napravija i vaginalen pregled so raka. Doma koga dojdov imav malo krvarenje nekolku casa i osekjav menstrualni bolki. Posle toa mi pomina. Denes gledam imam kafeav iscedok koga odam vo wc. Nekoj ima slicno iskustvo so ova?? Inace 39 nedela sum i drugi bolki nemam.
Како сте девојчики ? Јас останав без ребра мислам. Така мава со ноџе не знам што да направам ниту да седам ниту да стојам Мислам дека од вчера до денес ептен како да доби на сила бебо, си викам што ќе правам уште цел месец. На моменти осеќам ептен јаки болки дури си викам дали е нормално. Па го терам мм да му збори и тогаш само се смирува како да се срами од него Се гледам како стомаков да ми е надоле не знам дали е нормално дали е рано или така треба...од една страна страв ме фаќа за пораѓај, а од друга страна едвај чекам затоа што Не можам веќе од другата недела влегувам во 9ти
Чуството како некој да ти копа по ребрата особено на таа страна кога ќе легнеш мислиш дека цела рака ќе искочи. Кај тебе барем од мажот ти се срами, а кај мене уште толку сила добива и тоа како предчуство да има знае кога доаѓа од работа и почнува да шутира,а тек па кога ќе го погали толку ќотекот ми го удира мачна душа сум. Кажувајте за отоциве по стапалава чаре ова не се трпи кај се стопли сега баш на крај што убаво свежо си беше единствено што се тешам е дека немам мрднато со килажа месец дена
Да баш копање и во ребра и доле во јајници како да ми копа За отоци не знам држи нозе на повисоко. Мене ептееен малце ми отекуваат ама пешачам навечер и кога ќе дојдам ги нема. Ако можеш пробај вечер врти круг. Ја си мислев како на некои ќе ми подотече устата ќе ми биде полна убава ама ништо
Мене се нешто ме боли. Нервите веќе ми играат, не издржувам ептен ми е мака. Не е моево многу активно преку ден ама чим легнам да спијам почнува журка тогаш лупа мава и многу непријатно е. На страна ме болат бутовите веќе од лежење, на грб не можам да дишам. Ми се пие многу вода, а чим се напијам почнува да ика Градите ме болат ептен. Се распаѓам За отоци држи нозе во поладна вода и кревај ги на перница.
Секоја вечер вртам круг движам намерно не се оставам и си викам ајде нека искочи болки да фатам ама некако не сака инат ми тера... ладна вода ставам камен да е ни 5 минути не проаѓаат мислам дека легенот ќе почне да врие овие два три дена страшна сум колку ми е топло и се потам солено ич ама ич не јадам ќе направам една лабалаторија баш да видам. А за лежење на грб колку ми фали вчера легнав одма снемав воздух во секунда па и дека како слон додека станам ќе се задавам дефинитивно од 37 почнуваат маките
Браво што пешачиш, јас сум како полжав, едвај нозе кревам во када да влезам, толку сум тромава, а не да шетам негде, незамисливо