Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сигурно не би те оставиле да ти пукне орган и беља да направат ако не се сигурни така да не се секирај

На eli.karameli и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не се секирај, нека не те плашат приказни. Всушност важно е и каде си читала. Во странство многу повеќе се нафаќаат на ваква ситуација, дури и со помала разлика меѓу деца и најчесто е позитивен исходот. Дури и муабетот тука за пукање матка многу страшен го прават. Ако има сомнеж дека почнала да пука секогаш опција е царски рез, секако нема да дозволат да се случи нешто лошо :)

На eli.karameli и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. Anna7575

Anna7575 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    14
    Vcera dobiv mn golemu bolki i otidov na bolnica utrovo i mi kaza deka se e vo red so bebeto, toa e 3 kg i 100 grama, 37plus3 sme ama mi kazaa deka plodivata voda e na granicata i mi zakazaa pregled vo petok i mi rekoa deka e mozno i da interveniraat vo petok, dali nekoj se soocil so ovoj problem

4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Девојки
    Какви болки ве фаќаат периодов ја сум 35та
    Синоќа ме фати доле на јајници и буквално како цела вагина да ме болеше.
    За кичма да не зборам ептен имав болки.
    Ќе се смиреше па после некое време пак и така неколку пати. Сабајлево не ме боли ништо веќе.
    Дали се ова лажни контракции или?
    Уште одозгора мм ме паничи цел ден да сме оделе на лекар а ја во четврток сум на контрола и ич не ми се оди пред тоа се мислам нормално е...

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Лажни се мене и по 40 минути ме држеа болки такви и ме пуштаа наредниот ден ништо после два три дена не можев ни да одам што ме болеше напред кај бешиката и цревата ми се пореметиа нешто земав пробиотик и сега се опраив

На Camille84 и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Исто едвај се движев до тоалет од што некако ми натежнуваше бешика стомак... ама баш добро знае да ме наболи си викам ќе препознаам ли вистинкси

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ќе препознаеш на исти интервал ќе ти бидат нема да те фатат така и да не те пуштат воопшто :D

На Mantub и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ја некако како што немам репер за болка овие вчера болеа ама ни пола од тоа што болеле менструалните и викам да не не осетам :D и си правев филм на исти интервали дека се дека ете на 5мин ги имам (facepalm)
    Мм и он почна со паники да ме носел на итно ...а знам дека не е ништо викам каков лекар во 3 сабајле...комедии

На Alishan30, firequeenn и Brpbrp им се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Епа тогаш фаќаат во ниедно време и лажни и вистински :D али мажи како мажи по паничари од жени се :D

10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Богами кога ќе ми рече јави се кај докторката или да одиме на итно во ниедно време нерви ми се кинат :rofl: поише паничи тоа дефинитивно 8-|

11. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    6.730
    @Milkiway како што имам читано тие вистинските контракции болат и напред кај стомакот и назад кај рбетот во исто време. Како некој ремен околу стомак и да, во ист интервал. Штом денеска немаш болки значи лажни биле.Ете четврток си на доктор па ќе видите до кај сте. Со лесно до тогаш! :)
    Јас вчера бев на преглед првпат кај докторката што ќе ме пораѓа и рече за д- димерите пауза 1 недела па пак да нарпавиме контрола ако треба да се продолжат. Засега се симнати под границата да се надеваме дека така ќе останат.:)
    Киселини цел ден ме мачат,вода ќе се напијам бетар почнуваат. Веќе ништо не помага.

На Tsukinory, Izzy_0504, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  12. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Девојки кога ви се свртеа бебчињата?
    Јас сум 31 недела карлично е.имам надеж дека ке се сврти ама незнам веќе... Има ли кај некоја од вас што се свртело покасно?

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мислам дека до 36-37 чекаат да се сврти после веќе нема место имаш време уште :)

На hana@@ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    24
    Zenski dali e normalno da imam kafeav iscedok od dole??? Vcera bev na pregled mi napravija i vaginalen pregled so raka. Doma koga dojdov imav malo krvarenje nekolku casa i osekjav menstrualni bolki. Posle toa mi pomina. Denes gledam imam kafeav iscedok koga odam vo wc. Nekoj ima slicno iskustvo so ova?? Inace 39 nedela sum i drugi bolki nemam.

15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Како сте девојчики ?
    Јас останав без ребра мислам. Така мава со ноџе не знам што да направам ниту да седам ниту да стојам (facepalm) Мислам дека од вчера до денес ептен како да доби на сила бебо, си викам што ќе правам уште цел месец. На моменти осеќам ептен јаки болки дури си викам дали е нормално.
    Па го терам мм да му збори и тогаш само се смирува како да се срами од него :D
    Се гледам како стомаков да ми е надоле не знам дали е нормално дали е рано или така треба...од една страна страв ме фаќа за пораѓај, а од друга страна едвај чекам затоа што Не можам веќе :?: од другата недела влегувам во 9ти

На PurpleMind, K.Mari4ka, Fatalnata и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Чуството како некој да ти копа по ребрата:rofl: особено на таа страна кога ќе легнеш мислиш дека цела рака ќе искочи. Кај тебе барем од мажот ти се срами, а кај мене уште толку сила добива и тоа како предчуство да има знае кога доаѓа од работа и почнува да шутира,а тек па кога ќе го погали толку ќотекот ми го удира мачна душа сум. Кажувајте за отоциве по стапалава чаре ова не се трпи кај се стопли сега баш на крај што убаво свежо си беше:( единствено што се тешам е дека немам мрднато со килажа месец дена :inlove::inlove:

На PurpleMind, Mareea, Baby kengurce mk и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Да баш копање и во ребра и доле во јајници како да ми копа :D
    За отоци не знам држи нозе на повисоко. Мене ептееен малце ми отекуваат ама пешачам навечер и кога ќе дојдам ги нема. Ако можеш пробај вечер врти круг.
    Ја си мислев како на некои ќе ми подотече устата ќе ми биде полна убава ама ништо (facepalm)
    :rofl:

На Brpbrp, Baby kengurce mk и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Мене се нешто ме боли. Нервите веќе ми играат, не издржувам ептен ми е мака. Не е моево многу активно преку ден ама чим легнам да спијам почнува журка:party: тогаш лупа мава и многу непријатно е. На страна ме болат бутовите веќе од лежење, на грб не можам да дишам. Ми се пие многу вода, а чим се напијам почнува да ика (facepalm)
    Градите ме болат ептен. Се распаѓам :rofl:За отоци држи нозе во поладна вода и кревај ги на перница.

На Lovebug01, Baby kengurce mk, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Секоја вечер вртам круг движам намерно не се оставам и си викам ајде нека искочи болки да фатам ама некако не сака инат ми тера... ладна вода ставам камен да е ни 5 минути не проаѓаат мислам дека легенот ќе почне да врие :D овие два три дена страшна сум колку ми е топло и се потам солено ич ама ич не јадам ќе направам една лабалаторија баш да видам. А за лежење на грб колку ми фали:( вчера легнав одма снемав воздух во секунда па и дека како слон додека станам ќе се задавам :rofl: дефинитивно од 37 почнуваат маките

На Lovebug01, Alishan30, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Браво што пешачиш, јас сум како полжав, едвај нозе кревам во када да влезам, толку сум тромава, а не да шетам негде, незамисливо:)