Мене ми се чини дека машкиве тек во брак созреваат. На почетокот имав чувство ко големо дете да гледам. Ама ваљда така мама го научила. Затоа сега веќе го имам "превоспитано" Дури свекрвата ми се има пожалено дека више не ја слушал неа, ме слушал мене. Е па баш ми падна жал за неа
Толку многу имам киселини што ме гори цело грло и желудник, бремена сум 36 недели и 6 дена. Дали е штетно да се конзумира често сода? Без нејзе не можам да заспијам ниедна вечер веќе 2 недели...
Верувај мм 100 000 пати седна со нив и има зборувано за хигиена,влагање по соби како партизани и ред други работи џабе е како на ѕид да збориш свекрвица одма почнува солзи крокодилски да лее и вика јас да си умрам најубаво. Што повеќе сакаш од тоа кога имаат висок притисок 200 кога им е качен не бараат помош не влагаат во соба, а да влезе да каже Петко,Станко,Трајко што направиле никогаш нема да го сватам тоа. Сите фамилии не се исти, ние сме 10 души од моја страна и кога ќе се собереме на јадење само можеш да се насмееш и мм многу ги цени и почитува и едвај чека да седи со нив што повеќе и он ме тера ај да одиме не ми се седи тука, а неговава се 4 луѓе и кога ќе седнеш на јадење за две секунди ти се одјадува зашто тогаш се караат и расправаат како да нема друго време ручекот е за тоа. Али затоа ќе им најдеш некоја цака како да се справиш кога и мм неможе. Јас мојата ја научив ако се караш и расправаш нема фајде ќе си вика да си умрам и ќе лее солзи, а вака ни добар ден кога нема да и кажеш не ни прашува што е работа го прашува мм зашто сум љута и ја копка, а мене нема да ме праша. Затоа има мнооогу различни типови на луѓе што треба тактички да ги средите
Да не ти е од некоја храна, мене од патлиџан ме искинаа киселини дали пржен,свеж,во манџа,томатело,запршки,црвен пипер се ова ми прави антиметилот ми помогна кога имав мака ама сега веќе не ни јадам избегавам
Читав тука на форумот за икањето на бебето после 32 дека треба да е намалено, јас сум 35+1 и секој ден го осеќам да ика некогаш и повеќе пати...рече некој ќе прашал гинеколог ама не најдов одговор на тоа.. Има ли некој разговарано со доктор на таа тема?
До 30 недела беше завртено како што треба, после тоа одлучи да се заврти карлично и еве уште е така. Пробувам со вежби да го завртам, ама засега безуспешно. Искуства?
И јас исто читав. И моето премногу ика, 30 недела сум. Веројатно икање е ова како пулсирање ниско доле. Понекогаш се случува и по 3 пати дневно. Нема врска дали сум јадена/пиена или не, си ика онака... Следна недела сум на преглед и баш ќе прашам за ова после 32 недела.
Свекрви неисцрпна тема Мојата е далеку и благодарение на нив не правевме свадба.Ама еве проголтав се Инаку ние оти сме сами многу пати сум рекла да се тука да оставам дете на 2 саати Колку пати кога дете почнуваше со градинка беше болно, а ние со мм преморени .Во тие моменти сакав некој што ќе ме одмени 2-3часа ама немав.На колку доктори не сум отишла, што не сум имала на кој да ја оставам.А колку пак сум била со дете што од сите се плаши и наместо да чујам нешто ја смирувам да не плакаА за излегувања на само со мм ма доволно излегувавме 16 години сами, си се тешам Неколку пати ни помогнаа околу чување на малата кога мм ја смени работата ,а требаше една недела плус за да ја чува малата пошто градинката бара 3 недели одмор да прави детето.Без да кажат ништо дојдоа и ја чуваа. Исто и кога ќе се селиме нив ги планирам да дојдат и за помош и за се. Не се млади ама се помлади од моите Откако не биде свадбата ,сестра ми ми вика,што толку ја титриш секако не ти чува деца.Да ама мајка ми сега нејзе и ги чува децата за мене е стара да дојде. Свекрвовци имаат 3 внуки.Ама само мојата ја виделе.Еве другите внуци од ќерка им требаа да дојдат оваа година ама заради короната не дојдоа. Па ми е жал што еве цел живот чекале ,а сега не можат да ги видат децата.Па во моето се тешат и се радуваат. Кога доаѓаат кај нас ништо не правам се они ми чистат и средуваат.Кога одиме Мк исто.Сега за зборење глупости мислам мојата е на пиедесталот, ама ја знам веќе 20 години и не се замарам.Ако тропа глупости ја зезам Така женски смирите страсти може ќе ви притребаат
Читам за свекрвите и се чудам. Јас имам разведена свекрва од мажот и. Можете да замислите колку сака да се меша во нашиот брак пошто нема свој. Ама нема врска, знаете ли колку работи има накупувано за внукот? Не сум материјалиста, ама секоја и чест колку се радува жената. За бањање ќе ми помага и за се друго, јас сама сакам, не дека сум "неспособна", ама зошто да не ги споделиме убавите моменти со други, ајде немојте да бидете толку себични. За усти имаат и тоа големи, ама не замерувајте, јас на мојава и не и замерувам толку пошто има толку лоши работи поминато во животот и ете сама е сега, па на кого да се надева во животот ако не на синот и внукот? На почетокот кога останав бремена и мене ме исплаши, ми рече не кажувај на никого до 3ти месец, да не прокрвариш, да трауми добив, секое одење во вц мислев ќе прокрварам готово. Ама нема врска шак за убаво мислела. И има и многу други работи што ми има речено, ама нема врска. Па и мајка ми исто нонстоп ми дели совети, па не и се лутам. Олабавете малце да си имате по малку стресен живот и со мажето и со свекрива.
Девојки следна недела влегувам во 8 ми месец.Денеска осекам некои бодежи доле кај стомакот,дури накај засникот некој притисок како прв ден добиено таква болка незгодна.Дали е од замор...Сте осетиле ли во овој период вакво нешто?
Dada jas od vcera gi osekam, isto kako da ke dobijam menstruacija,samo mn pobolni, bev denes na bolnica mi pravija ctg i mi rekoa deka kontrakciite ne bile na tocno vreme i me pustija doma , mi rekoa koga ke dobijam na 4 min kontakcii togas da dojdam, ali bolkite ne se podnasat, inace sum 38 nedela
Dada taka mi kazaa uste malku da sum se otvorila, cel den im vikam da ostanam deka ne se podnesuvat, tie ne najdobro e doma
Ја избегавам секоја храна што ми прави киселини и патлиџан и пиперка, ниту солено премногу не знам од што може да е. Некако и беба ја осеќам како со нозете горе да е па може притиска на желудник. Секоја вечер сум со сода буквално па викам да прашам да не правам нешто штета на бебето.