Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Може не е темава за тука, ама колку чини пораѓај во Ремедика, што се спаѓа во пакет, знаеш? И јас немам информација за инфективен скрининг.

2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Пред породување, покрај брисевите треба да имаш доказ за крвна група со тебе, како и инфективен скрининг (земаат крв) - ХИВ, хепатитис, и не знам што друго беше.

ЦТГто го имаат направено бесплатно со тоа што да се заштитат од злоупотреба плаќаш унапред 6000 во кои мислам влегуваше инфективниот скрининг.

Крвна група правев таму (не прифаќаат од возачка - тука ги оправдувам) и е 1000 денари плус.

А за пакетите на интернет имате ценовник на услуги, пишува за се што како. На тоа додајте плус 2000 за рутински испитувања за детето.

Ако имате ептен конкретни прашања, може во лп. :)

Едит: крвната група не мора таму да се направи. Може на трансфузиологија.

На Ivanushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Da ti kazam nemam tamu prasano uste, planirav sega vo petok da prasam sto e kako e i da si uplatam tie pocetni 6000 sto se kako kapar za da odis do porodjaj na pregledi besplatno, pa posle ke gi odbijat od cenata....ali od bliski znam deka e okolu 1000 evra priroden porodjaj so valjda nekolku dena leganje i se vkluceno vo niv, griza za mene i bebce i sl. a carski izgleda 1500, so 7 dena izgleda...i kolku so treba ete prema informacijata od Kaetana ke si doplatam ic ne zalam, samo da e se dobro i kako sto treba :) a vo sistina kolku e?

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608

70.000 природно со 3 дена
    95.000 царски со 5 дена

+ 2000 за бебчето.

5. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Tuka nekade sum bila so predpostavkive :) ali ne e bitno stom sum resila za tamu, kako saka neka e i so lesno neka e na site za kade i da se odlucat ;)

6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Токму така. Со лесно нека ви е, уживајте во периодов, после ве чека ново многу помачно уживање... ;)

На Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  7. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Мене во Систина ми прифатија крвна група која ја имав за возачка дозвола, зашто веќе имам со таа крвна правено некои интервенции, е сега незнам дали нова ќе бараат, ама небитно, ако треба ќе извадам нова.Инаку вау имаат пакети сега од први март.
    Придорен пораѓај 70 000
    Царски 100 000
    бесплатен цел месец преглед за бебето и за мајката, патронажна сестра во посета, неколку производи од бебешка козметика, масажа за сега на трудница, бесплатен ваучер за стиматолог, цд со приспивни песни за бебето и торба за мајката...така нешто.Се ова е небитно во споредба на она што сите си го чекаме и посакуваме,нека биде се во ред со мене и бебуш, немора ништо да ми дадат :)

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Хаххаххаа, изгледа и во Ремедика е така... И мене не ми наплаќаа првиот месец за бебуш (се чудев зошто), имаше исто цд со обука за доење, бањање, масажа на бебиња, ... Производи бекутан, и од кроација осигурување... Е стоматолог немаше.. :)

Остајте тоа, гледајте на крајот да одите редовно на цтг, оти толку сте истерале, па не дај боже нешто при крај! Мене крајот ми беше некако постресен и од почетокот.
    Ама не се секирајте, со редовни цтг контроли помирно ќе спиете. Се потешко со мешињата, ама дефинитивно помирно.

Ах, колку му фали трудноќата... Се гледа.

На Ivanushkaa и espana им се допаѓа ова.
  9. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Inaku bebcevo vo globala mi e posmireno i ne mrda aktivno kako porano, ali koga nesto si se mesti tolkav pritisok osekam dolu vaginalno, bolka i secenje kaj jajnicite i pritisok vo kicmata, sve mislam ke izlaga :/ valjda normalno e ako se tegne taka vnatre ili si se mesti nekoi pozicii...
    @espana ti kako si, osekash vakvo nesto? Mislam nedaj boze Ali sto se desava kaj tebe :)

Последна измена: 12 март 2015
  10. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Taka e milicka :) samo da bide se vo red toa e najbitno, jas deka prvo epten me faka strav :) i samo se molam na boga da ispadne se super.....sve poveke vozbuda me faka, sekakva :D

На Kaetana и espana им се допаѓа ова.
  11. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    И јас не го чувствувам како порано ,не клоца сега, се поместува од едно на друго место, и осеќам баш силно, и на стомакот ми прави испакнатина ко планина :)

На menelele и Ivanushkaa им се допаѓа ова.
  12. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
  13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ivanushka,

па добро сум генерално од сабота влегувам во 36, бев на лекар ми викаат контрола за две недели. Да не се жалам вака добро сум, ама мн ме фаќа страв за пораѓај многууууу. И само викам се да е добро со бебушот само да е здраво и живо. Инаку почнав и јас нешто да гледам за купување и да ви кажам оние зиври сто ги викаат најевтини се во Стружанка. Некој спомна за во Бисер на 2 -ри кат таму има комплет бенкица со зиври по 300 денари такви шарени. Е сеа за оние боди бенкици во Стружанка се по 250, а јас шетав на пластичарската со мм т.е позади пластичарската имаше еднобојни по 150 денари и тоа убав квалитет. Мене ми рекоа мн да не купувам па и има продавници што ми треба ќе докупам. Инаку ја прочитав цела тема за доење и козметика за бебе, нели да се информирам.:D

14. Ivanushkaa

Ivanushkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2014
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    357
    Ajde so lesno nova nedela da pocneme hehe :)) i jas neso podkupuvam, ali poveke ke pocnam da setkam od naredna nedela uste nekoi stvarcinja, a mnogu i ke mi donesat hehe za kozmetika sto zakluci od forumive? jas uste nemam razgledano, pa se mislev so kako od sto slusam bliski nekoi....
    Inaku i mene mi e strav :Dse kako ke bide, sto ke bide....daj boze se najubavo....

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Козметика ,јас по препорака од другаркиве со бебиња, најверојатно Бекутан се ќе биде, освен пелени Памперс, а вие ?

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.914
    I jas taka planiram, bekutan kozmetika, a peleni Pampers... isto i vlazni maramici bekutan :)

17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @mariz @espana spored mene,nema potreba da kupuvate celi kozmetiki...bebeskata koza e tolku nezna,tenka,prozirna,treba da dise,ne I se potrebni nikakvi mackanici,mleka,losioni...mene ako me prasas nema poubavo i pozdravo od mackanje so jekoderm,mienje gaze posle sekoe kakanje so "eucerin" sapunce(nikakvi vlazni maramici,epten noke ili na pr na gosti) a potos gazeto mackanje so vitaminskata krema na "bekutan"....i za banjanje sapunceto a posle 3-4 mesec so maslena kupka na "eucerin"...I pampersot mi se pokazaa najubavi,tocno e deka se poskapi ama neznacitelno,osobeno ako se kupuva jumbo pakovanje...kako I da e,izborot e vas :)

Последна измена: 13 март 2015
    На galapce, espana, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Се сложувам со Пупица, за почеток доволно е едно бебешко сапунче за бањање, едно мрсно кремче (со тоа можете и цело тело после бањање да мачкате) и едни влажни марамчиња, мада може и без нив.
    Шампончиња, купки, лосиони, тоа понатаму.

На galapce, espana и mariz им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.884
    Мојата е 7 месеци и сеуште користам само сапун.Со ништо не ја мачкам.

20. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    И јас читав за козметика и бев разгледував, ама па само бекутан има парабени и мене прјако ми мириса, така да незнам уште што ќе земам нешто Бубхен или пак таа француската од Зегин. Јекодерм задолжително и пелени памперс.