Трето тромесечие од бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од chache87, 19 септември 2014.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ништо ништо не ми спмнаа освен што ете рана овулација си имала. Бебе покрупно. Да син ми беше 2 недели понапреден ама во 37ма го родив 3100. Ова сега ги има мерките негови а јас не сум влезена во 34та.
    Според др требало од сам старт да ми преправат датуми и да ме воделе по тој датум од 2 недрли плус.
    Не ми рече ни јади ни не јади одредени производи. А реално јас и крш се хранам. Може еднш во денот јадам.
    Незнам вода има доволно не е ни зголемена. Шеќерот во ред. Затоа викам што ли предизвикува ваква ситуација како мојата

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Пробај да не паничиш колку што мозеш؛ И мене секој преглед рљзлично ми казуваа, еднаш 2 недели еднаш големо бебе и само паники؛ Па де голема глава па мало меше и ќе полудев؛ Последен преглед др ми вика "детето си е океј доста со тоа главата вака така сепак се компјутерски мерења" Така да само смирено не си прави стресови беба се осеќа؛

На Izzy_0504 и Happyinlove им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Сестра ми имаше проблем со терминот.
    Цело време 2 недели понапред ја водеа, а она си знаеше точно кога е останата бремена и никако да се усогласеа.
    Бебе си беше според нејзините мерки на ехо, а нонстоп поразлично ја водеа.
    Ја надноси внука ми. Според неа беше 40та недела, а според нив 42ра:lol: да не е кај тебе така случајот нешто со неделите?
    Оти реално ако знаеш дека си за 36та недела ти, а тие те водат за 38ма, тука нема драстична разлика. Многу биле понапред 2 недели.
    Стварно размислувам различни теории, не се нервирај, ако треба и порано ќе биде. Бебче има добра килажа, сепак си кон безбедна зона, ќе биде се во ред:hug:

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Така е:hug:.
    Јас капар оставив,брисеви ми земаа и крв. Остана уште корона тест неколку дена пред закажан термин.
    Следна недела на цтг повторно и така...

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    Немој да се секираш не е страшно. Верувам си имала рана овулација затоа вака се случува. Супер ќе си биде бебчо кога и да ти закажат царски, спремен е. Веќе и плуќата си е во полн ек, има одлична килажа така да не се секирај. Немој да плачеш па ќе си гушкаш бебе за брзо :hug:

На Mareea, Baby kengurce mk, Tsukinory и 2 други им се допаѓа ова.
  6. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    34+1 сум сега,за последни брисеви кога треба да си се јавам со време да закажам
    Следна недела сакам петок,тогаш ке дум 35+5,дали е ок тогаш за брисеви

7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Ок е, јас ги правев во 35+3

8. Spring15

Spring15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    106
    Eве ти моја ситуација во 32 недела бев на преглед кај доктор кај што планирам да ме пораќа и вика аа бебе одговара за 35 недела големо 3600 и е завртено хоризонтално а и постелката има нешто оди дома и спремај торбица и дојди за 5 дена. Јас во збрка паника плачки. Во кола читам извештај во случај пукање водењак или болки да се јави во болница. Си одам дома и мм вика абе ај иди до матичната да те зирне да видиме што како. Инаку матичната ми е постара докторка 60 години има. Ме гледа вика се си е во ред бебе одговара на неделите и 3100 грама и постелката е добра има водичка седи си мирна. И еве ме 40 недела. Сепак и второ мислење нема да ти е на одмет барем ке си бидеш на сигурно. Само избегнувај стрес ти стискам палци.

На Mareea, Broki5, Brpbrp и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    7.672
    Тие што бевме со вакви надежи како тебе, 41ва дочекавме (highfive).. Шала на страна, со лесно нека ви е на сите, битно беби да се топ кога треба ќе излезат :rofl:

На Mareea, MinnaAnne, Lovebug01 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Леле знам дека е така секад :D сите ми викаат дека тешко пред термин да не си се надевам.
    Под "сите" не мислам на доктори :!: :D

На Cherry333 и MinnaAnne им се допаѓа ова.
  11. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Ми пишала матичната полни 35-37 недела и баш не ја разбирам

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Па 35+5 кога ти ќе бидеш е полна 35та и плус 5 дена од 36та.
    Таман си ти во тој период од 35-37ма недела ќе ги правиш

13. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Девојки ајде и вас да ве прашам дали има некоја што правела серклаж за утре ми закажаја 22 нед сум и мн ми е страв каква е процедурата и шо после тоа фала ви позз

14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Што имав блиски што правеа, знам дека после тоа мораа да мируваат т.е да лежат,ама истераа до термин:)За процедурата не знам глупо ми е било да прашам како се одвива .Ама сигурно е со анестезија и не се осеќа процесот.Со лесно(fingers)

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Dali imate otoci vo nozete? Jas samo vo levata i toa epten potekov prstinjata ne si gi osekjam. Pritisokot mi e visok nz dali e povrzano.

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Од него може да ти е пиј многу вода за почесто да мокриш барем 3литри испиј ги и ќе се стабилизира и нозете на високо постави ги ако седиш и ти се надоле потечени ќе ти бидат нон стоп

На Mareea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    19.096
    Таман реков кај мене бебе не е смирено се смири.
    Денес 36та од од вчера некако многу е смирено само така како тегнење движење осеќам на момент ќе удри ама не како претходно.
    Нели е многу рано да биде смирено или ? На преглед бев во четвртокот се беше Ок ништо не кажа докторкава а веќе од утре почнувам со ЦТГ.
    Инаку навечер ме фаќаат јајници па ќе ме фати кичма да ме боли (можно е и да сум премрзната дека заспав под отворен прозор).
    Да не се ова знаци да не изненади бебе наскоро?
    Се додека го осеќам е во ред? Вие да не броите движења..матичнава ништо не кажа:?:
    #збунета

На K.Mari4ka и Tsukinory им се допаѓа ова.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Не бројам движења а и моето не е многу активно. Онака, како да нема простор веќе.
    Јас денес полна 37ма недела.
    И јас сум утре на цтг, па ќе видиме(fingers) освен болки у срамна коска, друго не наболува.
    Ее да забележав и стврднувања на стомак, првпат и тоа го доживеав:lol:

На K.Mari4ka, Broki5, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    @Milkiway далеку ми е мене 36та ама се радувам кога некоја ќе пише дека стасала до таму и почнува со цтг. Да сум на твое место веќе ќе си се опуштам и уживам. Кога сака нека биде. Доста читавме знаци цели 9 месеци. Размази си се уште малце после бебе е на ред.

На ivance.., Broki5, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  20. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Ааа блиску си. Мене пред да ми пукне водењакот дента цел ден Бракстон ме утепаа ама не им обрнав внимание дека се навикнав веќе на нив.

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.