31 mm mi e sega, ama i doktorot moj mi pravi panika nekojpat pojke od sto treba.. I sega si odmaram, od vecerva pocnuvam so urogestan pa kontrola za 2 nedeli
Da se skratil za 1 cm, sega e 31 mm. Mi rece miruvanje i terapija sega za sega, a dosega sum pesacela i sum bidena aktivna za celo ova vreme
во 31ва ми беше 1,85см цервиксот. Со строго одмарање и лежење, примив и 2 инекции за зреење на белите дробови на бебето, стигнав до 37ма недела, уште терам. Во 35та недела цервиксот ми беше 2,39см.
Мене уште во 12-та недела ми беше 25 мм, со терапија и мирување достигна и до 30. Не си прави стресови, не е толку страшна твојата должина, земај си терапијата, одмарај колку што можеш повеќе и ќе биде сѐ ви ред.
So lesno draga. Znaci si imala uste pokratok cerviks od mene. Da ne se plasam mnogu, i sa si bidam poslusna so terpija i miruvanje. Sekoe dobro
Ti blagodaram mnogu draga za ohrabruvackite zborovi, denes rastrevozena sum cel den. So lesno i tebe, pa so miruvanje daj boze da iznosime do 40ta nedela. ❤
Od 26 nedela pa do sega eve 37 bev so Utrogestan. Ne se sekiraj samo miruvaj povekje da isturkas. Mene mi gi prekinaa sega.
So lesno draga. Znaci terapijata mozelo i podolgo vreme da se koristi, steta od toa nema fala bogu, pa da isturkame do kraj so lesno bremenosta.
Леле многу брзо почнаа и октомвриските бебиња, како мине времето и како го гледам списокот во термини на породување ем побрзо сакам да се олеснам, ем ме фаќа се поголема паника и мислам дека не сум спремна. @Brpbrp со лесно нека ти е, Бог да е со тебе.