Станав пострвна последниов месец дена, и јадам некогаш ако ми е многу вкусно се прејадувам А апетит имам цело време од 14та недела навака...
Која недела си? Леле ептен се возбудувам кога ве читам вие што сте 1 месец пред мене. Јас ја прашував др за лажни контракции како да препознаам ми рече рано ми било, таму во 36та недела најчесто се јавуваат тие како менструални како стегање долу се.
Од денес 37ма и мене само што влегов 36та минпочнаа овие болки. Ама панкога ќе заболи заболува. Баш такво стегање доле ми се јавува. Ама некогаш цел стомак, кичма...стврднување до душа не сул осетила освен бебе кога мрда
Мм ќе се измори. Му се јавувам одма дојди болки ме фатија. Сега се смеам ама до плачење ми беше Вака до 39та ќе биде весело
Е баш така значи стрвна станувам за се и сешто. До скоро имав апетит скоро нормален дури и намален, што и по килажата моја што ја покачувам се покажа. Ама сега ми се чини дека до крај ако продолжам со ова темпо ќе се тркалам по патот. А јас пак како што гледам дека повеќето се породуваат пред термин и тоа 2-3 недели порано, страв ме фаќа и чудно ми е. Зошто јас го надносив синко се заборавив дека треба да раѓам што се вика, и сега ако прочитам некоја 37-38 недела се породила мене паника ме фаќа. Си велам леле не сум спремна во октомври да родам, сакам онаму нешто ситно пред термин. Ама не е како ќе сакам јас.
Хахахх и јас октомври цел си го рачунам пошо 36та влегувам на 19ти октомври и некако рано ми изгледа пред ноември Ама што викаш нема ние кога сакаме. За мене имам осеќај дека ќе надминам и термин со ова мое заспано бебе Па си викам, Алишан исто имаше заспано бебе па во 37ма се породи Кога сака нека е, најважно тоа да е спремно, ние ќе се прилагодиме
12 дена разлика во термин имаѓе јас и ти. Исто мислење имам и јас октомври не ни рачунам јас за пород. Хаха. Таму некаде после 15-20 ноември. Сега ова го пишувам па во ноември ќе си го барам мислењево слатко да си се изнасмеам.
Затоа не ме стресувај вака, ја болело. Ќути и трпи се шалам. Утре имам вагинален преглед, не знам зошто кога сум со царски. Ептен се плашам и од него и од породување, од се. А од друга страна не се трпам веќе, едвај чекам да ме породат да се олеснам, мислам цела година сум трудна,зошто оваа бременоста ми е патешествие.
И јас се осеќам така. мислам и мене утре ќе ме дочека тој преглед ако не се деси денес да отидам Не знам зошто те проверуваат зошто само не ти закажат термин
Што мислите за цтг-во? Сестрата ми вика подготвителни контракции, нормално е за овој период (38+2). Чекам сега докторот да ме види, ама се превозбудив
Па ми кажаа дека се подготвителни контракции. Да очекувам во секое време да добијам болки. Ако сакам побрзо, да се движам повеќе за да иницирам секој ден на цтг, а петок пак на ехо да видиме како напредува.. имам калцификати на постелката, се плашеше докторот дека нема да се храни убаво, ама очигледно се храни и повеќе од добро - го измери 3.800 јас сакам да издржи бебе до 1ви окт поради трудничко, па си седам мирна дома Ама некако не сум толку сигурна дека ќе издржи... не знам дали е на психичка база, ама како да ме болат јајници, како да ме боли карлица.. некако чудно се осеќам.. ќе видиме што ќе испадне
Uff i ja osekam se toa... se sheknav... samo uste sum na nedela dena na ctg... i u 5do12 pocnav so kleksani da sme porasnele uste malce mnogu mali sme 2.800♀️Se mrdnav... zdravje so gospod napred. Nie sme remedika, moze ke se vidime cetvrtok,Kaj si na ctg?
Мене обично ми беше на граница со најниско, не сум пиела никакви препарти последниот пат ми беше 36 искрено незнам од што пошто само чоколади јадам периодов
36?Алал да ти е 36?Алал да ти е Може чоколадото има улога, нели какаото се препорачува за железо. Мене ич не ме тера на благо. Пред бременоста таманев чоколади.
И јас сум во Ремедика. Попладне ќе одам, премногу е гужва сабајле, сега сите чекаат внатре, не се мери температура.. гледам попладне да одам кога можам. Може ќе се погодиме