Е може да е до тоа, јас претходно не јадев сега сум само на чоколади и сладоледи дури се исплашив што е толку високо
Da pametno, haos e inace, moram sabajlecki poradi kleksanite trebalo otprilika u isto vreme sekoj den... Ajde zdravje so kontrakciite moze ke se pogodime
И јас сум во четврток попладне во Ремедика на цтг Бев и вчера вечерта и не мереа температура, мене па докторот ништо конкретно не ми кажа за цтг само дека е добро, баш ќе го споредам со твоето @Izzy_0504 и ќе го прашам дали и кај мене има подготвителни контракции И сега шо ве читам и јас имам благо стегање во јајници доле некако ама кратко а колковите ме болат само навечер на спиење ако долго лежам да една страна. Ајде при крај сме, со лесно нека ни е. А да и @Izzy_0504 мислам дека ќе се породиш пред октомври
И мене до сега мирни цтг-ата. Прв пат денес со благи контракции.. покажувам на Ема и Зоран Петановски - он ми е доктор ама нели заедно работат - викам леле превозбудена сум, прв пат појавува било каква реакција Ема ми се изнасмеа Искрено мислам и јас дека ќе биде пред Октомври.. здравје, нека биде добро се, едвај чекам да го гушнам Ти кај кој доктор си? @Baby kengurce mk ти кај кој доктор си?
Kaj Kotlarova sme, rece deka ke bide pred termin- 3ti sea.... a do sabota mi se kleksanite... i use sme na nedela dena na ctg... i spomna demek i megju kleksanite moze da bide demek nedelava... prevozbudena sum da , ama me fakja panika ne znam kako ke se ragja♀️♀️
Vi kazaa li deka ako ilate bolki ne smeete da se bockate? Pred poragjaj 12 do 16h ne treba da imate primeni kleksani, vo mojot slucaj fraxiparine.
Iskreno prvo me fati paranoja koga sea na kraj od vedro nebo op inekcii... ama se ke napravime za bebencata , samo da ni se zivi zdravi... a plus i vrska nemam od kaj znam dali se laznj kontrakcii , psiha ♀️
Јас после 30 до 37 негде мислам дека бев способна цела куќа да ја изедам, и тоа се нешто ми се јадеше што никогаш претходно не ми ни текнало. Ама како навлегов 38ма почнаа многу киселини и сега едвај 2 пати дали јадам по малку на ден.
Железото ми беше супер цела бременост и сега ми падна на последната проверка 8 и ми дадоа вит ц и хеферол
39та почнувам денеска, имам закажано царски за другата недела. Киселини ненормално многу неможам ни да спијам, кинтракции подготвителни веќе се јавија на цтг, имам страв дека би можело порано да сака да дојде бебушко од предвиденото Кажујте лек за киселини бар да поспијам последните денови ...
I jas so kiselinive maka macam ne pomaga nisto. Uste malce ke pomine, a za spienje da ne zboram ic ne spijam, podocnici do kolena imam.
Мене ми помага ладно млеко 2 или 3 голтки бар да призаспијам или сода бикарбона. Земав едни апчиња гинеколог ми ги кажа, на повраќаање ме тераа,гастал се викаа мислам.
Епа баш така осеќам, дека можам да изедам се што ќе видам во фрижидер. Се зезам дома им велам сега која маса да ја изедам оти многу сум гладна. И вистина можам многу количински да јадам сега. Се што ќе видам посегнувам по него. Да не му ја претерам со ова темпо.
Па јас искрено се поправив на вага 17 кила, а вака на лик иам качено кила само во стомак, ама па мене ми отиде све во целулит... сега тоа е после бременост диета ама доста стрвна трудница сум си и не сакав ништо да си ускратам што ми се јаде
Јас сум 30н.+4 дена. И досега имам само 4,3кг покачено,досега имав нормален апетит. Ама откако почнав 30 недела апетитот ми скокна. Сакам се да пробам, и јадам пообилно во количина, па сакав да знам дали сум единствена.
и јас мислев единствена сум бидејќи сите ми викаа дека од киселини не им текнувало на храна, но кај мене не беше тој случај